Throwback 2014


Good Bye 2014 :'(
Welcome 2015 :)
 
so, ape pahit manis ika sepanjang tahun 2014 ? hehehe . lets check it out . teringin jugak nie nak tahu . hahahaha ! :P

Januari


tahun 2014 ika dimulakan dengan berita gembira . yes ! gembira lah untuk ika . kikikiki . pada usia ika bekerja baru setahun lebih at that time la, ika dapat pekerja cemerlang untuk jabatan ika di peringkat Negeri Perak dan Kedah . guess what ? takkan tak happy kot . kan ?

Februari
 

then, untuk bulan Februari pulak . ika takde something special on this month . ika baru sedar . hehehe . tapi nak jugak cari sesuatu untuk dikenang sepanjang bulan Februari . and I found this ! someone yang ika sayang *time tu laa* , bagi ika hadiah panda nie . walaupon kitorang dah takde pape skrg nie, tapi panda nie still ada lagi dengan ika . sayang kot nak buang panda nie . hehehe

Mac


bulan Mac ika dimulakan dengan proses pertukaran ika dari Unit Ekonomi ke Unit Perolehan . sebelum Unit Ekonomi, ika memang pernah dok Unit Kewangan . so, sekarang nie back to Unit Perolehan tapi still dalam bahagian Kewangan . love it !



then, dalam bulan Mac jugak, satu-satunya adik yang ika ada, dah selamat bergelar isteri kepada pilihan hatinya, Ridhuwan . AND, jangan ditanya bila kakaknya nak kahwin . tak sukaaaa nya soalan tu :3

APRIL


awal bulan April, ika berpindah rumah dari Ulu Kinta ke Chemor . i've decided to move on . ewahhh . move on lah sangat pukpuk oiii . sajelah nak hidup berdikari walaupon takde la berdikari sangat . kau ada masalah pon, kau dok teriak kat tepi dinding jugak . hahahaha :P
 

dalam bulan April jugak, ika dapat anak saudara baru . yang nie anak saudara ika yang ke 7 . anak abang ngah ika . nama anak saudara ika yang nie ialah Muhammad Firash Iqbal :)

MEI


bulan Mei nie ika takde pape yang special kecuali ika terlibat dengan Sukan Perpaduan Jabatan Kemajuan Orang Asli Malaysia . tahun nie, jabatan ika di Negeri Perak yang jadi tuan rumah . maksudnya ofis ika la . hehehe :P

JUN

 
bulan Jun, ika join majlis kat ofis ika . ada Majlis Jasamu Dikenang untuk pegawai yang dah bersara mahupon bakal bersara sepanjang tahun 2014 . so, ape yang best dengan majlis tu ? best sebab ika dapat hamper cabutan bertuah . hahahaha !

JULAI


bulan Julai, maka genaplah umur ika 24 tahun . tahun nie tak sempat nak sambut birthday . lagi pulak birthday dalam bulan puasa . huhuhuhu . tapi Alhamdulillah sangat sebab bulan Julai, keputusan exam jabatan ika keluar . dan ika LULUS ! hehehe

OGOS


bulan Ogos . genaplah 2 tahun ika bekerja di Jabatan Kemajuan Orang Asli Negeri Perak dan Kedah . yes ! baru dua tahun . banyak lagi pengalaman yang ika nak kutip . hehehe . dalam masa 2 tahun kerja, banyak sangat kenangan pahit manis . blerghhhh . pape pon happy dapat kenal ramai orang :)

SEPTEMBER
 

bulan September nie pon takde kejadian yang penting berlaku . tapi ika jumpa gambar nie untuk bulan September . hahaha ! time nie majlis perpisahan untuk KP Jakoa Malaysia . sekarang nie dah KP lain . punyalah malu nak amik gambar dengan KP tapi kena buat tak tahu malu . sebab bila lagi kan dapat jumpe ? so, kenalah amik gambar :P


then, Alhamdulillah . surat pengesahan jawatan ika sampai dalam bulan September . akhirnya sah jugak ika . walaupon kandas dalam exam sekali . hehehe . tapi bangkit semula :P

OKTOBER


sweet memory on October . dapat jumpa cik adik manis nie . ika kenal dia di alam maya . just kenal macam tuu je tapi tak pernah jumpa . finally dapat jugak jumpa adik Syadada nie . dia siap masak cheese lasagne untuk ika . so sweet lah dik . love you . ehhh :P

NOVEMBER


bulan November, ika terlibat dengan program Santai Boling yang dianjurkan oleh ANGKASA . walaupon kalah main boling, tapi part paling best bila dapat hadiah hamper cabutan bertuah . yeayy ! kemain besaq hamper tu . hahahaha ! hati manyak gumbira dapat hamper walaupon main boleh asyik ke longkang je kejenye . ehhh

DISEMBER
 

bulan Disember sudahhh . awal Disember ika dimulai dengan kehadiran anak saudara baru . lagik . heheheh . kali nie anak adik ika yang kawen bulan 3 dulu . dapat baby boy . kiranya nie anak saudara ika yang ke 8 . nama anak saudara ika nie Muhammad Iman Rafael . heeee :)
 

last but not least . saje nak letak gambar nie . ehhhh . good bye 2014 yang banyak sangat kenangan manis . kenangan pahit ika takmau . ye . kalau boleh lupakan . . . ok dah . hope tahun 2015 nie tercapai lah beberapa benda yang ika dah rancang untuk tahun 2015 . moga dipermudahkan segala urusan :)

till then,
xoxo

6 comments:

  1. wah bnyk kenangan manis..hope 2015 banyak lagi kenagan manis

    ReplyDelete
  2. Baii 2014 welcome 2015! Eqah i owe u something belom buattt...nnti k. hehhehe selamat tahun baruuu

    ReplyDelete
  3. bopren baru ke?
    rase mcm ada lagi kenangan yg tak letak dlm tu..hahahah...

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com