The 33 | Movie 98

review movie untuk hari nie . ehhh . banyak pulak movie yang ika tengok . kikiki . udah suami ajak p tengok movie, ika ikut aje lahhh . kali nie kami tengok movie The 33 . movie nie kami tak sengaja tengok . tak plan pon nak tengok sebab kami nak tengok Dilwale . tapi disebabkan Dilwale seat penuh, kami tengok movie yang nie dulu lepas tu baru tengok Dilwale ;)

THE 33


SINOPSIS :

Dozens of people from Copiapó, Chile, work in the San José mine. The owner ignores the warnings of the failing stability of the mine, which collapses a short time later. The only path inside the mine is completely blocked, and the thirty-three miners manage to get to the rescue chamber. 




They discover that the radio is useless, the medical kit is empty, the ventilation shafts lack the required ladders, and there is very little stored food. Mario Sepúlveda becomes the leader of the miners, dividing the foods rations and stopping the outbursts of violence or despair. The mine company does not attempt any rescue, and the relatives of the miners gather around the gates.





The government of Chile decides on active intervention, and orders the use of drills to reach the chamber. The first exploratory boreholes move off-target, but a later one reaches the required destination. The miners attach a note to the drill bit to announce their survival. They receive new food and clothing, and television communication with the surface. A second, bigger, drill system is prepared to retrieve the miners one by one.

credit : wiki

 
seriously nie antara movie yang paling best ika pernah tengok . jalan cerita yang sangat menyedihkan . boleh menitik air mata tengok movie nie . perjalanan hidup 33 pelombong emas kat dalam tanah tu . macam mana diorang survive untuk hidup sementara tunggu orang tolong keluarkan diorang .

bila tengok keadaan keluarga mangsa yang sampai terpaksa berkampung kat depan lombong tu, rasa sayu sangat . sedih tengok keadaan family masing-masing yang masih berharap 33 pelombong tu dapat keluar walaupon harapan sangat tipis .

selama dua bulan lebih diorang kat bawah tu, dengan makanan yang tak cukup, dengan suhu yang panas, tapi akhirnya mereka dapat bertahan dan dapat keluar dengan berjaya walaupon awalnya ada sedikit gangguan . sedih weiii ;'(

movie nie memang cerita betul . kat akhir cerita tu dia tunjuk kesemua 33 pelombong tu .

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com