mereka di masa hadapan

cuti raya cina yang lepas . memandangkan cuti raya cina 2hari ditambah pulak dengan cuti hujung minggu 2hari, maka cuti tu jadilah panjang . ehhh . ika tak balik Kota Bharu pon . minggu sebelum tu dah balik sana . so, minggu nie tak balik sana . ika ikut bakal tunang ika balik rumah family dia di Semanggol .

ika taktahu pon sebenarnya Semanggol tu kat mana . tak pernah sampai . yang ika tahu Semanggol tu dalam Perak . hahaha ! lepas ika habis keje, dia datang amik kat Ipoh . lepas tu kami pon mengharungi la jammed yang kemain tuu . tapi jammed kami takde la teruk sangat sebab pakai jalan lama .

dalam pukul 8.30 malam kami sampai di rumah family dia di Kampung Gula kalau ika tak silap . hahahaha ! sampai je sana, perut memang dah lapaqqq sangat . dari dalam perjalanan lagi dok bgtau dia yang ika lapaq . 

part paling menyentuh hati bila ika sampai je, mak dia sambut tuuuu . mak dia peluk . mak dia cium . Ya Allah, rase macam dipeluk mak sendiri . rinduuuuu nye kat mama . hehehe . padahal baru je minggu sebelum tu jumpa mama .


4 hari ika di kampung dia, banyak benda baru yang ika belajar . belajar memasak . ehhh . belajar bahasa utara . hahahaha . belajar bangun awal pagi . lalalalala . *nampak sangat suka tidoqqq* . hari pertama dan kedua, ika steady lagi . bila masuk hari ketiga, dah mula selsema bagai . sighhhh . takmau lah demam . bila selsema, mulalah rasa nak tido je :'(

ika seronok sangat dok rumah family dia sebab family dia meriah . saudara mara dia ramai dan sangat happening . sementara ade dekat dengan Taiping, sempat lah ika ke Taman Tasik Taiping . kemain ramai orang . dan ika jugak sempat ke Pekan Bagan Serai . hehehe . first time ika ke pekan tu . itupon ke pasar . ewahhhh . disebabkan banyak sangat berjalan sampai koyak kasut . kakakaka . terpaksa la beli kasut baru . nasiblah ika oiii . janji seronok 


then, ika jugak sempatlah merasa makan di JS Muara Restoren Terapung, Kuala Gula . pegi belah malam, kemain ramai orang sampai kami patah balik . pegi belah petang, Alhamdulillah dapatlah jugak merasa walaupon tak dapat nak rasa ketam lebut . wuwuwu .

btw, terima kasih untuk family di masa hadapan . sangat seronok . sangat happy di kampung . dah lama tak rasa suasana kampung . ika balik kampung kat Kota Bharu pon bandar . kampung dalam bandar . hahaha . nie betul-betul kampung . best ! bangun pagi, fresh je . heeee . nanti nak pegi lagi kampung dia .

till then,
xoxo
Read More

Fun Food

nak share dengan korang koleksi gambar fun food nie . cute hoii ! credit pic Stylish Eve . nie mesti sayang nak makan kalau dah comey camni . hehehe



 








till then,
xoxo
Read More

Ais Krim Pasu Jati Corner, Kota Bharu

sebelum gerak balik Ipoh dari Kota Bharu, ika singgah kedai kawan ika kejap . makan ais krim pasu . maklumlah dah lama teringin makan ais krim pasu nie . selalu dok tengok orang post pasal ais krim pasu . kali nie, ika try sendiri lah pulak . kuikuikui .



bas pukul 9.00 malam . kami sampai kat kedai tu dalam pukul 8.30 malam . hahahaha ! order cepat-cepat . makan pon cepat-cepat sampai tak habis . punyalah kalut nak ke stesen bas lagik .supaya tak kempunan nak makan ais krim pasu, paksa kakak bawak pegi makan ais krim pasu jugak walau pon tahun masa tu dah lambat sangat . hahahahaha :P

budak eksaited nak makan aiskrim :P

btw, ais krim nie sedap . dan yang paling penting, ais krim nie bukan betul-betul dalam pasu tu . diorang letak dalam bekas plastik dulu, then baru masukkan dalam bekas pasu tu . mula-mula ika tengok orang post pasal ais krim dalam pasu nie, ika dok bayangkan ais krim tu betul-betul dalam pasu . memang penuh la satu pasu tu . hahahahaha . tapi ais krim pasu nie dah banyak versi . macam-macam pesen ada .

