Need For Speed | Movie 74

the latest movie yang ika dapat tengok . sebenarnya rasa nak sangat-sangat tengok movie nie . disebabkan tengok trailer dia macam best je, itu yang eksaited nak pegi tengok movie nie . thanks la ye sebab sudi turutkan kehendak pukpuk nie . hahahaha ! 

so, meh la ika review sikit movie nie .

NEED FOR SPEED


SINOPSIS ::

Tobey Marshall is a former race car driver who owns an upstate New York garage, where he and his friends tune performance cars. Struggling to make ends meet, he and his crew participate in street races after hours. 


One day, Dino Brewster, Tobey's former rival, arrives at his garage with a Shelby Mustang that Carroll Shelby had worked on before his death. Dino wants Tobey and his crew to complete the project in exchange for 25% of the car's estimated selling price of $2 million. Despite objections from the crew, Tobey agrees to the deal.

Upon completion of the project, the Shelby Mustang is put up for auction at a party. Tobey and Dino meet Julia, an Englishwoman who agrees to pay $3 million if the car can go over 230 mph, as Tobey claims. The next morning at a nearby track, Tobey gets the Mustang to reach 234 mph, prompting Julia to purchase it for $2.7 million. Later, Dino challenges Tobey and his partner Little Pete to race his father's three illegally imported Koenigsegg Ageras from his mansion to a bridge over the interstate. If Tobey wins, he gets Dino's 75% of the Mustang deal; if he loses, he gives up his 25%. 


During the race, Dino tags Little Pete's car, sending it flipping down a ravine before bursting into flames. Dino disappears from the scene, and Tobey is sent to jail for involuntary manslaughter, as there is no evidence pointing to Dino's involvement.

Two years later, Tobey is released on parole and he sets out to avenge Little Pete's death. He is able to borrow the Shelby Mustang he had worked on. Tobey and Julia set to enter the De Leon, a winner-take-all race organized by local DJ Monarch; for this, they have to reach San Francisco before the race starts in two days. 

The Shelby Mustang causes an interstate chase with police and other racers, as Dino offers his Lamborghini Sesto Elemento to anyone who can stop Tobey from entering the race. In Utah, the Shelby Mustang is forced off-road by a couple of trucks that surround it by a cliff, but Maverick, a member of Tobey's crew, appears in a helicopter and tows the Shelby Mustang mid-air to the Bonneville Salt Flats, where Tobey's crew awaits them. 

Tobey and Julia manage to arrive in San Francisco to register for the race, but Julia is hospitalized after a truck driven by one of Dino's henchmen broadsides the Shelby Mustang. Anita, Dino's girlfriend and Little Pete's sister, has become aware of Dino's plans. She searches his computer and discovers the Koenigsegg that killed Little Pete is stored in a local warehouse. Anita gives Tobey the location of the car, as well as her engagement ring from Dino.


The next morning, Tobey surprised Dino by not only showing up in the Koenigsegg, but also by giving him Anita's ring. Following a grueling race that sees several cars eliminated, Tobey and Dino race side-by-side along the Pacific Coast Highway. Dino attempts to push Tobey off the road, but Tobey slams the brakes, causing Dino's car to crash and catch fire. Tobey sees the finish line, but turns around to pull Dino from the flames. 

After rescuing his adversary Tobey does finish and win the race, but then both he and Dino are arrested by the California Highway Patrol. With the missing Koenigsegg found, Dino is sent to jail for Little Pete's death. Tobey serves six months for illegal street racing before he is once again released, and reunites with Julia in a 2015 Ford Mustang. He's informed by Julia and the rest of the crew that Maverick has been released from prison early for good behavior. The couple try to get to Utah in five hours for an unnamed reason.

creditl [LINK]


panjangnye sinopsis . wkwkwkwkw :3 . sebenarnya citer dia camnie je . si Tobey nie memang suka racing . then, di Dino nie cabar la kan dia race bagai sebab Dino nie dah panas hati la . pastu ade la kejadian yang menyebabkan Tobey berdendam dengan Dino sampaikan Tobey tu kena masuk dalam penjara untuk 2 tahun . keluar je, Tobey teruskan misi balas dendam dia demi kawan baiknya . camtu la lebih kurang .

seriously movie nie memang best . serius . tak tipu :)

happy watching !


