bye Samsung Note II, hello Doogee X5 Pro

dah lama perap cerita nie . tapi baru sekarang nak update . seperti yang sedia maklum, ika nie pengguna tegar Samsung Note II (Pink) . fon nie ika beli pakai duit ika sendiri . fon pertama yang ika beli pakai duit ika sendiri . ika start pakai samsung note II nie bulan 3 2013 . masa tu note yang warna pink nie baru je keluar, ika terus p beli . hahahaha !


then, masa bulan 10 2015, phone ika nie dah collapsed . collapsed ke orang panggil ? hahahaha . senang cerita, phone ika nie terus  off dan tak nyala dah lepas tu . 2 tahun jugaklah ika sempat merasa pakai note nie . sayang kottttt . 

masa dah rosak tu, nasib ika ada fon spare tapi bukan smartphone la . fon biasa je . janji dapat call dan mesej . kan ? masa tu memang takde dah dunia facebook, whatsapp bagai nie . hahaha ! terasa sunyi sepi . tapi bila dah masuk sebulan, rasa dah boleh terima hidup tanpa internet . ehh

mengadu kat tunang ika masa tu, terus dia ajak p beli phone baru . susah sebenarnya takde internet sebab sekarang nie pon keje orang update kt group whatsapp . kikiki . tunang bawak ika p beli phone baru tapi murah-murah dah la ye :P


tunang ika belikan ika phone nie haaa . mula tu ika macam pelik je dengar nama phone nie . kahkahkah ! tapi pasrah je lah kan . harga dia tak sampai rm400 . itu yang tunang ika beli . dia siap cakap phone 2ribu pon rosak . elok pakai yang rm400 nie je . perli ika lettuw :P

meh la ika share sikit spesifikasi si doogee nie . wakakakaka

  • 5.0 inch DOOGEE X5 Pro Android 5.1 4G Smartphone MTK6735 64bit Quad Core 2GB RAM 16GB ROM OTG OTA Bluetooth 4.0


Main Features:
  • Display: 5.0 inch IPS HD Screen
  • CPU: MTK6735 Quad Core
  • System: Android 5.1
  • RAM + ROM: 2GB RAM + 16GB ROM
  • Available Memory: 12GB
  • Talk Time: 680minutes
  • Standby Time: 72Hour
  • Camera: Back camera 5.0MP (SW8.0MP) + front camera 2.0MP (SW5.0MP)
  • Bluetooth: 4.0
  • GPS: GPS/AGPS
  • OTG: Yes
  • OTA: Yes
  • SIM Card: Dual SIM dual standby,dual Micro SIM


Network:
  • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
  • 3G: WCDMA 900/2100MHz
  • 4G: FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz



setakat nie ok lagi lah si doogee nie . belum buat hal . cuma spoil bab kamera . kamera tak berapa nak cun . yang lain semua okey . note ika tu Inshaallah dalam proses baikpulih dia . doakan dia kembali pulih seperti sedia kala :)

1 comment:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com