Colourful Cake by Epok-Epok Pusing

nak promote satu lagi . kali nie nak promote kek birthday yang ika tempah sempena birthday cik abang . kek nie ika tempah dengan ketua unit ika . hehehe . senang . takyah pegi kedai . hahahaha ! siap request lagi nak kek camne . haaaaaa . kan senang :)

sebelum dingap, haruslah amik gambar kek nie dulu . bila dapat je kek nie, nak je ngap terus . dah la comey, warna-warni pulak tu . haihhhh . ika post gambar kek nie kat group whatsapp family pon, anak saudara dah berkenan . siap dok menyanyi bagai . hahahaha !




here we go, gambar sebelum kitorang sambut birthday . kali nie special sikit sebab dah touch up . dah pacak benda-benda alah tu . nampak lagi comey right ? heeeeee :)


cik abang sorang nie dah tak sabar nak makan . ika pulak sibuk nak amik gambar kek . hahaha ! gambar dia takmau pulak amik . ehhh . cik abang kalut nak makan kitkat dengan coklat M&M tu je padahal . sebab dia dah eksaited sangat haaaaa .

bila dah potong je kek tu, dia makan, haaaa . kemain dia suka . sedap katanya . kemain lagi makan banyak . tapi seriously memang sedap . heeeee . tak puas makan . kebetulan time kitorang sambut birthday tu, ade orang dok berlatih main alat muzik trompet . hahahaha . si cik abang tu pulak siap cakap susah-susah je ika bawak orang tu mainkan lagu untuk dia . padahal -_-


ok dah . berbalik pada kek tadi . ketua unit ika nie ada la jugak blog . tapi blog dia ade masalah sikit sekarang nie . so, kalau ika bagi link kat korang pon, tak best nak tengok sbb gambar banyak yang dah takde . blog ketua ika nie banyak pasal resipi la . kek, kuih-muih, roti dan lain-lain lagi semua ada . nanti blog dia dah ok, ika share lain ye :)


Read More

Birthday Card from LuvLy Pinky Choco Wrapper | PROMOTE

nak promote birthday card . nie bukan birthday card biasa je . nie birthday card ohsem . hahahaha . birthday card nie ika tempah kat LuvLy Pinky Choco Wrapper sempena birthday si cik abang tu . sebab dah tak tahu nak bagi hadiah apa . so, ika order je lah kad nie . sentimental value la sikit . kan ? ehhhh

so, untuk birthday card kali nie ika pilih tema warna merah . hajat di hati nak je suruh dia buat kaler pink . hahahaha ! satgi cik abang tu pulang balik la kat ika nie . hahahahaha

meh la tengok gambar birthday card tu . weeeee ^^






haaaaa . cantik kan ? korang nak jugak ? boleh la order kat LuvLy Pinky Choco Wrapper . nak tengok contoh yang lain ? boleh tengok gambar kat bawah nie haaa :)






korang nak tempah ? boleh la ke link kat bawah nie :)




Read More

Captain America | Movie 76

review movie againnnn . yeayyy . kali nie ika sempat tengok movie Captain America . yang nie tak rancang pon nak tengok movie nie . uplanned . bila nak beli tiket pon punyalah seat penuh . nak tak nak dok je lah seat yang dah nak ke depan . hahahaha

CAPTAIN AMERICA


SINOPSIS ::

Two years after the Battle of New York,[4] Steve Rogers works in Washington D.C. for the espionage agency S.H.I.E.L.D. under director Nick Fury while adjusting to contemporary society. Rogers and Agent Natasha Romanoff are sent with S.H.I.E.L.D.'s counter-terrorism S.T.R.I.K.E. team, led by Agent Rumlow, to free hostages aboard a S.H.I.E.L.D. vessel from Georges Batroc and his mercenaries. 


Mid-mission, Rogers discovers Romanoff has another agenda: to extract data from the ship's computers for Fury. Rogers returns to the Triskelion, S.H.I.E.L.D.'s headquarters, to confront Fury and is briefed about Project Insight: three Helicarriers linked to spy satellites, designed to preemptively eliminate threats. Unable to decrypt Romanoff's recovered data, Fury becomes suspicious about Insight.

On his way to rendezvous with Maria Hill, Fury is ambushed by assailants led by a mysterious assassin called the Winter Soldier. Fury escapes to Rogers's apartment, and warns Rogers that S.H.I.E.L.D. is compromised. After handing Rogers aflash drive containing data from the ship, Fury is gunned down by the Winter Soldier. Fury dies in surgery, and Hill recovers the body. The next day, senior S.H.I.E.L.D. official Alexander Pierce summons Rogers to the Triskelion. When Rogers withholds Fury's information, Pierce brands him a fugitive. Hunted by S.T.R.I.K.E., Rogers meets with Romanoff. 


