selepas 6 Tahun

selepas 6 tahun . yes ! selepas 6 tahun baru ika jumpe balik kawan-kawan PLKN ika . hahahaha . lamanya alahai . itupon sebab diorang buat group whatsapp . so, dapatlah contact diorang kat dalam tu . kitorang set time elok-elok . then, sempatlah jumpe 2,3 orang masa ika kat Kuala Lumpur haritu .

dalam pukul 3 lebih camtu, ika gerak ke Berjaya Times Square untuk jumpe kawan ika yang sorang nie . BTS nie dekat je dengan rumah makcik ika . so, jalan kaki je lah ke sana . ika tunggu je lah kat LRT Hang Tuah tu . then, baru gerak ke BTS .



sampai je BTS tu, dapatlah tengok giant christmas tree . besaqqqq ! dah la cantik pulak tu . teringin nak amik gambar kat situ tapi segan punya pasal, simpan je lah keinginan tu :P
 
 

sementara tunggu yang lain sampai, ika dengan kawan ika tu sempat pegi tengok wayang citer The Hobbit ! hahahaha . sempat kauuuu . ye lah . yang lain nak datang malam . kitorang pon ape lagi kan . tengok je lah wayang . sebelum tu, pegi melantak kat KFC tu dulu :P

habis tengok wayang, walaupon tak habis sepenuhnya pon kitorang dah keluar wayang tu . kikikiki . kitorang gerak ke LRT Hang Tuah untuk jumpe sorang lagi kawan PLKN nie . dia dah ade kat lrt tu . and yes ! jalan kaki lagi . semangat nak kurus . ewahhhh .
 
 
BOB !

then, tunggu lagi sorang . hehehehe . lepas tu baru kitorang gerak ke Axis Avenue untuk sesi karaoke . ika memang tak karaoke la . harap maklonggg . hahahaha . sekali je kot ika karaoke . itupon kat kampung orang asli dan time takde orang . lalalalala . suara tak sedap kenalah nyanyi sorok-sorok .



     




habis sesi diorang karaoke, kitorang pegi makan pulak . lepak pulak lah kat kedai makan . habis semua cerita zaman plkn tu dulu keluar . nasib baik cerita pasal ika takdak . sebab ika senyap sangat masa kat plkn dulu . ehhhh . pape pon best sangat dapat jumpe diorang haritu . nanti jumpe lagi ye :P

till then,
xoxo

Read More

The Hobbit : The Battle of the Five Armies | Movie 88

minggu lepas ika ke Kuala Lumpur . sempatlah keluar dengan kawan-kawan . kitorang pegi tengok movie kat Berjaya Times Square . sebab tempat tu yang paling dekat dengan ika masa tu . hahaha . selama nie ika pegi tak pernah pulak ika masuk dalam wayang dia . so, itulah first time :P

kali nie ika tengok movie The Hobbit : The Battle of the Five Armies . ika nie teman orang je sebenarnya tengok movie . kikikiki . ika memang tak pernah tengok pon citer The Hobbit yang sebelum nie .


THE HOBBIT :
THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES



SINOPSIS :

Bilbo and the Dwarves watch from the Lonely Mountain helplessly as the dragon Smaug destroys Laketown, while Tauriel escorts Fili, Kili, Oin, Bofur and Bard's children out of the burning town on a boat. Bard breaks out of his prison cell and kills Smaug with the black arrow, and the dragon's falling corpse crushes and kills the fleeing Master of Laketown. 

The survivors choose Bard as their new leader, who then decides the Laketown people should head for the ruins of Dale for refuge. Kíli confesses his love for Tauriel, and he and the other Dwarves journey to reunite with their company at the Lonely Mountain while Tauriel travels to investigate Mount Gundabad with Legolas

Upon arriving at Erebor, they are informed by Bilbo that Thorin has been afflicted with Smaug's "dragon sickness" as he searched for the Arkenstone. It is revealed that Bilbo actually stole the Arkenstone from Smaug but knows it should be hidden from Thorin.


Meanwhile, Galadriel arrives at Dol Guldur, frees Gandalf and lifts the fortress' spell of concealment. The Ringwraiths then reveal themselves and converge on Galadriel and the wounded Gandalf. Elrond and Saruman appear and battle the Ringwraiths while Radagast arrives and escorts Gandalf away. Sauron then comes forth and tries to tempt Galadriel, who casts Sauron and the Ringwraiths from the fortress. 

Saruman tells Elrond to take the weakened Galadriel to safety while he deals with Sauron. Gandalf leaves Radagast for Erebor to warn of the Orc army approaching the Lonely Mountain. Azog, marching on Erebor with his vast Orc army, sends Bolg to Mount Gundabad to summon their other army. Legolas and Tauriel witness the march of Bolg's Orc army, bolstered by Goblins and giant bats.


