Nightcrawler | Movie 83

nak review movie lagi . kali nie ika tengok movie Nightcrawler . ika dengan kawan tak tahu nak tengok movie ape, so masa yang paling dekat masa tu adalah movie Nightcrawler . kitorang tengok jalan cerita dia pon ok . so, tengok je lah .


benda yang selalu jadi bila nak beli tiket ialah mesti diorang tanya, 'dah cukup 18 tahun ke nie ?' . rasanya muka nie dah nampak tua . takkan tak sampai 18 tahun lagi . dah bape kali kena camni . mencik ahhhh :P

NIGHTCRAWLER


SINOPSIS :

“NIGHTCRAWLER” is a pulse-pounding thriller set in the nocturnal underbelly of contemporary Los Angeles. Jake Gyllenhaal stars as Lou Bloom, a driven young man desperate for work who discovers the high-speed world of L.A. crime journalism. Aided by Rene Russo as Nina, a veteran of the blood-sport that is local TV news, Lou blurs the line between observer and participant to become the star of his own story.



movie nie ika tak tido hokeyyy . hahahaha ! satu improvement untuk ika . nak cakap best, takde la best sangat movie nie . jalan cerita dia bagi ika ok tapi ending dia tak besttt . 

movie nie cerita pasal si Lou Bloom . Lou nie dia takde keje . keje dia curi dawai-dawai, then jual . so, satu hari dia jumpa sorang videographer bebas yang mana orang nie amik video-video latest kat tempat kejadian macam eksiden, rompak atau ape je lah kan yang boleh dijadikan berita hangat . video tu diorang jual kat stesen tv . lagi dekat video tu diambil, lagi mahal lah bayarannya .

si Lou nie pon pasanglah strategi untuk jd macam tu jugak . dia pon bersaing la dengan orang lama tu untuk amik video . dengan cara tu je lah dia cari duit . kalau korang nak tahu ape yang jadi seterusnya, korang kena lah tengok . hahahahaha ! :P

till then,
xoxo


No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com