Using data in the flash drive they discover a secret S.H.I.E.L.D. bunker in New Jersey, where they activate a supercomputer containing the preserved consciousness of Arnim Zola. Zola reveals that since S.H.I.E.L.D. was founded after World War IIHYDRA has secretly operated within its ranks, sowing global chaos in the hope that humanity would willingly surrender its freedom in exchange for security. The pair narrowly escape death when a S.H.I.E.L.D. missile destroys the bunker.


Rogers and Romanoff enlist the help of former USAF pararescueman Sam Wilson, whom Rogers befriended, and acquire his powered "Falcon" wingpack. Deducing S.H.I.E.L.D. agent Jasper Sitwell is a HYDRA mole, they force him to divulge that Zola developed a data-mining algorithm that can identify individuals who might become future threats to HYDRA's plans. The Insight Helicarriers will sweep the globe, using satellite-guided guns to eliminate these individuals. Rogers, Romanoff, and Wilson are ambushed by the Winter Soldier and Sitwell is thrown into oncoming traffic. 


During the fight, Rogers recognizes the Winter Soldier as Bucky Barnes, his friend who was captured and experimented upon during WWII. Hill manages to extract the trio to a safehouse where Fury, who had faked his death, is waiting with plans to sabotage the Helicarriers by replacing their controller chips.

After the World Security Council members arrive for the Helicarriers' launch, Rogers broadcasts HYDRA's plot to everyone at the Triskelion. Romanoff, disguised as one of the Council members, disarms Pierce. Fury arrives and forces Pierce to unlock S.H.I.E.L.D's database so that Romanoff can leak classified information, exposing HYDRA's actions. 


Following a struggle, Fury shoots Pierce dead. Meanwhile, Rogers and Wilson storm two Helicarriers and replace the controllers, but the Winter Soldier destroys Wilson's suit and fights Rogers on the third. Rogers fends him off and replaces the final chip, allowing Hill to take control and have the vessels destroy each other. Rogers refuses to fight the Winter Soldier in an attempt to reach his friend, but as the ship collides with the Triskelion, Rogers is thrown out into the Potomac River. The Winter Soldier rescues the unconscious Rogers before disappearing. 

With S.H.I.E.L.D. in disarray, Fury, under the cover of his apparent death, heads to Eastern Europe in pursuit of HYDRA's remaining cells as Romanoff appears before a Senate subcommittee. Rogers and Wilson decide to track the Winter Soldier while Rumlow, who was a double agent for HYDRA, is hospitalized following the Triskelion's destruction.


In a mid-credits scene, Baron Wolfgang von Strucker, at a HYDRA lab, proclaims that the "age of miracles" has begun as scientists examine an energy-filled scepter1 and two prisoners: one with superhuman speed, the other with telekinetic powers. In a post-credits scene, the Winter Soldier visits a Bucky memorial at the Smithsonian Institution.


seriously movie nie memang besttt . tak rugi tengok . tapi tengok last-last tu macam ade sambungan je . *kot . jalan cerita yang best . tengok awal tu macam tak faham . bila dah tengah-tengah tu baru la faham yang si captain tu umur dia kalau ikutkan dah tua . kan ? ke camne ? hahahaha . pening pulak ika nie -_-

tapi seriously memang best . teknologi canggih . ika memang suka bab-bab teknologi yang canggih-canggih nie . suka betul ika tengok :)


Read More

El Negra Distro + Studio, Ipoh, Perak

review kedai makan lagi . heeee . restoren nie ika dah penah pegi . kali nie nak share lagi sekali dengan korang . entry sebelum nie, korang boleh klik SINI :)

sebenarnya kitorang taktahu nak makan kat mana . so, pusing punya pusing kat Ipoh tu . last-last cik abang tu ajak pegi makan kat El Negra nie haaa . lagi pulak memang tempat makan yang dia paling suka . ika pon dah tahu makanan apa yang dia akan order . huhuhuhu

meh la tengok pemandangan sekitar dalam kedai nie . tak banyak pon ika sempat amik gambar . heeee




dan antara menu kitorang hari tu :)




bestttt wooo makanan kat sini . hahahaha ! cuba sekali nak lagi . ehhh . yang si cik abang tu suka sangat makan spagetti kat sini . menu sama je dia makan . ika pon tak faham -_-

nak tengok lagi banyak gambar, boleh klik SINI :)


