ticket4u | Transnasional

just nak share dengan korang pengalaman beli ticket online . first time beli tiket bas nie secara online . sebelum nie beli kat kaunter je . bukan ape, susah sikit nak percaya yang online nie . hahahaha ! tapi haritu, terdesak sangat, nak taknak memang kena beli online .

disebabkan ika kena balik Kuantan dari Kuala Lumpur, kebetulan masa tu kena attend meeting kat KL, so direct la terus balik Kuantan sebab ade hal yang tak dapat nak dielakkan . dalam pada tengah tunggu nak meeting tu, hujan pulak turun lebattttt . camne nak pegi beli tiket bas . lagi satu, minggu tu orang ramai balik cuti sebab Hari Deepavali .

makanya, kenalah cari tiket online . habis semua syarikat bas, ika cari . tapi banyak yang dah sold out . cari last minute camni lah jadinya . tapi tapi tapi ! syukur sangat sebab bila bukak yang Transnasional, ade lagi kosong walaupon kena naik pukul 11.30 malam . hehehehe . dalam kes macam nie, kita tak boleh nak memilih sangat dah :P

 









sekarang nie dah banyak kemudahan sebenarnya . tak payah nak pegi kaunter . tak payah nak beratur bagai . online saja . hehehe . tapi ika nie jenis cuak . pegi jugak confirm balik kat kaunter Transnasional nie . hahahaha ! manalah tahu kan . .


lepas dah bayar tiket online tu, kenalah print segala bagai yang dia nak tu ..  print la tiket korang tu . kemain besar tiket . hahaha . mana taknya . kertas A4 kot . for sure lah besar . dah macam nak naik kapal terbang . siap Boarding Pass . hehehe . pape pon, syukur lah dapat jugak tiket time tu . kalau tak, bermalam la ika kat Kuala Lumpur . blerghhhh

till then, 
xoxo


No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com