Checklist Kahwin | A&B Big Day

masa kahwin haritu, ika ada buat checklist untuk tahu berape bajet dan berapa kos sebenar ika dan suami untuk majlis kami . masa majlis bertunang pon ika ade buat checklist . ika memang jenis yang suka tengok flow berapa banyak dah berhabis duit dan berapa banyak barang yang kami dah beli . dari situ kami dapat tahu apa lagi barang yang kami tak siapkan .









untuk majlis perkahwinan kami tu, jumlah kasar kami habis ialah RM 8,938.66 . lebih kurang 9K jugaklah majlis kami tu . nampak je majlis kecik tapi habis 9K jugak ye . 9K tu termasuk kenduri makan sekali . untuk makan sahaja kami habis RM 3,500 . kami tak amik katering pon . upah orang kampung masak . masak untuk lebih kurang 700 tetamu secara kasar . makanan lebih takpe sebab nanti boleh sedekahkan kat orang kampung tapi kalau makanan tak cukup, kesian nanti kat tetamu .

untuk majlis kahwin, ika syorkan pada korang supaya beli barang tu sikit-sikit . takde la rasa duit tu mengalir macam air terjun . ada duit sikit, beli sikit . nanti dah dekat majlis, takde la banyak sangat barang yang tak beli lagi .

macam ika, ika lebih suka survey dan buat perbandingan harga . ika lebih suka cari barang secara online . ada la beberapa barang yang ika dah beli secara online untuk majlis kahwin kami tu . nanti ika akan promote kan untuk korang .

kalau korang berminat untuk dapatkan checklist nie, boleh hantarkan emel dekat ika di nooratikahramli@ymail.com ataupon di ikapukpuk@gmail.com . yang ada dalam fb ika tu, boleh terus pm ika . nanti ika akan emelkan checklist nie untuk korang ^^

12 comments:

  1. nak jugak.. nanti emel ea...

    saya ada emel awak.. miamorzafirah.blogpost

    ReplyDelete
  2. Salam ika. Boleh email kan checklist tu? ctzuriani85@yahoo.com
    Tq so muchhhh.. 😁

    ReplyDelete
  3. Dah emel akak, cuba cek acc gmail =)

    ReplyDelete
  4. salam. boleh emailkan checklist tu tak ? ruzanna.rosdi@gmail.com
    thank you :)

    ReplyDelete
  5. Hi. Emel pd sy juga boleh? pucca_smiley@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Hi boleh emel kpd saya juga? Tq

    ReplyDelete
  7. Hai, bole email checklist tu tak? dilazhd@yahoo.com

    Thank you in advance ;)

    ReplyDelete
  8. boleh email saya juga tak? noorfyn@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Boleh email ke sy jgak tak ? Nurdianaabdulrahman93@gmail.com

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com