Butterfly Farm, Cameron Highlands

destinasi kedua ika di Cameron Highlands ialah Butterfly Farm . excited sangat haihhh nak tengok rama-rama . kat sini bukan setakat rama-rama je yang ada, bunga dan haiwan lain pon ada . tapi yang paling menarik kat sini ialah rama-rama la .



Alamat :
43rd Miles, Kea Farm,
39100 Cameron Highlands, Pahang

No Telefon : 012-5295569



korang boleh nampak tak rama-rama yang dok berterbangan dalam gambar kat atas tu ? banyak kan . hehehe . terujaaaa ohoiii . pastu mulalah dok cari rama-rama yang hinggap kat bunga . punya lah buat slow motion takmau bagi rama-rama tu terbang :P



selain rama-rama, ada pelbagai jenis bunga yang korang boleh jumpa kat sini termasuklah bunga kesukaan ika . hehehe






seriously banyak betul bunga daisy dalam nie . puas hati kot bergambar dalam nie . hahahahaha ! setiap tempat dok berhenti amik gambar . walaupon hari yang kitorang pegi tu memang agak ramai dalam tu memandangkan cuti hujung minggu, tapi layan la jugak dok amik gambar . bila lagikan nak bergambar :P

selain daripada rama-rama dan jugak bunga, kat sini jugak boleh jumpa pelbagai jenis haiwan . so, sangatlah sesuai bawak budak-budak kat sini . hehehehe . 




nak tahu apa lagi yang menarik kat Butterfly Farm nie, ika syorkan korang pegi tengok sendiri . kahkahkah :P


till then,
xoxo

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com