Taman Herba Negeri Perak, Kampung Kepayang

sesi jalan-jalan lagik . wehuuuuu . kali nie ika ke Taman Herba Negeri Perak . sebenarnya Taman Herba nie dah banyak kali ika dengan kawan ika cari . siap pakai waze bagai . punyalah nak cari tempat nie . tapi tak jumpa-jumpa pon . tapi betullah orang cakap, jangan putus asa . hahahahaha ! akhirnya jumpa jugak :P


Alamat :
Taman Herba Negeri Perak,
Simpang Sindhu,
31300 Kampung Kepayang,
Perak

No Telefon : 05-3572290

Harga Tiket :
Dewasa - RM 2.00
Pelajar / Kanak-Kanak - RM 1.00

Waktu Operasi :
Isnin - Jumaat : 8.00am - 5.00pm

kalau korang nak masuk dalam Taman Herba nie, korang kena masuk kat pejabat diorang dulu . kena beli tiket . masa ika pegi tu, macam blur sikit . ingatkan kena bayar kat kaunter pakgad depan tu . tunggu punya tunggu macam takde orang . tawakkal je lah masuk sampai dalam kawasan pejabat diorang . kat situ ada kaunter . nanti bayar je lah kat situ :)




 





seriously taman herba nie sangat luas . dia ada banyak taman . kira taman dalam taman la . kalau korang rajin, jelajah la semua . ika haritu tak jelajah semua pon . ika pegi yang mana dekat je . hahahaha . penat haihhh :P





kat bawah nie antara pemandangan yang ika sempat snap pakai yang panorama kat camera setting tu . so, dapatlah camni . Taman Herba nie bersih dan kemas sebab ade orang yang jaga . memang sangat terurus . 




dah puas hati sebab akhirnya sampai jugak kat Taman Herba Negeri Perak nie . hehehehe

till then,
xoxo
Read More

Sample Libresse

sample libresse nie dah lama sangat-sangat dah ika dapat . baru sekarang nak update . ika saje je isi yang untuk dapatkan sample libresse tu . lagipon ika memang pengguna libresse pon . suka tengok iklan dia . ehhh :P

buat pulak alamat office . barang nie pulak sampai seketul camni . hahahaha . segan ? biar je lah . tak jangka pon sebenarnya akan dapat jugak sample nie . lagipon rasanya dah lama ika isi form yang untuk dapatkan sample tu .



itulah rupa sample yang ika dapat . ika dapat dalam 6 sample semuanya tapi satu pon belum try . hahahaha ! sebab rasa macam sayang pulak nak try . warna warni . comey :P

kalau korang nak dapatkan jugak sample libresse nie, boleh la isi form kat laman web libresse kat sini : http://www.livelibresse.com.my/whatslibresse.html . semoga berjaya ye korang :P

meh ika tunjuk satu-satu ketul pulak yang ika dapat tu :)

 
                       Maxi Night Secure Wings                                              Maxi Night Wings

 
                                Maxi Wings                                                     Slim Liner Longer & Wider



 
                              Super Slim Liner                                                                 Slim Liner


itulah 6 sample pad yang ika dapat . warna warni kan ? hahahahaha . bila dapat tu rasa macam comel pulak benda nie .

till then,
xoxo
Read More

Photo Finish 18h Liquid Foundation | Catrice Cosmetics

nak promote satu produk . tapi tak tahu la elok ke tak untuk korang . ehh . setakat nie ika pakai ok je lah lagi . Photo Finish 18h Liquid Foudation . ika pegi la satu kedai nie untuk beli foundation ika memandangkan foundation ika yang lama tu dah habis . nak taknak memang kena beli . 

so, bila dah sampai kedai, cari punya cari memang tak jumpa . pastu tanya lah promoter kat situ . dia cakap memang dah takde stok T_T . then, dia suggest la pakai produk yang nie . mula tu macam berbelah bagi jugakla nak beli sebab tak pernah tengok pon produk nie sebelum nie . masa tu tawakkal je lah .