Read More

Rumah Bukan Untuk Disewa

Alhamdulillah . lepas dok bertungkus lumus cari rumah sewa, akhirnya dapat jugak lah jumpa rumah sewa baru . ika cari dalam mudah.my . tiap-tiap hari dok search dalam mudah.my tu . hahahaha !









time ika dapat rumah nie, ika ada kat Putrajaya . kelam kabut habaq hang . hehehe . punyalah takmau dapat kat orang lain . punyalah cepat-cepat call owner rumah nie tanya itu ini . hehehe . Alhamdulillah dia boleh tunggu sampai ika balik dari exam .

so, lepas balik dari exam, ika terus jumpa owner dan pegi tengok rumah sekali . lepas tu sign agreement . settle . syukur sangat-sangat dipermudahkan segala urusan ika . Alhamdulillah .

rumah nie kalau ikutkan ada 2 bilik tapi owner nie dah buat pintu kat tangga atas tu, so jadi 3 bilik lah . ruang tamu memang luas . ruang kat tingkat atas tu pon seriously luas . setakat ika nie, boleh la nak main kejar-kejar dalam rumah . hahahahaha ! ika akan dok dengan mama kat rumah sewa baru nie . Inshaallah ^^


Read More

Thumb's Cafe, Greentown, Perak

kali nie nak share dengan korang satu restoren kat Ipoh nie . ika baru je first time pegi . dulu dah penah pegi tapi tak masuk sebab ramai sangat orang . so, kali nie sempat la ika masuk makan dalam tu . ika pegi pon dah tengah malam . nasib baik tak tutup lagi . weeeeee .

Address: 
133 Jalan Sultan Abdul Jalil, 30450 Ipoh, Perak, Malaysia.

Opening Hours :
 6pm – 1 am.  Tuesday – Sunday. 
Closed on Mondays.

google :)

google :)

google :)

tak sempat pon ika nak amik gambar malam tu . mengantuk tapi time tu dah lapaq sangat . so, memang dok pikir nak makan je lah . hahahahahaha !


chicken chop :)

oh ya ! kat sini korang jangan fikir pasal parking sebab belakang kedai nie memang banyak disediakan tempat parking . tapi ramai je yang parking tepi jalan tu . hehehehe . dan makanan diorang kat sini seriously memang best . first time try, terus jatuh hati . ewahhhh :)

kalau korang nak tengok lagi banyak gambar tentang kedai makan nie, boleh klik SINI ^^


Read More

Cashout Nuffnang :)

Alhamdulillah . setelah 4 tahun dalam dunia blogging, ika dah berjaya cashout Nuffnang sebanyak 2 kali . ika jarang sangat nak cashout sebab ika lebih suka kumpul banyak-banyak, then baru nak cashout . lagi pulak cashout bila ika rasa nak guna duit tu untuk something . so, boleh la ika topup sikit-sikit kan ? :)


Alhamdulillah . ade jugak rezeki dalam dunia blogging nie . walaupun blog ika nie tak seberapa, ada jugak income yang dapat walaupon tak meriah macam blog-blog lain . tapi masih ada rezeki di situ . Alhamdulillah .

terima kasih buat korang semua yang sudi singgah dan klik iklan-iklan kat blog ika nie :)


Read More

All The Best !

baru-baru nie ika ada amik exam untuk kali keduanya . tahun lepas dah amik tapi tak lulus . so, kali nie kenalah amik sekali lagi . harapnya kali nie lulus la . dah tak larat rasanya nak amik banyak kali . tapi camne nak lulus kalau malas membaca kan ?


masuk dewan exam pon dah berdebar sakan . doakan keputusan yang keluar nanti LULUS lah ye . Inshaallah :)


Read More

welcome to our family :)

hujung bulan 3 yang lepas, ika baru je dapat sorang lagi anak saudara yang baru . yang nie anak saudara ika yang ke 7 . ramai kan ? tak sedar dah 7 orang anak saudara ika . phewwww . 


nie anak abang ika yang kedua . anak abang ngah ika . anak dia yang ke 4 . dah 4 orang anak dia . hehehe . paling besar pon dah sekolah menengah . nama anak saudara ika yang baru nie Muhammad Firash Iqbal bin Muhammad Faizal Firdaus . panjang kan ? hahahahaha !

