Bayar Saman melalui MyEG

ika nak share cara-cara nak bayar saman melalui MyEG. boleh klik sini untuk ke laman web MyEG, https://www.myeg.com.my/. baru-baru nie ika tolong pak saudara ika bayarkan saman dia memandangkan dia tengah dok ada dalam hutan. makanya, ika tolong la bayarkan saman dia. mula tu ingatkan beratus jugakla. tapi lastnya korang tengok la kat bawah nanti :P

yang ika bayarkan saman pak saudara ika haritu adalah saman DBKL. kalau korang nak bayar saman lain, pon sama sahaja step nya. kat bawah nie ika tunjuk step untuk bayar saman DBKL ok :)






lepas skrin kat atas nie, korang tekan dekat button Submit/Hantar. then, korang akan ke page untuk proses bayaran. page tu akan ada pilihan bank-bank yang korang nak pakai. lepas dah pilih bank, korang akan proceed je lah dengan bayaran saman tu. then, nanti bila dah habis, korang akan dapat resit macam kat bawah nie.


see berapa ika bayar saman untuk pak saudara ika tu. bila ika fikir balik, senang je sebenarnya nak bayar saman nie. ika pon baru je tahu sebenarnya. heee. semoga bermanfaat untuk korang semua :)

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com