Read More

Taman Jepun, Ipoh, Perak

balik dari Taiping, kitorang singgah pulak ke Taman Jepun . Taman Jepun nie sebenarnya dalam Taman D.R Seevanisagam . ika pon baru tahu sebenarnya . hahaha ! setahu ika, Taman Jepun nie ade jugak kat Ipoh tapi kat depan KPJ Specialist . yang tu pon ika belum pegi lagi . next time pulak yang tu .

so, masa kitorang sampai nie, dah petang . ramai la jugak orang yang dok jalan-jalan kat situ . memang best sebab kawasan dia menarik . seriously . lagi pulak kat situ ade gerai makanan bagai . dan ade jugak yang buat photoshoot kat taman tu .

meh la ika share gambar sekitar taman tu :)









see . . ada la kan ala-ala jepun gitu . kan ? then, sebelah malam pulak, kitorang pegi buat aktiviti giler-giler . hahahahaha ! dok tengok orang naik basikal malam-malam tu, teringin jugak nak naik . apa lagi kitorang pon pegi lah usha . 


kitorang naik basikal yang kat atas nie . bayar RM10 untuk setengah jam . memang rasa macam, "alaaa..setengah jam je ?" tapi bila korang naik je, setengah jam tu rasa macam 1jam . hahahahaha ! sebenarnya banyak jenis basikal ade kat sana . ade yang untuk sorang, untuk kapel, untuk bertiga dan jugak basikal untuk berdua cam kat atas tu tp ade seat special untuk kanak-kanak . cool . kan ?

kalau korang nak try, boleh la ke Kinta Riverfront . nanti korang cari la kat situ . ika pon dah lupa nama kedai nie . hehehe


Read More

Happy 4th Birthday www.nooratikahramli.com

semalam . 17 Mac 2014 . genaplah 4 tahun umur blog ika nie . tapi hari nie baru nak tulis entry . jangan merajuk ye wahai blog . ehhh . 

ika mula berkecimpung dalam dunia blog nie sejak tahun 2010 . dan entry pertama ika ditulis pada 18 Mac 2010 dan entry tu adalah entry jiwang . mohon jangan baca . blerghhhh . tapi takpe la . itu semua kenangan :)

pencapaian ika selama 4 tahun dalam dunia blog ? takde pencapaian kot . hahahaha ! selama 4 tahun nie, ika dah menulis 1900 post di blog ika . itupon satu pencapaian kan ? dan followers kat blog ika nie dah 1969 . thanks all ! :)


then, every year ika ade buat entry birthday untuk blog ika nie . cuma kalau korang baca, mesti dah tak best sebab gambar banyak yang dah hilang memandangkan ika ade buang gambar dalam Google's Photo . hehehehe



happy 4th birthday dearest blog . 4tahun dalam dunia blog memberi ika begitu banyak kenangan . pahit manis semua ada . Inshaallah kalau takde aral melintang, ika akan terus berblogging cuma tak seaktif dulu . cuma tak selincah dulu . cuma tak semesra dulu . ouchh ! betapa rindunya zaman rajin blogwalking dulu . wuwuwu .

Happy 4th Birthday sayang ^^


Read More

Muzium Perak, Taiping, Perak

balik dari Zoo Taiping, kitorang menuju pula ke Muzium Perak . disebabkan kami berdua taktahu jalan, makanya kami mintak tolong dengan waze . hahahaha ! kalau tak pakai waze, sesatlah kami . mana taknya . dua-dua bukan orang Perak . keje je kat Perak . tak pro lagik bab-bab jalan di Perak nie . hikss





tiket masuk dalam muzium nie RM 2.00 untuk dewasa . serius sangat murah kan ? heeee . so, jom la kita tengok gambar yang kemain banyak nak share dengan korang nie apa yang ada dalam muzium tersebut :)