Firash nie kalau tak silap ika nama watak dalam drama 'Sebenarnya Saya Isteri Dia' . kan ? heeee . ika belum berkesempatan lagi jumpa baby tecik nie . last ika jumpa kakak ipar tu masa majlis kahwin adik ika sebelah laki . Insyaallah balik nanti sempat lah jumpa :)

welcome to our family Firash ! semoga menjadi anak yang soleh . anak yang taat pada kedua ibu bapa . dan membesar dengan sihat ye Firash ^^


Read More

Sabotage | Movie 75

nak review filem . again . dah lama tengok tapi baru nak review . heeee . kekangan masa . dan malas nak update . itu hakikatnya . errr . so, kali nie nak review movie Sabotage :)

SABOTAGE


SINOPSIS ::

Filem Sabotage mengisahkan John Wharton atau Breacher lakonan Schwarzenegger yang mencari pembunuh sebenar isterinya . Breacher mengetuai skuad DEA yang menceroboh rumah kartel dan menghapuskan wang tunai yang tersimpan dalam sebuah bilik .



Tetapi, sebelum itu mereka mencuri RM 33 juta yang disumbat ke dalam lubang tandas sebelum meletupkan lebihannya . Namun, wang yang dicuri tiba-tiba lesap dan semua anggota skuad disiasat atas kehilangan wang berkenaan .


Selepas siasatan gagal menemui sebarang bukti, mereka kembali bersatu sebagai sebuah pasukan dan bertugas menumpaskan penjahat . Bagaimanapun dua rakan mereka mati dibunuh, menyebabkan masing-masing mula berwaspada . Kehilangan wang tunai itu dikatakan punca rakan mereka dibunuh .

credit sinopsis [LINK]


filem nie bagi ika seriously memang best . at the end kita tak sangka orang tu sebenarnya yang amik duit tu . punyalah ingat kawan-kawan diorang yang curi duit tu . hahaha ! last-last boss sendiri yang curi . tapi jalan cerita dia memang best . part kawan-kawan diorang kena bunuh sorang-sorang tu best sebab macam-macam cara diorang dibunuh . 

happy watching all ! ^^


Read More

Hangout with Lovely Sisters !

sebelum ika gerak balik ke Ipoh, ika singgah Kuala Lumpur dulu . hehehehe . so, sempat la jumpa kakak kesayangan ika nie kat KL . punyalah plan nak jumpa . sebelum nie kalau jumpa mesti salah sorang takde . kali nie Alhamdulillah dah cukup geng . wkwkwkwkw . akhirnya berjaya jugak jumpa bertiga .

oh ya ! kak Ayue ada update pasal nie . boleh baca kat blog http://ayuejean.blogspot.com/2014/04/dating-dengan-blogger.html .

so, kitorang jumpa di KLCC . mula-mula ika jumpa kak +Yan Ty . kak +AyueJean AJ lambat ! hahaha . sementara tunggu kak Ayue, ika dengan kak Ty pegi cari makanan dulu buat alas perut . lapaqqqq . so, kitorang pegi makan kat 1901 dalam KLCC tu . Alhamdulillah :)


tengah-tengah syok makan tu, kak Ayue sampai . weeeee . dia cakap ika gemok . hahahaha ! itu benda pertama yang dia nak bagitau . okfainggg . memang dah gemok :P


then, ika ikut kakak berdua nie pegi cuci mata . masuk kedai tu, masuk kedai nie . ikut je lah kan . budak nie bukan minat sangat bab-bab shopping nie T_T


lepas dah habis pusing cari barang, kitorang pegi makannnn . yeayy ! dapat jugak makan . tak cukup kot makan roti dengan sosej tu je . kitorang pegi makan di Pizza Hut . ika makan ape ? makan ayam goreng sajooo . hahahaha 

            

lepas dah habis makan kat Pizza Hut tu, kak Ty pulak nak p beli popcorn . ewahhhh . sedap gamaknya popcorn nie . punyalah ramai orang . heehehe


then, kitorang pegi lepak pulak kat Kinokuniya nie haaa . ikut sajalah kakak berdua nie . hahahahaha ! jarang sekali dapat jumpa . bila dah jumpa, masing-masing dah seronok :)



there are tooooo excited tengok gambar kucing dalam buku tu . hahahaha ! ika yang takut kucing nie, pasrah je la dari belakang . tahap keterujaan diorang tu tak mampu ika nak gambarkan kat korang . ehhhh . seriously memang diorang eksaited :P


penat baca buku *bacalah sangat*, kitorang amik masa untuk selfie beramai-ramai . ramai apanya setakat kami bertiga je . hahahaha ! macam-macam gaya kakak berdua nie buat tapi paling ika suka gambar kat atas nie . diorang ajuk ika gemok . wuwuwuwuw . omeyyy kan ? :P


walaupun kejap je dapat jumpa, tapi it worthhhhh . sangat seronok ! sangat teruja ! sangat happyyyy ! hope to see you again kakak-kakak ku . love you and miss you so much . thanks for spending your time with me . nanti kita hangout lagi tau . seroooooonok sangat :))


Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com