Pigeon Wide Neck SoftTouch PP Bottle 160ml | Shopee

kali nie ika nak share botol susu yang ika belikan untuk baby ika. sebelum beli, ika ada lah tanya ibu-ibu yang berpengalaman nie berkenaan botol susu yang sesuai untuk baby. kalau boleh ika taknak la bagi botol susu yang buatkan baby terus taknak breastfeed dengan kita. makanya, kenalah cari botol susu yang buat baby tak confuse. hehehehe.

ika kalau boleh nak bf baby ika sampai umur 2 tahun kalau diizinkan. bos kat tempat keje ika tu dah jadi inspirasi ika. hahahaha ! dia walaupun keje sibuk mana pon masih boleh susukan baby dia sampai umur 2 tahun.

setelah diteliti beberapa botol susu, akhirnya ika buat keputusan untuk pilih botol susu jenama Pigeon. walaupun harganya agak mahal bagi ika. hahahaha ! namun ku gagahkan juga demi anak tersayang. for sure la nak yang terbaik untuk baby. akhirnya, ika beli Pigeon Wide Neck SoftTouch PP Bottle 160ml. 160ml tu yang paling kecik ika rasa untuk yang Wide Neck.



ika beli botol susu nie dekat Shopee. kalau korang nak tengok botol susu yang ika beli nie kat Shopee, boleh klik sini, https://shopee.com.my/product/4882870/154749696/. kat Shopee tu, ika beli di kedai JaneLToh. kalau nak tengok kedai dia, boleh klik sini, https://shopee.com.my/janeltohmeh ika share sikit la berkenaan botol susu Pigeon yang ika beli nie.

Uses :
Pigeon Nursing Bottle with SoftTouch Peristaltic PLUS Nipple ensures your baby gets your precious breast milk even when you are apart.

Description :
 Allows baby to use natural feeding motion learned at the breast.
 SoftTouch Peristaltic PLUS Nipple is 100% silicone, super soft and flexible to allow for natural and smooth tongue movement.
 Air Ventilation System (AVS) reduces intake of gas, a potential cause of colic.
 Bottle shape is easy to hold
 Specially designed roll-free bottle hoods
 Bottle is made from Polypropylene (PP) material which is durable and lightweight
 BPA Free

doakanlah baby ika boleh terima botol susu Pigeon nie ye kawan-kawan. bulan 10 nanti dah nak kena keje semula. 3 bulan nie kenalah ajar dia pakai botol susu jugak. hehehe

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com