While Bard and the Laketown survivors shelter in Dale, an elf army led by Thranduil arrives with supplies and aid. Thranduil forms an alliance with Bard, wishing to claim a necklace of white gems from the Mountain. In Erebor, Thorin commands the Dwarven company to ready for battle and presents Bilbo with a Mithril shirt. Bard travels to Erebor to negotiate and reason with Thorin, who refuses to listen or share any of the treasure. 

After Gandalf arrives at Dale, Bilbo sneaks out of Erebor to hand the Arkenstone over to Thranduil and Bard. The next day, Bard and Thranduil's armies gather at the gates of Erebor, offering to trade the Arkenstone for gold. Thorin learns of Bilbo's actions and almost kills him, before Gandalf makes Thorin release him and let him climb back down to Gandalf. 

Just before Thranduil's and Bard's forces begin their assault on Erebor, Thorin's cousin Dáin arrives with a Dwarf army. This new force prepares to attack the Elves and Men when Azog's army makes its appearance, converging on Dale and the Dwarves. With the Orcs outnumbering Dain's army, Thranduil's and Bard's forces join the battle.


Inside Erebor, Thorin, refusing to fight, falls into a hallucinatory nightmare before finally regaining his sanity and leading his company into battle. While the other Dwarves of the company aid Dain's forces, Thorin rides towards Ravenhill with Dwalin, Fíli, and Kíli to kill Azog and force the Orc army to retreat. Meanwhile, Tauriel arrives at Dale and tries to stop Thranduil from returning to Mirkwood, but is banished. Legolas and Tauriel leave to warn Thorin of Bolg's approaching army with Bilbo following them using the ring.

At Ravenhill, Thorin, Fili, Kili and Dwalin fight a troop of Goblins shortly after Bilbo arrives and warns them of an attack. Thorin tells Fili and Kili to insepct a tower but Fili gets caught and killed by Azog. Tauriel tries to help Kili from Orcs, but Bolg ambushes and wounds her. Bolg is about to kill Tauriel when Kili comes to protect her, sacrificing himself in the process. Meanwhile, Thorin is fighting Azog while Legolas goes after Bolg to save Tauriel. 

 
While fighting Bolg, Legolas throws Orcrist to Thorin and saves the Dwarf King from Azog. Legolas then battles Bolg on top of a crumbling tower while Azog and Thorin fight on a frozen lake above them. After Legolas kills Bolg, Bilbo, who was knocked unconscious by an Orc, wakes to see the Great Eagles appear, carrying Radagast and Beorn into battle, after which the Orc armies are quickly decimated. Thorin kills Azog but is left mortally wounded in the process. He makes peace with Bilbo before dying.

On Thranduil's suggestion, Legolas leaves to meet with a Dunedain ranger named Strider while Tauriel mourns Kili. Bilbo bids farewell to the remaining Dwarves and journeys home to the Shire with Gandalf. As the two part, Gandalf admits to his knowledge of the ring and cautions Bilbo he will be watching him. Bilbo's story ends when he returns to Bag End to find his belongings being auctioned off by the Sackville-Bagginses, who assumed he died, though Bilbo clarifies his identity.

credit SINI :)


ika nie bukan mengikuti perkembangan citer nie . so, ika nak cakap best ke tak pon takboleh nak bagitahu . hahahaha ! kalau korang yang jenis ikut perkembangan movie The Hobbit nie, korang akan tahu la citer nie best ke tak . tapi bagi ika best la jugak movie nie walaupon ika tak berapa nak faham :P

till then,
xoxo

Read More

Kiosk Popiah S.S Ali, Plaza Alam Sentral, Shah Alam

sebelum ika gerak balik rumah makcik kat Kuala Lumpur pg sabtu, ika dengan kawan ika sempatla pegi jalan-jalan dekat Plaza Alam Sentral, Shah Alam . cari beg baru . kikiki . motif sangat ika cari beg baru sampai ke Shah Alam :P

lepas dah habis pusing satu Plaza Alam Sentral tu, kitorang singgah makan kat Kiosk Popiah S.S Ali kat depan Plaza Alam Sentral tu . nasib baik kiosk tu dah bukak . kitorang nie dah la tengah lapaqqq sangat time tu .


walaupon nama kiosk nie Popiah S.S Ali, tapi kitorang tak makan popiah haritu walaupon memang femes popiah S.S Ali nie . jom tengok ape yang kitorang makan haritu :P
 
Milo Ais

Ribena Laici

 
Rojak

 
Nasi Ayam

seriously memang sedappp makanan diorang nie . nasi ayam tu memang terbaik ! lagipon Popiah S.S Ali nie tempat kesukaan kawan ika tu untuk makan . so, diorang suggest la untuk ika . memang puas hati dengan Nasi Ayam tu .






