Restoran Nadieya, Wakaf Bharu, Kelantan

jalan-jalan cari makan . again ! hehehe . disebabkan terliur dengan aiskrim yang Kak Jaa upload kt fb dan update jugak kat blog, ika gigih bagitahu kakak ika suruh dia cari kat mana kedai nie . hahahaha ! balik cuti raya haji yang lepas, ika tak berkesempatan ke kedai nie . tiap kali pegi, kedai nie tutup . balik Ipoh dengan pasrah .

then, balik pulak haritu, yeay ! dapat jugak makan aiskrim nie . seriously Restoren Nadieya nie tengah femes amossss kat Kelantan . kedai dia selalu full ! kalau korang nak pegi, kena bertabahlah tunggu turn . hahahaha .

Address :
Restoren Nadieya
Berdekatan Pasar Wakaf Bharu

No Telefon :
017-9208179


inilah rupa aiskrim kelapa yang ika nak sangat rasa tu . hahahaha ! ok la kan dapat jugak rasa sekali . lepas nie tak tahu la bila pulak dapat rasa aiskrim kelapa nie . seriously aiskrim kelapa sedap ! kalau korang jenis yang tak tahan manis, jangan risau . awal-awal lagi dia dah bagi ais kosong . kikikiki .


selain daripada aiskrim kelapa yang mabeles tu, ika dengan family order jugak makanan lain . takde la kami nak mengadap aiskrim kelapa tu je . lagi pon memang tengah lapar sangat time tu . haruslah order makanan yang mengenyangkan :P
 
nasi goreng pattaya 

mee cambo

 sup campur

 nasi goreng daging merah

makanan  kat restoren nie boleh tahan la sedap . tapi kebanyakan yang datang ke restoren nie sebab nak rase aiskrim kelapa yang tengah femes tu . tapi memang selalu full . kedai makan nie bukak pukul 2 petang kalau ika tak silap . then, pukul 7.00 malam sehinggalah pukul. 8.30 malam, diorang akan rehat . so, kalau korang nak dapat tempat duduk, sebelum pukul 8.30 malam tu, boleh la p duduk awal-awal kat kedai tu . hahahaha ! kalau tak, menunggu lah korang :P

till then,
xoxo

8 comments:

  1. eh eh dekat ngan rumah cikna ni tapi lum pernah pegi.. biasa la kalau tempat menarik area rumah mana nak pegi, yg jauh jugak yg excited nk pegi.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu laa pasal cikna . yg jauh jugak yg kite cari . hehehe

      Delete
  2. Tak berkesempatan nk rasa...sampai jer meja penuh...patutnya kedai tu kn tmbh meja lg kn dh tau ramai dtg kedai dia....huhu...

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com