Planner 2017

hari nie ika nak share satu benda yang ika diy. tiap-tiap tahun ika akan buat sendiri planner tahunan ika. biasanya ika akan dapat idea daripada fb la. so, tahun nie idea masih datang dari fb. ika ada la ternampak satu video yang ajar cara buat buku. buat sendiri buku nota ikut apa yang kita suka.

hasil daripada video tu, ika pegilah selongkar ika punya kertas warna. dapatlah beberapa jenis warna. yang selebihnya ika mintak dengan opismate. hahahahaha ! ika balik rumah, ika potong dua kertas warna tu. satu warna ika amik dalam 10 helai. potong dua, ika dapat la 20 helai untuk satu warna. ika dapat dalam 10 warna. heeeee. sebab tu nampak tebal je buku ika nie.


kulit buku nie, ika diy pakai kotak coco crunch je. ika ade beli coco crunch yang pek besar tu, so, dapatlah buat dia punya kulit buku. potong ikut saiz kertas a4 separuh tu cuma ika besarkan sikit. pastu balut je lah dengan pembalut hadiah tu. suami ika la tu p amik pembalut hadiah corak capsicum. hahahaha ! oh ye, kertas warna yang banyak-banyak tu, kalau dalam video diorang lekatkan dengan gam. tapi ika tak pakai gam. ika stapler je kertas tu semua pakai stapler yang besaq gedabak kat ofis. senang. kikikiki.

planner nie ika pakai sebagai buku nota. nota masa attend meeting atau bawak je lah ke mana pon. senang. sebab dalam nie semua pon ade. ika ade masukkan sekali calendar ikut bulan. yang tu pon ika diy je. pastu ika masukkan jugak utiliti. senang ika nampak pergerakan bulanan. heee

2 comments:

  1. ika lupa snap gambo dlm :)
    berminat aida nak tau.
    aida x pernah diy planner sendiri.
    semua pakai planner jabatan jer.
    kat umah, kat dinding memang da tertampal kalendar kuda.
    situ la nyonteng pe patot :)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com