 
Read More

I-City, Shah Alam

minggu lepas ika ke I-City kat Shah Alam tu . jalan-jalan dengan kawan . ika teman kawan ika balik Shah Alam dari Ipoh . so, malam tu ika tido kat rumah diorang . kebetulan rumah diorang dekat dengan I-City . so, ape lagi, berjalan lah kitorang malam tu kat I-City . nie bukan pertama kali ika ke sana . dah banyak kali sebenarnya . tapi setiap kali ika pegi, setiap kali tu ict dh berubah . hahahaha !


tu kembar ika . tapi versi ika kurus . dah tak nampak macam kembar sebab sorang kurus, sorang gemok . bila la nak kurus ika hoiii . keje nak makan je . tambah-tambah hujan nie lagilah rase nak makan, pastu tidooo . hahahaha ! ok dah ! meh la tengok gambar seketul dua yang kitorang amik sepanjang kat I-City nie .
 

  


dulu masa ika datang I-City nie tak banyak replika . sekarang nie, memang banyak betol replika . comel-comel pulak tu . jalan jap, jumpa replika . jalan kejap, jumpa lagi . habis semua replika kat situ kitorang bergambar :P
 





"a great friend is someone who makes your problems their problems,
just so you dont have to go through them alone" 

last but not least, gambar ika dengan bff . tu pon tak cukup sorang . terlalu rindukan diorang nie semua . masing-masing dah sibuk dengan kerjaya . till we meet again ADIB :)

till then,
xoxo
 
Read More

Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh, Perak

amik cuti dari bekerja sebab bff ika ade kat rumah ika . so, ika bawak la bff ika tu pegi jalan-jalan kat Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh . ika rase nie kali ke 4 atau 5 ika ke taman rekreasi nie . semuanya pegi dengan orang yang berlainan . hehehe

kalau kawan-kawan ika datang Ipoh, tempat nie la yang ika selalu bawak diorang singgah . sebab taman rekreasi nie cantik ! then, yang part best bile kena naik bot . walaupon sekejap, tapi best :)



untuk naik bot ke Taman Rekreasi Gunung Lang, korang kena beli tiket dulu . untuk dewasa, harga tiket RM 3 dan untuk kanak-kanak pulak RM 1.50 . murah je . jom lah tengok gambar yang sempat kitorang snap kat taman tu :P
 














hampir sejam kot ika dengan kawan ika kat sana . puas kitorang pusing satu taman rekreasi tu . cuaca hari tu agak panas la . tak hujan . so, seronok lah jalan-jalan kat sana . hehehe . nak balik, kitorang kena tunggu bot lagik . weeee




selamat tinggal Gunung Lang . till we meet again . lepas nie sape pulak kan ika nak bawak pegi Gunung Lang nie :)

till then,
xoxo
Read More

Interview @ UTP Seri Iskandar

minggu lepas ika teman kawan ika pegi interview kat Universiti Teknologi Petronas kat Seri Iskandar . ika teman je . bukan ika yang kena interview . hehehe . first time masuk dalam kawasan UTP nie . so, macam excited la . hahahaha !


kitorang gerak dari Ipoh tu awal pagi . naik teksi ke sana . tambang ? jangan ditanya . hahaha . jauh kot dari Ipoh nak ke Seri Iskandar tu . takpe la kan . janji selamat sampai pada masa nya . time balik, kitorang naik bas . jimat sikit . kikiki
 

bff ika . get ready untuk interview . ika ? ika hampir terlena kat kerusi empuk dalam library UTP nie . zzzz . dalam pukul 10 lebih kot kawan ika tu habis interview . then, jumpa adik dia kejap sebelum balik . dan yang paling penting, sebelum balik, haruslah amik gambar . bila lagi kan nak masuk dalam UTP nie :P
 



otw balik, kitorang berjalan kaki dari dalam UTP tu ke bus stop depan tu . dalam hujan pulak tu . so, agak menyayat hati la jugak . hahahaha . hujan makin lama makin lebat . kejap kejap kitorang berhenti . kang redah lencun pulak . nak sampai ke bus stop tu kemain lama :P

then, sesi tunggu bas pulak . boleh tahan lama nak dapat bas . bukan nak bebel . memang kitorang faham kawasan tu bas susah . so, kenalah sabar . bukan kawasan yang sesak . bas pon datang takde la banyak .naik bas dari Seri Iskandar ke Medan Kidd . serius best sebab dapat kenal kawasan orang . hahahaha !

sampai kat Medan Kidd, kitorang jalan kaki pulak pegi Stesen Keretapi Ipoh . bagi la can kat kawan ika tu jarang-jarang sekali datang Ipoh nie kenal bandar Ipoh  . heeee
 


tapi macam ika pulak yang lebih-lebih amik gambar . ehhh :P

till then,
xoxo

Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com