Kedai Makan Jati Corner nie berhadapan dengan Maybank di Jalan Sultan Yahya Petra . kat sini bukan ada ais krim pasu je, macam-macam makanan lain pon ade . ade jugak ais krim pulut pauh, ais krim kelapa dan banyak lagi :P

lepas nie ais krim ape pulak ye ? :)

till then,
xoxo
Read More

Dragon Blade | Movie 91

nak review movie yang ika baru je tengok . kali nie tengok movie cina plak memandangkan mase tu mood raya cina . ehhh . lagipon masa kami pegi tengok wayang tu, takde movie yang best untuk ditengok . so, tengok je lah movie nie sementara tunggu nak balik :P

DRAGON BLADE


SINOPSIS :

Jackie Chan stars as Huo An, the commander of the Protection Squad of the Western Regions during the Han Dynasty. He is framed for a wrong he did not commit and is enslaved. Meanwhile, a Roman general is on the run after his mission of rescuing the Prince and escapes to China. These heroic duo soon meet each other in the Western Dessert and embark on a thrilling journey together.





nak cakap tak faham, faham lah jugak sikit-sikit storyline movie nie . tapi ika rase macam complicated sikit . lagipon dalam nie ada banyak bahasa .nanti nak kena tengok sekali lagi kot baru boleh faham . hehehe

till then,
xoxo
Read More

bonding time with Amani

balik kampung minggu-minggu-minggu lepas, teman mama ika pegi appointment kat hospital . then, sempatlah habiskan masa dengan si anak saudara yang kemain haih mengada . diajaknya jalan-jalan main kuda dekat stadium . kebetulan masa ika balik tu memang ada ekspo kat stadium tu . so, ikut je lah kehendak budak nie .

sampai je kat stadium tu, terus pegi tukar token . 1 token = RM4 . bagi ika mahal kot . hahahaha . sebab ika pegi tempat lain 1 token tu rm2 . so, nampak tak bezanya ? mainan nye sama je . sebelum tukar tu kena tanya dulu budak Amani nie nak main ape . kang tukar banyak-banyak, dia taknak main pulak . sangatlah membazir .

last ika tukar je 2 token . bawak Amani naik kuda . dari pagi sampai ke malam dok cakap nak naik kuda . yang seronoknya, dia taknak naik sorang . kahkahkah ! punyalah penakut . nak jugak aunty dia nie naik sekali . kalau kuda tu besar, gagah lagi aunty nie join . nie kuda kecik je . memang untuk budak-budak . aunty dok je lah tepi tu . yang dia pulak takmau lepas tangan aunty nie . haihh la Amani .


lepas dah habis pusing satu round, pegi pulak main mainan lain . Amani nie penakut sikit . kalau budak lain, rase semua nak main . hahahaha ! yang nie takmau main . yang tu takmau main . last-last dia nak naik kete api . kete api takyah cakap la memang slowwwww sangat haih . 



dan haruslah aunty join sekali . dia takmau pon naik sorang . jenuh aunty naik sekali train tu . nasib la aunty nie muat . hahahahaha ! dah la train tu slow, aunty naik lagilah slow :P


posing camni taktahu la sape yang ajar . ehhh . takkan aunty kot yang ajar . hahahaha ! Alhamdulillah anak saudara seronok, aunty lagilah seronok . merasa jugak naik mainan budak-budak . zaman aunty dulu takde pon mainan camni . wuwuwu . tak sabar nak balik kampung lagik lepas nie :)

till then,
xoxo
Read More

Jupiter Ascending | Movie 90

movie time ! dah lama tengok movie nie dengan cik abang tapi baru nak update . sebab malas sangat haihhh nak update sekarang nie . kikiki . so, meh la ika update review sikit mengenai movie nie pulak .

JUPITER ASCENDING


SINOPSIS :

In the opening scene, Jupiter Jones (Mila Kunis) begins by talking about her parents. Her father was a Russian named Maximilian Jones (James D'Arcy). Maximilian met and fell in love with a woman named Aleksa (Maria Doyle Kennedy). They watch the stars together through his telescope. Later on, the two are expecting their child, which Maximilian wants to name Jupiter. Aleksa isn't too fond of the name. Two robbers break into the couple's home, and Maximilian gets shot. He dies in Aleksa's arms. Later on, Aleksa gives birth to Jupiter as she and her family are on a boat heading to America.

