Mochi | Sugar and Pasta

meh meh meh sini . ika nak promote kat korang satu page nie . page nie jual makanan sedap-sedapppp . ika nie pon try yang officemate ika beli . hahahaha ! alang-alang tu ika tolong la promotekan sekali untuk korang . mana lah tahu kot korang pon nak try . kan ?


so, kali nie ika share salah satu makanan yang diorang jual lah ye . ika try Mochi . apa itu Mochi ? meh la ika share sikit mochi tu ape . Mochi is Japanese rice cake made of mochigome, a short-grain japonica glutinous rice . The rice is pounded into paste and molded into the desired shape . itu Mochi yang Jepun punya . so, lebih kurang la kot kan . kat mana korang nak dapatkan Mochi nie ? korang boleh ke facebook page Sugar and Pasta yang ika dah linkkan kat atas sana tuu . hehehe . 



Mochi nie dia dah pack siap-siap 6 ketul dalam satu box . macam dalam gambar kat atas tu, satu ketul dah dingap . hahahaha ! so, tinggallah lagi 5 ketul yang berjaya diambil gambar . 6 ketul nie warna semua lain-lain . dan apa yang ika dapat tahu, inti dia ade yang berbeza dan ada yang sama . nasib lah dapat inti ape bila ngap . rasa dia sedap dan kenyal-kenyal sikit . tapi memang sedap ^^






haaa itu ha gambar ika dah zoom kasi dekat sikit nampak . shantekkk kan ? hahahahahaha ! rasa sayang nak makan tapi kita makan jugak . dah nama pon makanan . mula-mula tengok tu macam pelik jugaklah . mana tak nya . tak pernah tengok kot Mochi nie . nasib baik sedapp . heee


ini inti yang ika dapat . udah la pegi pilih warna pink . hahahaha . sebelum orang lain amik yang warna pink tu, baik ika amik dulu . hahahahahaha ! obses sangatlah kau nie ika dengan warna pink :P

1 comment:

  1. Terima kasih awak sbb promote page kite. Thanks banyak2 @sugarandpasta

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com