Cheese Lasagna by SYadada BaDr

here we go ! last update untuk bulan Oktober . heeeee . so, kali nie ika nak promote kat korang pasal Cheese Lasagna . baru-baru nie ika ade jumpa adik Syadada Badr nie . dapatlah ika dengan kawan ika merasa Cheese Lasagna homemade by adik nie haaa . 




kalau pegi Secret Recipe, ika biasanya akan order Lasagne . kali nie dapat try yang homemade . seriously memang sedappp sangat ! cukup rasa . semua rase pon ade . hehehehe ! tak cepat muak la makan lasagna nie . makan time panas lagi perghhhh rasa lasagna nie . so, kalau korang nak order jugak, boleh ke fb adik nie . Inshaallah korang akan berpuas hati dengan servis dari adik nie .


selain daripada lasagna yang ohsem tu, adik nie ade buat jugak biskut, kek dan banyak lagi la . kalau korang nak order untuk event ke atau ape-ape je lah kan, boleh la directly ke fb adik nie . 






nampak sangat menggiurkan, kan ? so, ape lagi . cepatlah order ! heeeeee . banyak lagi biskut dan kek yang adik tu buat sebenarnya . tapi ika share yang nie je lah dulu . nak tahu sedap ke tak, kenalah order :P
 
till then,
xoxo


Read More

Annabelle | Movie 82

dah lama tak review movie sebab dah lama tak tengok movie . boleh camtu ? takdak masa nak p tengok movie kt wayang . wuwuwuwu . baru-baru nie berkesempatan lah jugak walaupon unplanned sebenarnya . balik dari Chocolate Museum kat Kota Damansara tu, ika dengan kawan ke Subang Parade . first time sampai kat situ . so, kitorang tengok movie Annabelle .


 ANNABELLE


SINOPSIS :

The film starts with the same opening scene from The Conjuring, in 1968, in which two young women and a young man are telling Ed and Lorraine Warren about their experiences with a doll called Annabelle which, they believe, is haunted.

In 1967, John and Mia Form are expecting their first child. John gives her a doll that she has been trying to find. Mia loves it and puts it with the rest of her doll collection, saying that she "fits right in". At night, Mia hears a murder occurring at their neighbours, the Higgins'. 


When Mia returns home and call the police as her husband told her to do, she is attacked by a woman holding the doll and a male accomplice. John and the police arrive and kill the man while the woman kills herself. She leaves a bloody symbol drawn on the wall and a drop of her blood falls on the face of the doll in her arms. A news report shows that the assailants were Annabelle Higgins and her boyfriend. They had murdered her parents and are said to have been part of a satanic cult.


Since Annabelle was holding the doll while dying, Mia asks John to throw it away. Later after a fire caused by the doll, Mia trips over escaping from the fire and goes into labor, Mia gives birth to a healthy baby girl named Leah. The family moves into a new apartment. Mia unpacks her dolls and finds the one which they had thought discarded. 



More strange activity plagues Mia and her new baby. She contacts the detective, who informs her of Annabelle and her boyfriend's history in a cult that seeks to summon a demon by claiming a soul. Mia goes to a bookstore run by a woman named Evelyn and determines from a book that the presence haunting her wants Leah's soul. The couple contacts their church's priest, Father Perez, who tries to take the doll with him to church. The ghost of Annabelle attacks him with a demonic-looking creature, and the doll disappears. Evelyn tells Mia that she had a daughter named Ruby that was around Mia's age when she died in a car accident caused by Evelyn. She was so distraught and guilt-ridden that she attempted suicide. However, she claims to have heard Ruby's voice telling her it wasn't her time.

 
Perez warns John that it was indeed Annabelle's spirit that caused his injuries, and that he felt how much the demon wanted Mia's soul. John rushes to warn Mia. Meanwhile in the apartment, the demonic presence pushes Evelyn out of the apartment and taunts Mia while taking her baby. Mia attempts to kill Annabelle and Mia asks him if there is another way, and it says that she can offer him her soul. John and Evelyn break open the door to find Mia ready to jump out the window with Annabelle in her hands. John saves Mia; Evelyn takes hold of Annabelle and decides to make the sacrifice, knowing this is the way she can atone for Ruby's death. She jumps out of the window and is shown at the bottom of the apartment building, dead next to Annabelle. Leah is then found safe and sound in her crib.

Six months later, the Forms have moved on and have not seen Annabelle since then. Elsewhere, the mother of one of the girls in the opening scene purchases Annabelle as a gift for her child. The ending text states that the real Annabelle doll resides in a case in Ed and Lorraine Warren's museum and that it is blessed by a priest twice a month to keep the public safe from the evil that still resides in the doll.


ika nie bukan jenis yang layan citer seram . tapi rase nak tengok citer si Annabelle nie . kawan ika cakap ika tengok movie nie 10 minit je . yang selebihnya ika tido . hahahaha ! bukan tido tapi tutup mata . telinga masih dengar . boleh camtu ? hahahaha . tak boleh hoii terkejut-terkejut nie . satgi meroyan dalam wayang . nak ? :P

so, ape yang ika boleh review kan kat sini, erm entah lah . hahaha ! takde la best sangat . tapi part terkejut tu biasalah kan . jalan citer dia slow sikit . tp serius takut la jugak sebab tu bila bunyi yang seram sikit, terus buat-buat tido . hihihi . omputih mmg suka patung camni ehh ? -_-
 