In the present, the adult Jupiter works as a janitor living in Chicago with her roommate Katharine Dunlevy (Vanessa Kirby). Jupiter hates her job and life, yet she is not very ambitious or eager to do anything else about it.

Three intergalactic bounty hunters - Falque (Spencer Wielding), Razo (Doona Bae), and Ibis (David Ajala) - are scoping out Jupiter's apartment, when they spot a man named Caine Wise (Channing Tatum) near the area. They realize that he is after Jupiter as well, and they go after him. Caine realizes he is being stalked, and he emerges from the building with his hover boots, defending himself with his shield and shooting back at the bounty hunters as they attack him. He flees the scene unharmed.

Jupiter has dinner with her family and asks her uncle Vassily (Jeremy Swift) for money. He refuses to give her money and makes a rude remark that Jupiter is too smart for her own good and that's why she is unable to find a husband. Aleksa defends her daughter angrily, though the rest of the family seems to agree with Vassily. Later, Jupiter is looking at a telescope on eBay. Her cousin Vladie (Kick Gurry) comes in and suggests she go to the fertility clinic and donate her eggs for some money. Jupiter agrees.

In space, the Abrasax siblings learn of Jupiter's existence. Their mother has died, and they now seek to inherit the earth as their own. Balem (Eddie Redmayne) awakens from a slumber after going through a successful planetary harvest. His brother Titus (Douglas Booth) is cavorting with other women in his lavish castle, while his aide Famulus (Gugu Mbatha-Raw) informs him that Caine, who has been sent by Titus, has located Jupiter. Kalique Abrasax (Tuppence Middleton) also has concerns over the inheritance of the earth.

At the apartment, Katharine is getting ready to go out. A group of alien creatures called Keepers appear in the apartment and incapacitate Katharine. Jupiter takes a picture of them with her phone, and they lunge at her. Moments later, Katharine wakes up, and neither her nor Jupiter seem to know what just happened.

Jupiter goes to the clinic under Katharine's name, which Balem is informed of. He orders his people to find Jupiter and kill her. The doctors put her on the bed and then levitate her. They probe her and know Jupiter's identity, and they attempt to kill her. Caine bursts in and kills the doctors as they reveal their Keeper form. He gets Jupiter out of there.

Jupiter finds herself atop the Willis Tower. Caine explains to her that he is a genetically-engineered being made up of a splice between a human and a wolf. Jupiter asks why she was almost just killed, and Caine tells her that she is the rightful owner of the planet. He claims that human life began not on Earth but on another planet called Orus. Jupiter also has no memory of the Keepers finding her and her taking a picture of them, which Caine explains as them erasing her memory. They are beamed up by a spaceship hovering over them, when the bounty hunters show up and destroy the ship. Caine carries Jupiter as they fly over the city with his hover boots as the bounty hunters chase after them. Jupiter falls in the attack, but Caine catches her before she hits the ground. Caine hijacks a small ship and escapes with Jupiter.

Caine and Jupiter drive away from the city, where Caine continues to explain the Abrasax family history. They have been splicing humans with other animals for ages, and are responsible for events such as the extinction of the dinosaurs. The two drive up to the home of Caine's former comrade Stinger Apini (Sean Bean), who is spliced with a bee. Stinger lives with his sick daughter. He and Caine were once skyjackers, but were let go following an incident, and now Stinger resents Caine. The two fight for a bit, when a swarm of bees appears. The bees surround Jupiter, but they never sting her. She moves her arms around them, and they fly around her. Stinger realizes who she is, and starts to refer to Jupiter as, "Your Majesty."

Caine tries to contact the Aegis (space cops) to help them. The bounty hunters and a few Keepers come up across Stinger's home. They chase after him, Caine, and Jupiter through the field outside his home. Falque corners Jupiter and nearly kills her, but Razo shoots him in the back and kills him first. They capture Jupiter and ascend on their ship. Caine manages to latch onto the ship as it leaves Earth.

