DIY Flag Banner | A&B Big Day

ini satu lagi diy yang ika berjaya buat . ewahhhh . berjaya la sangat kan . hahahaha ! yang nie pon tak buat pon takpe sebenarnya . benda nie hanya untuk kepuasan . yang nie pon sebab teruja tengok orang buat lawa . so, ika pon teringin nak buat . bila teringin, kena lah buat ye .

designlah sendiri . takyah nak upah orang . yang bunga-bunga kat tepi tu ika google . mana yang berkenan tu ika try la kan . ika edit benda nie dalam Photoscape . edit tambah huruf tu je haaa .
 

ika syorkan korang kalau nak buat flag banner nie, korang download dulu font yang fancy . yang korang suka la . takyah la pakai font yang skema sangat . hahahaha ! ika nie memang jenis suka font yang fancy . macam-macam font dah ika download . kikiki .

lepas tu, korang try la mix and match font dengan design korang tu sesuai ke tak . bila dah sesuai tu, boleh la save dan print out . lepas tu untuk lagi cantik, sila laminate ye . barulah cun ! hehehe . lepastu korang punch la . gantung pakai reben ^^
 

masa majlis kami bulan 11 tu, kakak dan abang ipar ika gantung flag banner nie kat bawah garaj kereta . garaj kereta tu kami buat tempat makan untuk tetamu . maaf lah ye pengantin tak sempat nak amik gambar yang nampak full benda nie . kalut sangat :(

dalam gambar kat atas nie lah yang macam nampak sikit la flag banner tu . camtulah rupa flag banner yang ika buat tu . kakak dan abang ipar gantung camtu bagi nampak kemas . lepastu diorang letak bunga tisu yang dah di'DIY'kan tu . jimat ohoiiii :P

4 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com