Chob Kod Like Chai Kod Love | Movie 86

nak review satu movie untuk korang . movie nie dah lama . tahun 2012 . tapi ika baru je tengok . nie movie Thailand . seriously ika review sebab movie nie best . romantik ! ehhh

Chob Kod Like Chai Kod Love
"A Person Who Forgets Slowly"


SINOPSIS :

A romantic story of a perfect guy who lacks courage to approach girls, a new flight attendant with very high standards for boys, and two friends who make a living by setting up a love confession .

 trailer

 full movie

meh la ika share sikit jalan cerita movie nie . movie nie lebih kepada genre romantik komedi dan berkisarkan tentang cinta tiga segi di antara Lamphao, Min dan jugak Tong .


Lamphao nie seorang lelaki yang kacak, kaya dan matang . Lamphao nie dah jatuh cinta pandang pertama dekat si Min yang merupakan seorang pramugari dalam kapal terbang ke Bangkok . Tong nie pulak bekas kekasih Min time diorang belajar dulu . kebetulan pulak si Tong nie adalah orang bawahan si Lamphao tapi Lamphao nie tak tahu la pasal hubungan diorang berdua tu dulu . si Lamphao nie pulak siap mintak tolong si Tong untuk tolong dia dapatkan si Min .



si Min nie pulak sebenarnya masih sayang kat si Tong tapi sebab dia geram sangat dekat si Tong, dia pon terima lah lamaran si Lamphao tu . apa yang terjadi at the end ? tengok lah sendiri . hahahaha ! serius movie nie best . si Min tu cantik bebenor . sedap mata memandang :P


sekarang nie dah mula minat filem dari Thailand dan Filipina . macam best pulak tengok filem diorang . hehehe

till then,
xoxo

4 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com