ika rasa dah sebulan lebih ika pakai produk nie . setakat hari nie masih lagi ok . takde la tanda-tanda dia nak protes kulit muka ika nie . hahahahaha . jangan buat hal dah la . jenuh nak baikpulih semula nanti . ehhh


dan inilah hasil bila pakai produk nie . takde la terus flawless bagai . dah nama pon foundation . alas je lah kan . takmau bagi nampak parut . wuwuwu . itu pon jenuh tenyeh . wakakakaka :P

bila dah lama pakai barulah akan mula serasi . mula-mula pakai tu, rasa macam tak sesuai la, tak best la . macam-macam rasa ada . bila dah lama-lama pakai, baru rasa ok . harapnya ok sampai ke sudah la . hahahaha

till then,
xoxo
Read More

Garfield

pakcik sebelah rumah ika nie ada la kucing nie . masa ika mula-mula pindah kat situ, tiap kali dia dengar je pintu rumah tu, terus dia datang rumah ika . kadang tu terlepas pandang, dia masuk dalam rumah . ika nie memang penakut kat kucing . bila dah masuk dalam rumah tu, mulalah panggil orang lain tolong amik . hahahahaha :P

sebenarnya ika taktahu kucing nie nama apa, so, ika panggil la nama dia Garfield sebab masa first time ika jumpe dia, terus teringat kat Garfield . ika tengok pon dah macam lebih kurang Garfield je . hehehe





sekarang nie, kalau nak pegi site visit ke pegi mana-mana ke mesti dia dok ikut . bila ika tunggu orang datang amik, dia pon dok la kat tepi tu tunggu sekali . ika nak la jugak pegang tapi macam takut . hehehehe . bila lah eh dapat pegang kucing . errr . bila lah rasa takut kat kucing nie nak hilang :'(

till then,
xoxo
Read More

Durian

disebabkan masa bulan puasa yang lepas adalah musim durian, dan ika pulak memang sukakan durian, perghhhh ! rasa macam seronokkkk sangat . hahahahaha . pegi mana-mana pon ada durian . tiap kali pegi ehya ramadhan kat kampung orang asli, lepas terawih mesti ada durian . yeayyy !

durian kat bawah nie orang bagi kat ika . bagi saje-saje je ehh . Alhamdulillah semoga dimurahkan rezeki untuk orang tu . sedappp baq hang :P





awal puasa yang lepas, ika demam . demam teruk . berhari-hari jugaklah sampaikan ada orang terpaksa hantar balik kampung dia . bagi mak dia jaga . kuikuikui . apa yang best, balik kampung dia boleh makan durian . hahahaha ! demam pon belasah jugak durian :P

mungkin ada yang tak suka durian nie sebab bau dia tapi bagi ika, durian lah yang paling sedap . hahahahaha ! 

till then,
xoxo
Read More

San Andreas | Movie 93

update movie lagi . movie nie ika tengok kat pawagam . tengok dengan sape ika dah lupa . hahahaha . kali nie ika tengok movie San Andreas pulak . sebab The Rock yang berlakon . hehehehe :P

SAN ANDREAS


SINOPSIS :

Raymond "Ray J" Gaines (Dwayne Johnson) is a Los Angeles Fire Department Air Rescue pilot, who saves a girl, Natalie (Morgan Griffin), after her car is stuck on the side of a cliff. In the midst of a divorce from his estranged wife, Emma (Carla Gugino), he calls his daughter Blake (Alexandra Daddario) to discuss their upcoming trip to San Francisco. 

Meanwhile, Caltech seismologist Lawrence Hayes (Paul Giamatti) and his colleague Dr. Kim Park (Will Yun Lee) are at the Hoover Dam making a breakthrough in earthquake prediction when an unknown fault nearby ruptures, triggering a magnitude 7.1 earthquake that collapses the dam and kills Park in the process when he stays on the dam to save a little girl. When Ray is called into work, Blake reluctantly decides to go with her mother Emma's new boyfriend, Daniel Riddick (Ioan Gruffudd), a wealthy real estate developer, to San Francisco where he is completing a downtown high-rise building.

Hayes discovers that the San Andreas Fault is starting to shift, causing a massive 9.1 earthquake that starts ripping apart major cities along the fault line. At the same time, Emma is having lunch with Daniel's sister Susan (Kylie Minogue) when the quake hits Los Angeles, destroying much of the city with Susan among its heavy casualties. Ray is able to save Emma, and they barely escape the city onboard his helicopter. Much of Southern California becomes affected by the quake. 

In San Francisco, Daniel brings Blake to his office building. Blake waits for Daniel in the lobby, where she meets Ben (Hugo Johnstone-Burt), an engineering student from the United Kingdom seeking employment at the office, and his little brother, Ollie (Art Parkinson). Daniel returns and attempts to leave the office with Blake, but the two become trapped in their car in the parking garage of the building after the string of earthquakes begin to strike the city, partially collapsing the garage. Daniel leaves the car in search of help, but flees in terror, leaving Blake behind. She is found by Ben and Ollie, who help free her from the car and escape the collapsing building. The trio find a working phone line and Blake calls Ray, who begins to fly toward San Francisco with Emma to save her.