Razo and Ibis bring Jupiter to the home of Kalique. She is friendly toward Jupiter and tells her that she is something of a genetic incarnation of Kalique's mother. She shows Jupiter a statue of her mother that looks exactly like Jupiter. Kalique says she is 14,000 years old, and her mother was 90,000 when she was murdered. Kalique walks into a bath and sheds her older image to a more youthful appearance. Stinger then shows up with the Aegis, led by Commander Diomika Tsing (Nikki Amuka-Bird). They order Kalique to hand Jupiter over to them.

In order for Jupiter to properly stake her claim on Earth, she is forced to go to Orus and go through a process for registration. She goes through several windows with an android lawyer until she is printed with a tattoo on her wrist and officially allowed to claim ownership of Earth. In the meantime, Jupiter attempts to sort of flirt with Caine. He thinks he isn't good for her and compares himself to a dog, even though Jupiter claims to love dogs.

Titus and his people take in Jupiter and apprehend Caine as Stinger hands them over to him in exchange for currency to help his ailing daughter. Titus and Jupiter have dinner together. Titus deduces that Jupiter has fallen in love with Caine, yet he still proposes to her. Afterwards, he shows Jupiter a room filled with thousands of vials that contain youth serums made from harvesting hundreds of dead humans. Jupiter is horrified by this realization.

Caine is imprisoned and placed in a chamber by Titus and his people. He plans to kill Jupiter after marrying her so that he can get his claim to Earth. Caine is expelled into space with his hands cuffed behind him. He uses his hover boots to burn the cuffs off and grab a floating pack that contains a spacesuit that automatically forms itself around Caine's body and saves him from suffocation. He only has 40 minutes of oxygen, but the Aegis emerge from hyperspace and rescue him.

The wedding is about to take place. Titus has his ring printed on his finger during the ceremony. Jupiter nearly has hers printed on when Caine comes crashing in on a ship into the cathedral. He comes up to the platform where Jupiter and Titus are and tells Jupiter that Titus plans to kill her. They hold Titus at gunpoint, but Jupiter only wants to go home.

Meanwhile, Balem is told that Jupiter is still alive. His lizard-rat hybrid henchman Sargorn (Neil Fingleton) is sent to Earth with his team of lizard-rat men to break into the home of Jupiter's family and capture them. Jupiter goes home and realizes this, forcing her to return to space and save her family.

Jupiter arrives at a mining facility on the planet where Balem resides. The Aegis are close behind her but are unable to enter because the planet is protected by a shield. Jupiter is brought before Balem, who shows her the family in the floor beneath them as they are floating and sleeping in stasis, while the henchmen get ready to splice into them. Using a special contract, Balem orders Jupiter to sign over her rights to rule over Earth if she wants her family to live. Realizing that either way, she and her family would die since Balem would harvest them on Earth, she refuses and smashes the contract.

Caine, with the help of Stinger, breaches the planet's shield. Tsing tells him his mission could get him killed, but she adds that he is tremendously courageous. Caine breaks into Balem's facility and kills the lizard-rat people to save Jupiter's family. He pulls Jupiter out with a device that opens a hole beneath her to get her away from Balem. Outside, the facility starts to destabilize and collapse. Caine fights Sargorn while Balem tries to kill Jupiter himself. Caine kills Sargorn by pushing him into the hole he made and removing the device to close the hole around Sargorn's neck, crushing it.

Jupiter's family is taken to safety while Jupiter fights back against Balem. Balem believes Jupiter is his mother reincarnated, and he admits that he murdered his mother, claiming that she told him she hated her life and wanted him to kill her. Jupiter shoots Balem once in the leg and whacks him across the face with a bar. The platform beneath them breaks slightly. Balem is unable to hold on and he plummets to his death. Jupiter falls but is rescued by Caine. With the help of the Aegis, everyone is able to escape the crumbling facility and get out safely.

Jupiter and her family are taken back home, with their memories erased of their capture or any interaction with evil lizard-rat people. Jupiter continues to go about her work and has made breakfast and coffee for her family. They surprise her by bringing out the telescope she wanted. She then tells the family that she has a date. They all press her with questions like, "Is he Russian?"

