bonding time with Amani

balik kampung minggu-minggu-minggu lepas, teman mama ika pegi appointment kat hospital . then, sempatlah habiskan masa dengan si anak saudara yang kemain haih mengada . diajaknya jalan-jalan main kuda dekat stadium . kebetulan masa ika balik tu memang ada ekspo kat stadium tu . so, ikut je lah kehendak budak nie .

sampai je kat stadium tu, terus pegi tukar token . 1 token = RM4 . bagi ika mahal kot . hahahaha . sebab ika pegi tempat lain 1 token tu rm2 . so, nampak tak bezanya ? mainan nye sama je . sebelum tukar tu kena tanya dulu budak Amani nie nak main ape . kang tukar banyak-banyak, dia taknak main pulak . sangatlah membazir .

last ika tukar je 2 token . bawak Amani naik kuda . dari pagi sampai ke malam dok cakap nak naik kuda . yang seronoknya, dia taknak naik sorang . kahkahkah ! punyalah penakut . nak jugak aunty dia nie naik sekali . kalau kuda tu besar, gagah lagi aunty nie join . nie kuda kecik je . memang untuk budak-budak . aunty dok je lah tepi tu . yang dia pulak takmau lepas tangan aunty nie . haihh la Amani .


lepas dah habis pusing satu round, pegi pulak main mainan lain . Amani nie penakut sikit . kalau budak lain, rase semua nak main . hahahaha ! yang nie takmau main . yang tu takmau main . last-last dia nak naik kete api . kete api takyah cakap la memang slowwwww sangat haih . 



dan haruslah aunty join sekali . dia takmau pon naik sorang . jenuh aunty naik sekali train tu . nasib la aunty nie muat . hahahahaha ! dah la train tu slow, aunty naik lagilah slow :P


posing camni taktahu la sape yang ajar . ehhh . takkan aunty kot yang ajar . hahahaha ! Alhamdulillah anak saudara seronok, aunty lagilah seronok . merasa jugak naik mainan budak-budak . zaman aunty dulu takde pon mainan camni . wuwuwu . tak sabar nak balik kampung lagik lepas nie :)

till then,
xoxo

2 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com