Virgin Coconut Oil (VCO)

hari nie ika nak share satu lagi produk yang ika pakai for almost sebulan dah . nanti dah cukup sebulan ika update lagik . hahaha ! sebab benda nie kena makan cukup sampai 30 hari . ika beli benda nie kat Catalyst Virgin Coconut Oil . ika beli dua botol yang berlainan . so, ika ada 120 capsul untuk ditelan . satu botol ada 60 capsul . sehari ika makan 2 capsul . so, satu botol nie tahan untuk sebulan .



virgin coconut oil (VCO) nie bentuk dia macam dalam gambar kat atas nie . ika nie memang jenis yang susah nak telan ubat tapi bila fikirkan masalah yang ika ada nie, memang ika paksa diri untuk telan vco nie . Alhamdulillah setakat nie tak pernah terlupa makan vco nie . cuma terlewat makan tu ada la . skip hari takde ye . hehehe :P

ika beli dua jenis vco . ika amik yang biasa dan yang minyak biji delima macam dalam gambar kat bawah nie . ika beli berdasarkan apa yang ika alami dan ika nak selesaikan masalah ika tu daripada melarat . sekurang-kurangnya ika ikhtiar . Inshaallah dipermudahkan .


Kebaikan :
  • Menstabilkan paras gula dalam darah
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Mencantikkan kulit
  • Awet muda / Anti penuaan
  • Mengawal paras kolestrol
  • Membuang toksin
  • Mencegah kanser, sakit jantung dan agen anti-penuaan
  • Merawat masalah senggugut/PMS, monopos dan kekurangan hormon estrogen yang boleh menyebabkan :
    • Kekenduran kulit
    • Kehilangan rasa ingin bersama
    • Peningkatan kolestrol dalam darah
    • Perubahan mood dan perasaan murung



inilah yang ika beli dan haruslah konsisten makan . kalau tak konsisten macam mana nak tahu efek dia ape kan ? kenalah kuat semangan telan capsul yang mana bagi ika besar la jugak . ubat klinik yang kecik tu pon ika susah nak telan, apatah lagi yang besar camni . hahaha ! tapi telan jua akhirnya . selawat banyak-banyak . Inshaallah okey ;)



No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com