Jupiter joins Caine on the roof of another building. He has his wings restored to his back after his heroic deeds, and she has gotten hover boots of her own. Jupiter decides not to tell her family that she basically owns Earth. The two of them kiss and take flight over the city.

credit HERE .



panjang berjela kan ? hahahaha . kalau korang tak faham, takpe . better pegi tengok je sendiri movie nie . cik abang ika cakap satu ape pon dia tak faham pasal movie nie . hahahahahahaha . ika nie faham la jugak sikit . cuma nak bgtau, hero dengan heroin dia sangat cun . kikiki . jalan cerita dia agak complicated sikit . kena tengok betul-betul . 

till then,
xoxo
Read More

Jejak Kasih

kemain tajuk . jejak kasih la sangat . hahahaha . baru-baru nie ika ke Tapah . dok rumah kawan ika . then, teringatlah kat sorang kawan lama ika nie, Ira . kawan mase plkn tahun 2008 . terus ika whatsapp dia . tanye dia kot dia free kan ? boleh la jumpa .

sebelum nie kitorang dah banyak kali plan nak jumpa tapi mesti tak menjadi . so, jangan plan . hahahaha ! nak jumpa, mesej, terus jumpa . senang . karang kalau plan mesti tak jadikk lagik .

so, haritu ika dengan kawan ika nie pegi breakfast sama-sama kat pekan Tapah tu . sebenarnya kawan ika nie dari Bidor . sweet kan kami pegi breakfast sama-sama . kikiki . dah lama sangat tak jumpa . dalam 6 tahun jugak la . hewwww . ika rase macam lama giler kami sembang kat kedai makan tu . hahahahaha !

   

lepas makan, kami cari port untuk amik gambar . ewahhh . sana sini haaa kami cari port . faktor cuaca yang tengah panas masa tu . nie lagi satu masalah kami time amik gambar . masing-masing taknak bagi nampak gemuk . yang kawan ika tu dah sah-sah la dia kurus . yang ika nie, posing la camne sekalipon mesti nampak gemokkkk . sighhhh . 

bila upload dalam fb, semua dok cakap ika gemok . terharuuuuu sangat . hahahaha . misi kuruskan badan . ehhhh

till then,
xoxo
Read More

D'Kafe Restoren Makanan Barat & Steamboat, Tapah

jalan-jalan cari makan . sampai ke Tapah ika jalan-jalan cari makan . hahahaha . cuti Thaipusam haritu ika ke rumah bff ika kat Tapah . so, dia bawak ika pegi makan kat D'Kafe @ Tapah nie .


Alamat :
No 56, Jalan Baldwin 2,
Pusat Perniagaan Baldwin,
Tapah, Perak

No Telefon :
019-6055560

Waktu Operasi :
2.00pm - 11.00pm

https://www.facebook.com/DKafe.Tapah

first time makan kat sini . so, meh la ika review sikit . korang boleh tengok menu diorang kat SINI :)


    

DK Chicken Chop :)

malam tu ika dengan bff ika tu kitorang order makanan yang sama je . dah masing-masing memang tengah lapar . so, makan je lah terus sebelum balik rumah . yang ika makan haritu ialah DK Chicken Chop . seriously chicken chop dia sedapppp sangat . licin habaq hanggg ika makan . hahahahaha ! ika suka dia punya kuah tu . sangat sedap . cukup rasa . ewahhh . 

so, ika syorkan la untuk korang singgah makan di D'Kafe Restoren Makanan Barat & Steamboat, Tapah nie . harga pon berpatutan :)

till then,
xoxo
Read More

Rumah Diceroboh ?

kejadian dua minggu lepas . kalau ika tak silap kira la . dah lama tak mengira . ehhh . rumah ika dimasuki orang . *orang la kot . btw, rumah sewa ika la . sebab ika tak mampu lagi nak beli rumah sendiri . hehehehe . ika dok berdua dalam rumah tu tapi masa kejadian tu ika seorang je lah sebab housemate ika tu balik kampung .


dan ika seperti hari-hari biasa .bangun pagi . dalam pukul 6.30 pagi ika bangun . yes ! sangat lambat . hahahaha . dasar pemalas punya ika . kuikuikui . bangun je pagi tu, capai tuala dan naik tingkat atas rumah untuk mandi . sambil jalan nak ke tangga tu, tibe nampak barang-barang bawah tangga tu berselerak . yang bawah tangga tu semuanya beg-beg ika . semua jenis beg la ade kat bawah nie . beg beroda macam-macam saiz ada, beg galas, beg hiking, handbag dan segala bagai beg yang lain pon semua ada kat bawah tangga tu disusun atur dengan penuh kekemasan gituuu .

