Jadual Gaji 2017 Kakitangan Awam

walaupun dah masuk tahun baru, ika nak share dengan korang jadual tarikh pembayaran gaji bulanan bagi tahun 2017 untuk kakitangan awam. ika pon kakitangan awam. so, ika share je lah. yang nie ika taip sendiri. hahahahaha ! taip sendiri la sebab nak comel-comel. nanti boleh tampal kat dinding ofis. lalalalala :P

tahun 2017 adalah tahun berjimat cermat. tengoklah jarak gaji bulan nie dan bulan seterusnya pon dah boleh tahu macam mana nak berbelanja. ada beberapa bulan yang jarak gajinya sangat jauh. maka, bertabah la semua dan dah boleh start saving dari sekarang. tahun 2015 pon ada yang jarak gaji macam nie kalau tak silap ika cuma tahun 2016 je yang takde jarak gaji jauh camni. so, memang dah ada pengalaman lah. seriously memang kena berjimat.

kadang, baru separuh bulan pon dah semput. nie kan pulak nak kena standby untuk masa yang lama. memang kena saving awal-awal lagi. nanti takdelah semput nak sampai ke gaji bulan seterusnya. selamat menabung korang semua ! ^^

1 comment:

  1. Klu pandai rancang kewangan gaji awal ke lmbt xjadi mslh kot...;-)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com