May Who ? | Movie 100

nak review satu lagi yang ika sempat tengok wayang . kali nie ika pegi tengok wayang dengan bff ika . kami decide untuk tengok movie nie memandangkan kitorang tengok trailer dia pon dah gelak . hahahahaaha ! :P

MAY WHO ?


SINOPSIS :

Pong (Bank – Thiti) is a high school geek who belongs to a group of high school outcasts known as the ‘Invisibles’. He enjoys letting his imagination run wild, drawing cartoons of a girl he likes. He doesn’t have the guts to ask her out because she belongs to a more popular clique in school. Pong’s cartoon illustration is the reason he gets to know a schoolmate named May. A nickname, so common for Thai girls that whenever anyone talks about a girl named May, whoever is listening will ask, “May who?”


meh la ika cerita sikit kat korang jalan cerita May Who ? nie . cerita dia camni . ada sorang budak lelaki nie suka sangat melukis dan for sure la dia pandai melukis . nama dia Pong . Pong nie ada la berkenan kat sorang budak pompuan kat sekolah tu . so, dia akan melukis semua benda berkenaan budak pompuan tu . lebih kurang diari la .

satu hari si Pong nie salah hantar buku . buku yang dia hantar tu sebenarnya komik yang dia lukis pasal budak pompuan tu . oh ye ! budak pompuan agak femes kat sekolah tu sebab dia ketua kumpulan pompon girl . hahaha ! 

sejak dari kejadian itulah, Pong kenal pulak dengan si May nie . kenal secara tak elok la . lepas tu barulah diorang kawan dan jadi kawan baik . Pong sorang je yang tahu May nie ada kuasa elektrik kat badan dia . dia tak boleh teruja sangat, tak boleh penat, tak boleh berdebar, tak boleh macam-macam lagilah . 

si May nie pulak berkenan kat Fame . Fame nie memang femes kat sekolah diorang . dalam kategori handsome la . so, adalah kejadian yang berlaku lepas tu . panjang sangat nak cerita . kena tengok sendiri . hahahahaha ! :P

tapi seriously movie nie best . Pong lagi cute sebenarnya dari Fame . ehhh . first time ika pegi tengok wayang movie Thailand . nasib la best . kikikiki .

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com