dalam hati, *housemate kot balik kelam kabut td . tu yang beg bersepah-sepah* . ayat sedapkan hati . hahahaha . lagipon memang ika tak fikir benda lain pon melainkan housemate ika je lah kan . maybe dia balik rumah kelam kabut amik barang bawah tangga tu . tu yang sampai bersepah-sepah beg kat situ . so, ika pon dah siap-siap semua rutin ika tu, ika pegilah ofis macam biasa .

then, ika mesej housemate, tanye la dia kan kot dia yang balik . dia cakap tak balik pon rumah . dia terus gerak dari kampung pagi tu terus masuk ofis dia . masa tu, ika dah fikir benda bukan-bukan . tak tahu nak percaya ke tak . ke housemate ika nie saje main-main . suka bergurau sangat kan . *sighhhh . bila dah tanye betul-betul, yes ! memang bukan housemate ika yang balik . persoalannya sekarang, siapa yang sepahkan kawasan bawah tangga tu ? siapa yang angkat beg beroda ika tu letak atas bakul baju ? siapa yang keluarkan beg ala-ala beg laptop ika tu ? siapa ? siapa ?


dalam keadaan cuak masa tu, ika dah mula jadi tak tentu hala . dalam kepala masa tu, memang fikir 'PINDAH !' . terus ika bagitahu boss ika . cerita la kat dia bla bla bla bla . nasib baik dia sanggup tadah telinga dengar cerita yang agak menyayat hati nie . errr . so, ika isi borang masuk kuarters . buat surat itu ini . Alhamdulillah, kuarters ade lagi kosong . maka, bermulalah kehidupan ika yang kelam kabut .

lepas kejadian tu, ika memang terus tak tido dah kat rumah tu . ika just balik kemas barang-barang ika . balik packing barang . balik amik baju dengan barang-barang yang nak pakai, lepas tu ika terus pegi rumah family abang angkat ika kat Ipoh . nasib baik la ade jugak family dia . so, tumpang la dok rumah dia sementara ika nak pindah rumah . 

bukan senang nak pindah rumah nie . dengan barang ika yang superb banyak . dah macam orang dah kahwin . cukup lengkap semua barang . tinggal katil je lah tak mampu nak beli lagi . hahahaha . yang lain semua dah ada . beli sikit-sikit . lama-lama jadilah banyakkkkkk sampai nak pindah pon susah . nie baru pindah dalam negeri . kalau pindah luar pada negeri, lagi jenuhhh ika oiii .

ini pon ika masih dalam proses pindah rumah . dengan elektrik pon ika tak masukkan lagi kat rumah baru tu . penat sangat dah rasa . ke hulu ke hilir . kadang rasa macam merempat pon ade . tiap hari balik rumah kemas barang-barang . lepas tu siap-siap balik rumah family abang angkat . lepas tu pegi keje . lepas tu pegi tnb, pegi kuarters . tapi masih tak settle . susah bila kena libatkan orang lain dalam urusan kita nie . tapi takpe la ika . sabar naa ika :)


tuan rumah pon ika dah inform . dalam masa sebulan ika akan berpindah . so, dapatlah balik deposit ika tu . hahahaha ! kalau main keluar macam tu je, hangus macam tu je lah duit tu . bukan sikit . banyak kottt . Alhamdulillah . nasib baik la tuan rumah tu baik hati dan faham keadaan ika nie .

doakan la untuk ika dipermudahkan segala urusan . penat . terlalu penat . badan pon dah tak larat nak tampung . kena makan vitamin nampak gayanya nie . huhuhuhu .
Read More

Cosmoderm : Second Year

tahun nie adalah tahun kedua ika pakai produk Cosmoderm nie . Alhamdulillah . setakat nie takde la alahan ape ke kan dengan produk nie . nak buat camne lagi kan . kulit sensitif benor . kalau tak sesuai, terus direjectnyaaaa . huhuhuhu 

ika start pakai produk nie Julai 2013 . so, sekarang dah masuk 1 tahun 7 bulan ika pakai produk nie . gigih kauuuu ika kira . hahahahaha ! selagi takde efek tak elok kat muka nie, haruslah teruskan setia dengan Cosmoderm .