While enroute, the engine in Ray's helicopter suddenly fails, forcing him to make an emergency crash-landing into a mall below them in Bakersfield, where massive looting is taking place. Among the chaos, Ray steals a Ford F-150 from the parking lot, and the couple resumes their journey on the road, but find they are trapped by the expanding fault line. The couple comes across an older couple broken down on the side of the road. They find out that the older couple own an aeroplane. The older couple agrees to give them the keys to the plane in exchange for their vehicle. Before starting the engine, Ray doubts that he'd be able to save Blake, remembering when he failed to save his other daughter, Malorie, from drowning in a drifting accident. But he is encouraged by Emma to save their only living child, and the couple take off to find her.

Meanwhile, Blake, Ben and Ollie try to find a spot in the city where Ray and Emma can save them; seeing that their planned rendezvous point, Coit Tower, is already engulfed by flames. With help from news reporter Serena (Archie Panjabi), Hayes is able to warn others of a much bigger earthquake in San Francisco, just in time before it hits; becoming the largest earthquake ever in history, recorded as a 9.6.

Ray and Emma eventually arrive in San Francisco, abandoning their aircraft and parachuting into AT&T Park just as the aftershocks continue to destroy the city. They commandeer a boat and hear a warning over the radio that a tsunami is approaching the city. Along with other evacuees with boats of their own, they are able to get over the incoming wave near the Golden Gate Bridge. Daniel, who is on the bridge, is killed when a cargo ship slices the bridge in half and a loose shipping container crushes him. The tsunami floods the city, causing massive casualties and knocking over several buildings. Blake, Ben, and Ollie manage to run into Daniel's building moments before the water hits. They move up floors and manage to signal Ray and Emma, who are searching nearby for Blake. 

As they see the trio, the building starts sinking into the ground, causing water to flood the building. Ben and Ollie are able to escape, but Blake becomes trapped in the rising water, runs out of air, and, losing hope, nearly drowns herself before Ray can get to her. Emma crashes the boat through the building's thick window panes in an attempt to get everyone on board before escaping as the building completely collapses. Now aboard the small boat, Ray performs CPR on Blake and finally revives her after several minutes.

The five make it to a relief camp in Marin County. The now reconciled Ray and Emma, along with Blake, Ben, and Ollie, talk about their future as the sun slowly sets on the now destroyed and radically altered geography of the San Francisco Bay Area, now swarmed with different military organizations and rescue vehicles initiating the relief process.

sumber : WIKI


okfaing . sinopsis nya panjang sangat . hehehehe . movie nie kesah dia pasal gempa bumi . seriously bila tengok movie nie kat pawagam, rasa macam kat situ pon gempa bumi jugak . errr . bila dah tengok tu, mulalah fikir yang kalau terjadi gempa bumi, takdan dah nak fikir apa melainkan selamatkan diri itupon kalau panjang umur . rasa jugak takut bila tengok keadaan yang mencemaskan tu . wuwuwuwu . mintak dijauhkan la .

till then,
xoxo
Read More

Restoren Sate Kajang Hj Samuri, Restoren Jejantas Sungai Buloh

entry jalan-jalan cari makan . ewahhh . sebenarnya nak promote dekat korang satu restoren nie . untuk penggemar sate macam ika nie, sangatlah direkemenkan untuk singgah . Restoren Sate Kajang Hj Samuri . tapi yang nie kat dalam Restoren Jejantas Sungai Buloh . balik dari meeting, singgah jap makan kat sini :)


Alamat :
Shop Lot S-14-SB, S-16-SB & S-18-SB,
Sg Buloh Overhead Bridge Restaurant (OBR),
Lebuhraya Utara Selatan,
46000 Sungai Buloh,
Selangor

GPS : N 03°11.356′ E 101°35.196′

No Telefon : 03-6156 9204


Waktu Operasi :
Isnin - Khamis : 11.00am - 12.30am
Sabtu - Ahad : 11.00am - 1.00am
Jumaat : 3.00pm - 1.00am




sebelum nie ika dah pernah singgah Restoren Sate Kajang Hj Samuri yang dekat Kajang tu . nak baca, boleh ke entry yang nie http://www.nooratikahramli.com/2014/08/sate-kajang-hj-samuri.html . as usual, sate nya sangat sedap . kikiki . harga pon berpatutan . lagi pulak tempatnya strategik la bagi ika . sebab tu kan perhentian . semua pon ada . so, for sure la ramai yang singgah kat perhentian :P

till then,
xoxo
Read More

Pilot Cafe | Movie 92

agak ketinggalan jauh di belakang . orang lain dah lama tengok filem Pilot Cafe nie . ika pulak baru je tengok . kahkahkah ! tapi kira ok la tengok jugak :P

