Kellie's Castle, Batu Gajah

last week ika ke Kampar . teman kawan ika kat sana . kikikiki . biasalah kawan ika tu baru posting kat Kampar tu . so, dia ajak la ika teman dia . kitorang siap google nak pegi jalan-jalan kat mana . hahahahaha ! maklum lah dua-dua bukan orang Perak . 

ika gerak dari Ipoh naik bas je . dari rumah ika nak ke Kampar tu, mau dua kali jugak kena tukar bas . ika gerak dari rumah dalam pukul 11pagi camtu la . sampai kat Kampar tu dah Zohor . kawan ika pick up kat stesen bas Kampar, terus pegi makan . lapaq hoiiii . pastu balik rumah untuk solat . lepas rest kejap baru kitorang gerak keluar pegi jalan-jalan .

dan kawan ika nie nak sangat pegi Kellie's Castle nie . ika pulak dah penah sampai sini . boleh baca entry tu kat SINI . so, kalau boleh macam malas la kan . hahahaha ! jahat punya kawan . tapi layankan je lah kawan nak pegi . lagipon dia yang drive . bukannya ika . kahkahkah ! :P

dari Kampar ke Batu Gajah nie boleh tahan la jugak jauhnya . tapi kat Kampar kitorang tak tahu la pulak kat mane tempat yang bestnye untuk jalan-jalan . so, meh la kite ke Batu Gajah . ke Kellie's Castle lah kami haritu . sampai je tempat tu, memang parking penuh la . sekarang nie nak masuk parking pon dah kena bayar RM 2 . kuikuikui .


okey . untuk masuk dalam Kellie's Castle tu, kena bayar RM 5 seorang . tapi itu untuk yang ada IC la . kalau diorang suruh tunjukkan ic tu, tunjuk je lah eh . mana lah tahu kot korang nie bukan warganegara Malaysia . so, harga dia dah jadi lain . kitorang haritu time nak masuk siap-siap beli air disebabkan cuaca yang boleh tahan panas . 

untuk masuk dalam istana nie, kena panjat la sikit . istana nie kan nun kat atas bukit . hehehe . tapi bukan tinggi sangat pon . so, meh la tengok gambar dalam Kellie's Castle tu yang sempat ika amik sebelum fon ika mati . grrrrr . mencikkk betol fon asyik rosak nie :'(

 

awal-awal dah belanja gambar sendiri . ehhh :P




dulu masa ika mula-mula sampai Kellie's Castle nie, takde lagi lah board yang macam kat atas nie . sekarang nie dah banyak perubahan yang diorang buat . so, korang boleh la nak baca mengenai Kellie's Castle nie kat board kat atas tu .

jom tengok antara bilik-bilik yang ika sempat masuk .

Bilik Linen

 Bilik Tetamu

Bilik Anak Lelaki

Bilik Anak Perempuan

Bilik Utama

Laluan ke Bilik-Bilik                                                 Ruang Lif

yang kat atas nie tingkat 1 kalau ika tak silap . ika nie tak pandai nak kira yang tu tingkat berapa . kahkahkah . ok dah . meh ika bawak korang naik tingkat 2 pulak . kat tingkat nie pon ade bilik tetamu jugak . tapi kat sini best sebab ade laluan untuk ke bumbung . yang ika datang pertama kali dulu, ika sempatlah posing sakan kat atas bumbung tu . tapi sekarang ika tengok diorang dah letak macam pagar berantai untuk bagi warning la . mane la tahu tengah seronok bergambar, jatuh pulak kangg . tinggi kot bangunan nie .





ini je yang paling tinggi yang kami naik . nak naik paling atas tu macam seram pulak . lagipon takde orang naik kat atas sekali tu . dulu penah la naik sekali . kikikiki . naik ramai-ramai seronok la sikit kan ? kitorang kat situ lama la jugak . jenuh nak pusing satu istana tu . bukan kecik oii . luas sangat .


sebelum balik, haruslah bergambar kat jambatan tu . huhuhu . sekali tengok macam kat oversea kan ? padahal kat Batu Gajah je nie . hahahahaha . tapi pemandangan kat situ seriously memang terbaik ! nanti nak amik gambar kawen kat situ la . ehhh :P next entry nak citer pasal Menara Chondong pulak . laalalala 

till then, 
xoxo

2 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com