Tanggung Kerja

dah 2, 3 hari blog tak berupdate. bukan ape. sibuk sangattttt. entry sebelum nie kebanyakannya ika buat schedule. bila ika ada masa free ika akan update banyak-banyak dan setkan tarikh. tapi 2, 3 hari nie seriously sangatlah tak sempat nak update blog. 

sampai ofis 7.30pagi. memang suami ika hantar awal. pukul 7.00pagi kitorang dah keluar. sementara nak tunggu pukul 8.00pagi, ika akan sarapan dan buat apa yang patut. lepastu baru start buat keje ofis. balik pulak dekat pukul 6petang baru suami sampai kat ofis. balik rumah dah melepet. nak layan karenah Janna. nak kena buat keje rumah lagi. sangatttt sibuk.


kadang tu rasa menangis tapi tahan lagi. setiap hari mengadu kat suami yang banyak sangat keje sebab ika sekarang tanggung keje officemate cuti bersalin. baru je sebulan lebih berlalu. ika masih ada sebulan lebih lagi nak kena kuat semangat. hahahaha ! kadang rasa tak cukup tangan, tak cukup tenaga. lenguh bahu semua ada. tapi bila balik rumah, tengok Janna, hilang semua tu. heee

tanggung kerja officemate dan kena buat kerja hakiki dalam satu masa sepanjang 3 bulan. tapi ika rasa keje officemate ika lagi berlambak dari keje ika. hahahaha ! kadang terfikir jugak macam mana la dia hadap semua keje nie. erm. ika yang baru tanggung keje dia sebulan lebih dah macam hape je kat ofis nie. 

masa ika bersalin bulan 6 yang lepas, officemate ika tanggung keje ika. bila ika masuk keje bulan 9, ika pulak kena tanggung keje officemate yang bersalin. heee. kebetulan je semua tu. pape pon, bekerja lah dengan seikhlas hati ^^

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com