PILOT CAFE


SINOPSIS :

Pilot Cafe mengisahkan seorang juruterbang bernama Ameer Reeza (Fahrin Ahmad) jejaka kacak yang menjadi kegilaan wanita. Dengan kekacakan yang dimilikinya, Ameer menggunakan peluang itu sebaiknya untuk menjadi seorang playboy dan kaki perempuan.

Sharmila (Neelofa), seorang gadis seksi dan cantik berjaya mencuri tumpuan Ameer. Bagi Ameer, perasaannya pada Sharmila sedikit berlainan dibandingkan dengan wanita yang pernah dia tiduri. Penampilan Sharmila sangat mempesonakan dan menambat hatinya. Malah, Ameer juga tidak bertepuk sebelah tangan. Sharmila turut jatuh hati pada dirinya.

Perasaan tanpa batasan menyebabkan Ameer dan Sharmila terlanjur hingga Sharmila disahkan mengandung. Mengetahui Sharmila telah hamil, Ameer berprasangka mungkin anak itu bukan benih dirinya. Memandangkan penampilan Sharmila yang sentiasa memikat selera lelaki. Selepas Ameer enggan mengaku anak tersebut bukan dari darinya, Sharmila pergi membawa diri. Ketika itu dia berjumpa dengan Dr Khaleed (Eizlan Yusof), akhirnya Sharmila dan Dr Khaleed berkahwin.

Pekerjaan Ameer sebagai juruterbang terhenti bila mana insiden kapal terbang terhempas menimpa kawan baiknya, Haris (Keith Foo). Insiden yang menakutkan itu membuatkan dirinya berhenti sebagai pilot dan mengubah haluan kerjayanya. Ameer membuat keputusan untuk membuka sebuah kafe yang diberi nama Pilot Cafe.

Di Pilot Cafe itu, Ameer menemui cinta hatinya. Maya (Izara Aishah), seorang gadis naïf dan tinggal di kampung telah ditipu oleh kekasihnya, Rashid (Remy Ishak). Selepas mengetahui Maya mengandung, Rashid mengelak diri dari memikul tanggungjawab itu. Pada awalnya, Rashid memujuk Maya agar menggugurkan kandungan tersebut namun Maya enggan. Bagi Maya telah banyak dosa yang telah dia lakukan. Dosa berzina, apatah lagi bila memikirkan dia bakal menanggung dosa menggugurkan anak.

Sudah jemu memujuk Maya, Rashid bertindak melarikan diri dari kampung itu. Dia menghilangkan diri tanpa khabar berita. Takut untuk berterus terang dengan keluarganya, dan tidak mahu keluarganya menanggung malu, Maya membuat keputusan untuk pergi ke Kuala Lumpur.

Sekali lagi Maya ditimpa musibah. Pemandu teksi yang menghantarnya ke Kuala Lumpur cuba untuk mengambil kesempatan ke atas dirinya. Dia merancang untuk menjual Maya dan bakal menjadikan Maya pekerja di kelab malam. Maya segera menghidu niat jahat lelaki itu. Lantas Maya melarikan diri sekuat hati.

Hayunan kaki Maya melangkah jauh hingga ke Pilot Cafe. Di situlah bermulanya perkenalan antara Maya dan Ameer. Kasihan melihat nasib yang menimpa Maya, Ameer memberikan perlindungan dan tempat tinggal buat Maya sehingga dia melahirkan anak. Tanpa disedari, dirinya telah jatuh cinta pada Maya. Namun, perasaan Ameer ditolak lembut oleh Maya. Baginya, cintanya masih tersisa pada Rashid. Ameer kecewa namun menghormati permintaan Maya.

sumber : WIKI



bagi ika filem nie menarik . seriously . macam rugi pulak tak tengok awal-awal . wuwuwu . suka tengok lakonan Neelofa . 
Read More

Teaser . . .


jeng . . jeng . . jeng . .



Read More

Daisy yang cantik !

hari nie malas nak taip entry panjang-panjang . just nak share dengan korang gambar-gambar bunga daisy yang ika sempat snap masa kat Cameron Highlands . bunga nie cantik sangat ohoiiii ! :P











till then,
xoxo
Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com