Pengalaman Cabut Gigi Geraham

dua minggu lepas kot kejadian nie . ika pon dah lupa sebenarnya . hahahahaha ! weekend minggu tu ika dok rumah je sebab sakit gigi tahap tak boleh nak cakap pape dah . housemate pulak balik kampung . pasrah je lah kan dok rumah sorang sambil tahan sakit gigi yang superbbbbbb sakit .

masuk hari ahad, ika dah tak tahan sangat rasa sakit gigi tu . bukak google, search klinik gigi paling dekat dengan ika masa tu . so, keluarlah Klinik Pergigian Dr Fadzli . disebabkan masa tu memang tengah sakit sangat-sangat-sangat, memang dah tak boleh nak fikir langsung klinik tu kat mana sedangkan klinik tu punyelah dekat sangat je pon dengan kauuuu ! grrrr

habis satu Meru tu ika pusing cari klinik tu . kenape tak guna je waze ? macam mane nak waze sambil bawak motor ? hahahaha . masa tu tawakal saje lah . doa dalam hati mintak supaya dibukakkan mata untuk jumpa klinik tu . Alhamdulillah, finally ! jumpa jugak . kuikuikui

so, petang tu dapat la meet up dengan doktor . dia just check dulu ape yang tak kena walaupon ika tahu memang gigi geraham tu dah rosak teruk . sebab tu selalu sakit gigi . dan ika tahu ika ada 2 option je masa tu . sama ada ika cabut je gigi geraham ika tu ataupon ika buat rawatan saraf *kalau tak silap . so, ika pilih untuk cabut sajelah .


untuk hari ahad tu, ika just balik makan ubat . lepas 3hari barulah ika datang balik klinik tu untuk cabut gigi tu . sebenarnya bila dah dapat ubat tu ika dah rase seronok sangat sebab ika tahu ubat tu dapat kurangkan rasa sakit gigi ika tu . hahahahaha ! but still ika dah tekad untuk cabut gigi tu . dah banyak kali pon misi cabut gigi tu tergendala . sebab ? sebabnya bila dah makan ubat, gigi dah tak sakit . bila gigi dah tak sakit, takde perasaan nak cabut gigi tu . kikikiki

hari Rabu petang, ika pegi semula ke klinik tu untuk cabut gigi . yes ! finally . cabut jugak gigi . hahahaha . first sebelum kena cabut tu, ika boleh tanya doktor tu sakit ke tak cabut gigi ? hehehehe . btw, doktor klinik tu memang friendly . so, memang takde la rasa takut sangat cuma rasa sakit ada lah . sampai keluar lah jugak air mata setitis dua . ewahhhhh

doktor gigi nie ade blog . boleh la terjah blog Dr Fadzli nie walaupon dia dah lama tak update . kikiki


masa kena cabut tu takde la sakit sangat tapi lepas dah cabut tu, lepas dah balik rumah, ohhhhh sakitnya . sampai tergolek-golek ika dalam bilik . hahahaha ! sakit hoiiii . memang darah pon dok mengalir je lah . tapi Alhamdulillah sebab malam tu dah boleh tido lena . yeayyy !


6 comments:

  1. saya last cabut gigi masa skola rendah dulu. time kecik2 kalau cabut gigi dia boleh tumbuh balik. kalau skrng ni nak cabut takut tkleh tumbuh dah. haraplah gigi ni sihat je T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe . time skolah rendah ika selalu larikkk bila van gigi dtg . hahahaha

      Delete
  2. cabut je.. relaks arrr.. dari kn operate...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? nasib baik ika nie berani . hahahaha

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com