Checklist Barangan Ibu dan Bayi

kali nie ika nak share dengan korang checklist barangan ibu, ayah dan jugak baby. ini khususnya bukak untuk baby sahaja. ika dapat info nie di FB Info Ibu Hamilhttps://www.facebook.com/iihamil/posts/1842780219272666 . korang boleh like page diorang. kat sana, lagi banyak info berkaitan dunia ibu hamil nie :)






so, kat atas nie antara barang dan keperluan untuk ibu, ayah dan jugak baby. ika punya persiapan setakat nie boleh dikatakan hampir 70%. barang baby ada lagi yang ika tak beli. barang ika langsung tak beli apa lagi sebab yang tu kena bawak mertua ika join masa ika beli. hahahaha ! ika mana tahu nak beli barang apa untuk ika. lagi pulak pantang nanti, mertua ika yang jaga, so biarlah dia yang pilih dia nak guna barang apa nanti. kami suami isteri hanya bawak dan bayar :P

serius ika cakap, barang-barang nie elok lah korang beli sikit-sikit. janganlah beli sekaligus semua. kecuali korang memang mampu, takpe la nak beli sekaligus. ika start beli barang baby nie masa masuk 5bulan. beli sikit-sikit. itupon dah beratus habis.

bagi ika, beli barang baby nie jangan kedekut. beli biarlah puas hati. jangan fikir yang baby pakai kejap je, so beli yang biasa-biasa je. bagi ika, belilah yang selesa. mahal takpe asalkan selesa. lagipon baju tu semua kan boleh simpan. mana tahu lepas nie ade rezeki dapat baby lagi. takde la nak beli banyak sangat dah lepas nie. kan ? itu pendapat ika la. heeeee

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com