Pemantauan Kawalan Glukosa Dalam Darah (BSP) | Kali Kedua

sebelum nie ika pernah share Pemantauan Kawalan Glukosa Dalam Darah (BSP) buat pertama kalinya. so, yang nie ika share kali kedua ika buat. since ika disahkan ada kencing manis masa mengandung, ika kena buat BSP nie dalam dua minggu sekali. first time ika buat pada 19 April 2017. kali kedua ika buat adalah pada 10 Mei 2017 plak iaitu cuti Hari Wesak dan appointment dengan doktor pada 11 Mei 2017 untuk doktor tengok bacaan BSP ika nie.



bacaan yang ika dapat untuk kali kedua buat BSP nie adalah 4.1 | 5.6 | 3.7 | 5.5 . dan dah selamat jumpa doktor. hehehe. doktor cakap bacaan ok cuma yang 3.7 tu doktor ada lah tanya tak pening ke sebab bacaan bawah 4. takde la pulak ika pening sebab masa check tu cuti sempena hari wesak. so, tido je lah ika. hahahahaha !

apa yang ika tahu BSP nie kena buat dua minggu sekali tapi tarikh ika dapat tu lebih sebenarnya dua minggu. hikss. tarikh tu bukan kita yang setkan tapi doktor yang akan bagi tarikh bila kita kena BSP tu. jangan pandai-pandai pulak letak sendiri tarikh tu. hahahahaha ! tiap kali lepas dah check gula dalam darah tu, esoknya akan jumpa doktor. macam tu la prosedur dia.

dan disebabkan belum bersalin lagi, makanya kena lah buat lagi BSP nie untuk kali ketiganya. next ika kena check adalah pada 29 Mei nanti. jauh jugak kan jaraknya. hehehe. tapi takpe la untuk yang penakut jarum macam ika nie walaupun setakat check kat jari tapi takutt oii. hahahaha ! tabah la ika :P

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com