hujung bulan 1 yang lepas, ika ade order Cosmoderm nie lagik . ika memang beli secara online semua produk Cosmoderm nie . nie dah masuk kali keempat kalau ika tak silap la kan . ika biasanya akan beli banyak terus . buat stock . hehehe . sebab malas dah nak keluar cari bila dah habis . so, better beli banyak terus .

dan perangai ika lagi satu ialah ika suka try produk lain yang Cosmoderm keluarkan . ika beli sikit-sikit . try je lah kan . so, yang paling baru ika try gel magic tu pulak . macam bestttt je :D


bila barang dah sampai, punyalah terkejut ika sebab ika tengok banyaknyaaa free gift ika dapat . hahahaha ! yang dalam gambar kat atas nie, kalau korang perasan yang kecik-kecik tu free gift . itu pon ika dah bagi kat ofismate ika jugak . dan yang botol kuning hitam tu pon free gift jugak .


seriously ika memang puas hati dengan cosmoderm nie . walaupon kulit ika tak flawless lagi tapi better than yang sebelum pakai cosmoderm . jerawat lama pon dah hilang . tinggal parut jerawat je lagi . itupon dah makin kurang . yeayyy ! sekarang, kalau taknak pakai bedak pon, okey je . sebab ika sangat pemalas sebenarnya . hahahahaha ! lepas cuci muka, taruk moisturizer tu. terus rasa bestnyaaaa . kikiki

till then,
xoxo
Read More

Suamiku, Encik Perfect 10 ! | Movie 89

baru-baru nie ika dengan bff ika sempatlah pegi tengok wayang movie yang tengah hot nie haaa . Suamiku, Encik Perfect 10 ! . kami memang nak tengok pon movie nie . sebab ? sebabnya Aaron Aziz yang berlakon . sebabnya Lisa Surihani yang berlakon . hehehe

SUAMIKU, Encik Perfect 10 !


SINOPSIS :

Suamiku Encik Perfect 10 mengisahkan pertemuan yang tidak terduga sewaktu penerbangan dari Heathrow, London ke KLIA, Sepang menciptakan sebuah lakonan suami isteri di antara Aleeya Azmeen dan Zarief Danial.

Lakonan selama seminggu demi menyelamatkan Aleeya Azmeen untuk berdepan dengan ibunya, Puan Yazmeen telah memutikkan perasaan lain pula di antara mereka. Perasaan yang sukar diluahkan dengan kata-kata dan kadang kala membuatkan masing-masing keliru.


Saat itu, Syed Muzaffar, bekas kekasihnya, cuba menagih semula cinta Aleeya Azmeen. Konflik bertambah hebat apabila keluarga Syed Muzaffar cuba merebut anak yang dikandungkan oleh Aleeya Azmeen untuk mendapatkan harta dan kekayaan.

Azura Hanim, seorang model dan juga tunangan Zarief Danial selama tiga tahun menjadi penghalang rasa cinta Zarief Danial terhadap Aleeya Azmeen. Azura yang selama ini gemar mengelak dari berbicara tentang perkahwinan tiba-tiba sahaja meminta untuk mempercepatkan tarikh perkahwinan mereka. Zarief Danial akhirnya mengambil keputusan drastik dengan memutuskan pertunangannya bersama Azura demi cintanya terhadap Aleeya Azmeen.


Aleeya Azmeen menjadi keliru tetapi mengakui Zarief Danial mempunyai ciri-ciri lelaki ‘perfect 10’ yang diidaminya selama ini. Namun, Aleeya perlu memilih di antara tanggungjawabnya terhadap Syed Muzaffar ataupun cintanya pada Zarief Danial.

