Kain Songket | Songket Arena

bulan lepas ika ada beli kain untuk buat baju raya . beli banyak helai jugak lah sebab kami buat untuk sedondon . untuk family sebelah suami . tahun nie tahun pertama beraya di rumah suami . hahahaha . lepastu baru balik kampung ika di Kota Bharu . so, family mertua ika decide untuk pilih songket .


apalagi, kami mulakan misi mencari songket yang cun ! hehehe . then, jumpa page Songket Arena . makanya, kami terus lah tanya harga tu semua dan tengok corak songket semua lawa-lawa . alahaiii . rasa nak grab bebanyak . hahaha ! 

family mertua decide untuk pilih warna black and gold . so, marilah kita bersongket di hari raya nanti . songket nie 2 meter sahaja . lagi 2 meter, masing-masing p cari sendiri . ika mintak makcik ika jahitkan dress untuk ika dan suami ika pulak makcik jahitkan baju melayu . kain kami cari di nagoya . suami ika cuma pakai songket tu untuk kain sampin dia . heeeee

 

ika pulak sempat lah grab 2 helai songket nie . beli lagi banyak, lagi murah . so, alang-alang dah beli banyak-banyak untuk family mertua, belilah satu lagi kan ? :P corak semua cantik . itu yang geram nak beli . hahahahaha . kalau korang nak tengok songket nie, boleh la ke page Songket Arena nie : https://www.facebook.com/Songketarena/ . owner dia pon okey . so, no worry . happy shopping korang ! ^^

1 comment:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com