1 Hari 1 Resipi by Chef Hanieliza

Alhamdulillah, dah dua bulan ika kahwin . masa awal-awal kahwin haritu suami ika hadiahkan ika buku masak nie . kami pegi Popular sebab nak cari ika punya planner untuk tahun 2016 . lepastu ika nak cari buku When I Was A Kid yang part 3 punya . part 1 dengan part 2 ika dah ada . suami pulak cakap nak belanja . apa lagi kan . memang pulun la ika cari tapi sayangnya buku tu dah habis stok . last, suami belikan buku masak nie . hahahaha ! dia cakap dah takde alasan untuk ika tak masak lepas nie .

seriously ika cakap ika nie memang tak pandai masak tapi takde la tak pandai langsung . setakat nak makan untuk diri sendiri tu boleh la . kikikiki


seriously buku nie memang best . resipi dia simple tapi memang menjadi . hahaha ! seronok pulak buat bila dah ada rujukan nie . semua jenis resipi ada dalam nie . setakat nie memang dah banyak la yang ika masak ikut resipi dalam buku nie . lepas nie nak try masak tanpa tengok buku pulak . suami ika pulak nasib la tak cerewet since dia tahu ika bukan pro bab masak nie . so, apa yang ika masak, dia akan makan je lah :p

Alhamdulillah setakat nie boleh la masak sikit-sikit . nanti kena upgrade lagi ;)



3 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com