Pearl and Lace | Hardy Pastels

entry bertunang ika dah update . so, sekarang nie nak update entry untuk baju tunang ika tu . dress yang ika pakai masa tunang tu, dress lama ika . pakai tak sampai sepuluh kali . ehhh . dress tu sebenarnya kosong . dah lama ika beli dress tu . kalau tak silap ika tahun 2013 ika beli . pakai pon lebih kurang je .


untuk majlis bertunang tu, ika decide untuk buat combination warna purple lavendar dan biru turqouise . ika amik warna soft . walaupon main hentam je warna . tapi ika puas hati dengan pilihan warna ika . orang nampak buruk, tapi kat mata ika nampak cantik :P


disebabkan dress ika tu kosong, ika upah la owner Hardy Pastels nie untuk alter dress ika bagi nampak cam meriah sikit tapi tak sarat sangat . maksud ika, SIMPLE . hehehe . ika nie bukan jenis yang suka sangat meriah nie . so, just make it simple .

then, kakliza draftkan ika macam mana dia nak buat untuk dress ika tu . bila ika dah setuju, baru dia jahitkan segala bagai benda kat baju tu . ika pon dah tak ingat berapa lama dia amik masa untuk buat baju ika tu sebab ika masa tu takmau la desak-desak suruh buat cepat . hehehe . good customer . right ? :P


akhirnya, jadilah macam dalam gambar kat atas nie dress ika . kakliza jahitkan pearl dan manik di bahagian lengan dan jugak kalau korang perasan, kat bahagian bawah dress ika tu ada manik dan lace . dan satu lagi ika mintak kakliza jahitkan pearl tabur kat dress ika tu . ika suka pearl yang ditabur itu . ewahhh .

sebenarnya dekat bahagian pinggang ika tu pon ade manik jugak tapi dalam gambar nie tak nampak . kikiki . btw, ika sayang sangat-sangat kat dress nie . hahahahaha ! sayang nak pakai . sayang nak jual . comeyyy sangat dah haih dress ika nie :P

kalau korang nak jugak camni, boleh la ke https://www.facebook.com/hardypastels :)

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com