5 tahun yang lepas

entry throwback gituuuu. hahahaha ! 5 tahun lepas pada tarikh nie ika menghadiri temuduga untuk jawatan ika yang sekarang iaitu Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S17. ika temuduga masa tu kat Kuantan, Pahang. kenangan tak boleh lupa, balik dari interview tu terus kena saman dengan JPJ sebab lesen dah expired. hahahahaha !


ika sebenarnya dah lupa bila tarikh keputusan temuduga nie keluar. maybe dalam bulan Jun 2012. masa keputusan nie keluar, ika tengah keje di Kota Bharu, Kelantan sebagai kerani akaun. dan hari last ika keje sebagai kerani akaun adalah pada bulan Julai 2012. boleh baca entry resign kat sini, http://www.nooratikahramli.com/2012/08/resign.html.

then, pada 27 Ogos 2012, ika lapor diri sebagai Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S17, boleh baca entry ika ke Kuala Lumpur kat sini, http://www.nooratikahramli.com/2012/08/kuala-lumpur.html dan journey ika untuk lapor diri jawatan sekarang nie kat sini, http://www.nooratikahramli.com/2012/07/ulat-gigi.html. disebabkan itu semua kenangan, kenalah tulis dalam blog. kan ? :P

ika jugak ada bagi tips untuk temuduga jawatan Pembantu Pembangunan Masyarakat S17 nie berdasarkan pengalaman ika. boleh klik sini, http://www.nooratikahramli.com/2012/12/tips-untuk-temuduga-jawatan-ppm.html untuk baca tips. manalah tahu kot rezeki korang pulak. kalau korang nak tengok aktiviti dan program yang ika join sepanjang ika keje nie, boleh tengok kat sini, http://www.nooratikahramli.com/p/ppm.html. walaupun dah makin kurang ika join program disebabkan kekangan keje ika sekarang yang lebih penting. heeeee

Mei 2012 - Temuduga PPM S17
Jun 2012 - Keputusan Temuduga
Ogos 2012 - Lapor Diri PPM S17
Ogos 2013 - 1 Tahun PPM S17
April 2014 - Sah Jawatan PPM S17
Ogos 2014 - 2 Tahun PPM S17
Ogos 2015 - 3 Tahun PPM S17
Ogos 2016 - 4 Tahun PPM S17

bukan mudah nak kekal bekerja nie. kena kuat semangat. orang selalu cakap kerja kerajaan nie senang. kerja kerajaan nie itu. kerja kerajaan nie ini. tapi hanya yang kerja kerajaan je tahu hakikat sebenar penjawat awam nie. yang mana dah banyak kali interview kerja kerajaan tapi tak dapat lagi, sabar banyak-banyak. Inshaallah ade rezeki korang nanti ^^

3 comments:

  1. cik timm pun masih menunggu dari spa yg xde pape jwapan, huhu,,

    ReplyDelete
  2. kalau tak alami memang main cakap je..

    ReplyDelete
  3. wahhhh dah 5 tahun ,tahniahhhh

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com