Read More

Chocolate Museum @ Kota Damansara

destinasi seterusnya ! lepas jumpa si adik Syadada tu, ika dengan kawan terus gerak ke Chocolate Museum, Kota Damansara . serius ika taktahu pon sebenarnya ade muzium nie . sebelum gerak ke Kajang, ika google semua tempat best yang berdekatan Kajang tu . tibe-tibe ika terjumpa pasal Chocolate Museum nie . terus confirm pegi ! hahahahaha



Address: 
Jalan Teknologi 3/5, 
Kota Damansara, 
47810 Petaling Jaya, Selangor
Operating Hours:
10.00 am - 5.00 pm

dari Semenyih nak ke Kota Damansara nie makan masa dan makan 'jammed' jugak lah . bila dah masuk kawasan Kota Damansara nie, terus teruja . hahahaha ! nampak je signboard museum nie, lagilah excited ! masa ika sampai kat museum nie, hujan renyai-renyai . kalau ika tak silap masa tu dalam pukul 3 lebih kot .

jomlah tengok apa yang ade dalam muzium coklat nie :)


 
welcome to Chocolate Museum :)

jom mulakan pengembaraan ke dunia coklat !




segala bagai information mengenai coklat, korang boleh dapat kat muzium nie . nak tahu sape dia 'The Chocolate Fathers' pon ade kat sini . kalau korang nak tahu lagi banyak, boleh ke http://chocolatemuseum.my/the-museum.htm          





 
gambar nie mmg blur -_-

bila dah habis jelajah tu, korang boleh la ke Chocolate Kitchen . jangan nak masuk dapur diorang pulak udah la . hahahaha ! Chocolate Kitchen nie akan ajar pelbagai benda yang boleh dibuat dengan coklat nie . demonstrasi nie ade 2 masa kalau tak silap ika . so, kalau korang bernasib baik, korang akan dapat tengok la . ika haritu sempat la jugak tengok :)




then, korang boleh la singgah ke Chocolate Galleria . kat sini korang boleh shopping pelbagai jenis coklat kat sini . harga berpatutan dan sangat banyak pilihan . Daim pon hadooo . hehehehe
 



oh ya . lagi satu nak pesan . biasanya muzium coklat nie kebanyakan yang datang adalah dengan rombongan . macam budak-budak sekolah . time ika pegi haritu, ika sampai sekali dengan budak sekolah menengah *kot . pastu tengah jalan-jalan kejap, sampai pulak rombongan budak tadika . hehehe . makanya, korang kena bertabah ! sebab dalam tu akan penuh . kikiki
 

till then,
xoxo
Read More

KFC @ Tesco Semenyih with SYadada BaDr

first time jumpa budak nie . dah lama kenal dan dah lupa macam mane boleh kenal dia . hahahaha ! kejamnya ika . serius memang lupa macam mana boleh kenal dia . wuwuwu . yang ika tahu, budak nie salah sorang kawan kepada blogger +Samprit Ungu .

kitorang kenal dan berhubung melalui fb, whatsapp, wechat dan yang seangkatan dengannya . pastu baru-baru nie ika jalan-jalan cuci mata kat Kajang . then, adik nie text ika cakap nak jumpa . so, plan punya plan even banyak je benda yang menghalang, akhirnya jumpa jugak si adik SYadada BaDr nie :)


itulah yang best bila dalam dunia blogging nie . kita dapat kenal ramai orang . dapat kawan baru . tak pernah kenal, tak pernah jumpa, akhirnya jadi kawan . best kan ? :) btw, adik nie ade buat bisnes sikit . nanti ika sharekan dengan korang next entry ye .
 
 
gua rase taff dlm gambar nie . hahahaha !

nikmat berkawan . heeee :)

till then,
xoxo


Read More

Ecohill Park, Semenyih

destinasi seterusnya selepas Rabbit Fun Land, Broga . lepas dah puas main kejar-kejar dengan arnab tu *kejar la sangat* , hahahaha ! kitorang gerak ke Ecohill Park, Semenyih . korang jangan pelik kitorang pegi park tengahari . takde orang pon hoiii tengahari camtu . sape la yang nak pegi jalan-jalan kat taman tu time matahari tengah memancar dengan riangnya . ewahhh


alang-alang dah ade kat Semenyih, kitorang pegi jugaklah ecohill nie walaupon panas, walaupon sesat . see ! sesat lagi . hahahaha . tapi yang nie takde la se'sesat' kt Broga tu . yang nie kitorang takut nak masuk kawasan EcoHill nie sebab kawasan dia sunyi dan sangatlah bersih ! 

 
location :)
 
here we go ! excited sebab kawasan nie cantik dan bersih ! nak pijak rumput pon rase bersalah . hehehe . betapa taman nie dijaga dengan sangat bagus . heeee .











cantik dan bersih kan ? so, korang yang ade anak-anak kecil tu boleh la bawak anak-anak korang main playground kat sini . beronok-ronok la diorang nanti . yang tak berapa nak kanak-kanak nie pon dah rase seronok lain macam, apatah lagi yang betul kanak-kanak . hahahaha !


kitorang dok kejap je kat sana sebab cuaca panas mak haihhhh . tak panjat naik atas tu tapi dalam hati memang nak naik . mengingatkan badan penat dan penyakit semput yg suka sangat datang tibe-tibe tu, tak naiklah kat atas tu . one fine day, ika nak naik jugak nanti ! :P

till then,
xoxo


Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com