BAHAGIAN 1




BAHAGIAN 2



BAHAGIAN 3






BAHAGIAN 4




seriously memang banyak benda yang korang akan dapat tengok dalam . muzium nie dua tingkat . kat bahagian atas, ada pameran berkenaan masyarakat orang asli . best wooo . macam-macam benda boleh tengok :)

habis je korang tengok semua tu, bila korang keluar je, korang akan dapat tengok kenderaan-kenderaan antik yang dipamerkan di luar muzium . serius memang banyak . kalau korang jenis yang sukakan benda-benda antik, korang mesti sukaaaa :)



last but not least . . . gambar pukpuk ! yeahhhhhh :)


selamat melancong !


Read More

Zoo Taiping & Night Safari, Taiping, Perak

weekend lepas ika berjimba-jimba di Taiping pulak . so, untuk destinasi pertama kitorang ialah Zoo Taiping ! heeee . last ika pegi sana setahun yang lepas . dan sekarang, kembali semula . kali nie pegi dengan orang lain pulak .

tiket masuk dalam zoo nie ialah RM16 untuk dewasa . dan kitorang pilih untuk naik tram sepanjang perjalanan dalam zoo tu . bukan ape . kitorang malas nak berjalan . hahahaha ! lagi pulak zoo tu besar hoiii . 


bermulalah perjalanan kami dengan menaiki tram . . sebenarnya kan tak banyak gambar yang ika sempat amik memandangkan bila naik tram nie, dia takkan berhenti . ada certain place yang dia akan stop kejap tapi mostly memang dia takkan berhenti . kalau korang jenis yang ada camera canggih yang boleh snap time gerak, kira untung la untuk korang . hehehehe


boyo ! hahahaha




gajoh !


zebra :)

itu sahaja gambar haiwan dalam zoo tu yang ika sempat amik . maklum la . pakai enset biasa saje . tak mampu nak amik gambar time moving . ewahhh . cukup la sekadar gambar tu melekat dalam memori ika nie . sadis jugak rasa tapi padan la dengan muka kan sebab malas nak jalan . hahahaha .

seriously kat Zoo Taiping nie memang banyak haiwan dan sangatlah sesuai untuk korang yang ade anak tu . boleh la bawak anak-anak korang melawat Zoo Taiping nie . for sure diorang akan teruja sebagaimana pukpuk nie teruja . ehhh

next destination ? . . .
Read More

Bunga Matahari

baru-baru nie ika ada ikut officemate pegi ke pasar . kat pasar tu ada satu kawasan yang kebanyakannya menjual bunga . pusing punya pusing sampailah ika nampak ada satu kedai jual bunga yang ika paling suka ! terujaaaaaaaa ! terus stop kedai tu dan tanya bla bla bla .

bila dah berkenan, ika pon belilah 2 ketul . uncle tu cakap bunga nie boleh tahan seminggu je . takpe la . berbaloi la dengan harga dia yang murah tu . lagipon dah lama ika cari bunga nie . akhirnyaaaa dapat jugak . heeeee


meh la ika share sikit dengan korang tentang bunga matahari nie . 

pokok bunga matahari (Helianthus Annuus) ialah sejenis pokok semusim dalam family Asteraceae yang berasal dari benua Amerika, dengan kepalanya berkuntum besar . batang pokok bunga ini boleh tumbuh setinggi 3 meter dan bunganya pula boleh mencapai diameter 30cm.


sampai je ofis, terus isi air dalam botol, then masukkan pokok bunga nie . eksaited hoiii ! letak kat meja ofis . ewahhh . cantik pulak nampak meja ofis . berseri-seri . hahahahaha !



tengok meja ika kat ofis . kemas kan ? hahahaha . ini dalam proses nak memindahkan segala bagai barang tu . sebab ika dah tukar unit lain lepas nie . new work station again . semoga berjaya pukpuk :)

so, apa pulak bunga kesukaan korang ?
Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com