Siapakah yang layak menjadi suami paling sempurna buat Aleeya Azmeen? Adakah Syed Muzaffar ataupun Zarief Danial? Adakah Aleeya akan memperoleh cinta dari Encik Perfect 10, seperti mana yang diharapkan selama ini?



credit sinopsis HERE :)


seriously movie nie bestttt ! hahaha . sweet, kelakar, sedih, happy . semua ada . besttt sangat hoi ! kadang kesian dengan Syed Muzaffar tu . kadang geram dengan sikap Aleeya Azmeen tu . Zarif Danial ? dia ok je . ehhhh :P

till then,
xoxo
Read More

Pengalaman Cabut Gigi Geraham

dua minggu lepas kot kejadian nie . ika pon dah lupa sebenarnya . hahahahaha ! weekend minggu tu ika dok rumah je sebab sakit gigi tahap tak boleh nak cakap pape dah . housemate pulak balik kampung . pasrah je lah kan dok rumah sorang sambil tahan sakit gigi yang superbbbbbb sakit .

masuk hari ahad, ika dah tak tahan sangat rasa sakit gigi tu . bukak google, search klinik gigi paling dekat dengan ika masa tu . so, keluarlah Klinik Pergigian Dr Fadzli . disebabkan masa tu memang tengah sakit sangat-sangat-sangat, memang dah tak boleh nak fikir langsung klinik tu kat mana sedangkan klinik tu punyelah dekat sangat je pon dengan kauuuu ! grrrr

habis satu Meru tu ika pusing cari klinik tu . kenape tak guna je waze ? macam mane nak waze sambil bawak motor ? hahahaha . masa tu tawakal saje lah . doa dalam hati mintak supaya dibukakkan mata untuk jumpa klinik tu . Alhamdulillah, finally ! jumpa jugak . kuikuikui

so, petang tu dapat la meet up dengan doktor . dia just check dulu ape yang tak kena walaupon ika tahu memang gigi geraham tu dah rosak teruk . sebab tu selalu sakit gigi . dan ika tahu ika ada 2 option je masa tu . sama ada ika cabut je gigi geraham ika tu ataupon ika buat rawatan saraf *kalau tak silap . so, ika pilih untuk cabut sajelah .


untuk hari ahad tu, ika just balik makan ubat . lepas 3hari barulah ika datang balik klinik tu untuk cabut gigi tu . sebenarnya bila dah dapat ubat tu ika dah rase seronok sangat sebab ika tahu ubat tu dapat kurangkan rasa sakit gigi ika tu . hahahahaha ! but still ika dah tekad untuk cabut gigi tu . dah banyak kali pon misi cabut gigi tu tergendala . sebab ? sebabnya bila dah makan ubat, gigi dah tak sakit . bila gigi dah tak sakit, takde perasaan nak cabut gigi tu . kikikiki

hari Rabu petang, ika pegi semula ke klinik tu untuk cabut gigi . yes ! finally . cabut jugak gigi . hahahaha . first sebelum kena cabut tu, ika boleh tanya doktor tu sakit ke tak cabut gigi ? hehehehe . btw, doktor klinik tu memang friendly . so, memang takde la rasa takut sangat cuma rasa sakit ada lah . sampai keluar lah jugak air mata setitis dua . ewahhhhh

doktor gigi nie ade blog . boleh la terjah blog Dr Fadzli nie walaupon dia dah lama tak update . kikiki


masa kena cabut tu takde la sakit sangat tapi lepas dah cabut tu, lepas dah balik rumah, ohhhhh sakitnya . sampai tergolek-golek ika dalam bilik . hahahaha ! sakit hoiiii . memang darah pon dok mengalir je lah . tapi Alhamdulillah sebab malam tu dah boleh tido lena . yeayyy !


Read More

Pemenang SEGMEN : Bloglist www.nooratikahramli.com

last update blog 29 Januari yang lepas . almost a week tak update blog nie . kuikuikui . aku sudah tidak punya masa seperti dahulu . dicampur pulak dengan rasa malas yang membuak-buak . kalau difikirkan, banyak benda yang nak disharekan dalam blog nie .


so, baru-baru nie ika ade buat segmen yang tak berapa nak segmen sangat tu . hahahaha ! disebabkan tak sempat nak promote bagai segmen tu, so yang join pon 7 orang . disebabkan tak ramai yang join, so ika decide untuk masukkan 7 orang yang join tu dalam bloglist ika kat blog nie . senarai yang join, boleh klik SINI :)

bloglist tu korang boleh scroll kat bawah sekali blog nie . ade bloglist SUPERWOMAN dan SUPERMAN . hahahaha ! kat situ ada semua blog yang ika suka . ika dah masukkan lagi 7blog tu kat bloglist tu jugak . thanks untuk semua yang join tu :)
Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com