Pregnant ! | Minggu 20


Minggu 20

Bayi Anda
Vernis merupakan sejenis bahan putih berminyak mula menyelaputi kulit bayi untuk melindunginya daripada cecair amniotik semasa berada dalam kandungan. Bayi anda kini berukuran 25.5 sm dengan berat 340 gm.

Tubuh Anda
Rahim semakin cepat membesar dan anda kini telah kelihatan sama seperti ibu hamil lain. Akibat pembesaran perut yang begitu cepat, pusat hampir tidak kelihatan. Tetapi, ada sesetengah ibu hamil pusatnya tidak menjadi rata sebaliknya tertonjol keluar. Ketika ini masalah pedih ulu hati bukan suatu yang asing.

di minggu ke 20 nie, ika sepatutnya kena buat scan kat klinik kesihatan. kalau ikut pada buku pink tu lah. doktor dah tulis kat situ ika kena scan masa minggu ke 20 tapi nurse yang jaga ika tak booking untuk scan minggu ke 20. so, postpone ke minggu ke 24 memandangkan booking pon dah full.

so, ika pon apa lagi... balik kampung la kat Kota Bharu. hahahaha ! sekarang nie perut pon dah nampak. dah tak boleh nak sorok. hehehe. masa minggu ke 19, nurse ada buat yang nak bagi dengar degupan jantung baby tuu. seronok dan terujaaaaaa yang amat.

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com