Muka Surat Cinta | Movie 85

nak review movie walaupon movie dah lama . tapi ika baru tengok . itupon tengok kat Astro . kikiki . terima kasih la astro sebab tayang movie nie . walaupon agak ketinggalan jugak ika nie . tapi tak kesah lah . janji ika dah tengok :P

MUKA SURAT CINTA
 
 
SINOPSIS :

Perkahwinan Putra dan Luna sudah pun mencecah setahun. Namun hubungan mereka berdua begitu hambar. Putra sibuk mencari kembali minatnya dalam dunia penulisan, dengan membaca sebuah novel indie. 


Di dalam novel tersebut, dia terbaca sesuatu ayat yang menarik perhatiannya, yang tetulis pada muka surat 7 novel tersebut. Ayat tersebut membuatkan Putra ingin tahu siapa yang menulisnya. Bermula dengan pertemuan pertama bersama Zahid, Putra mendapatkan maklumat tentang peminjam novel tersebut. Zahid memberitahu Putra bahawa novel tersebut, pernah dibaca oleh isteri Zahid dan novel tersebut diambil disebuah perpustakaan lama. 

 
Lantas Putra bergegas ke perpustakaan yang dinyatakan dan mencari list peminjam novel tersebut, untuk mengetahui siapa yang meminjam novel itu dan siapa yang menulis ayat-ayat indah di muka surat 7 novel tersebut. Setelah dia hampir tahu siapa yang menulis nota itu, dia tiba-tiba teringat akan Luna dirumah, walaupun setahun hubungan mereka penuh dengan kehambaran, namun kesetiaan Luna tak pernah terputus buat Putra. 

Putra membatalkan niatnya untuk berjumpa dengan perempuan misteri tersebut dan pulang ke rumah. Setibanya Putra dirumah, baru dia tersedar yang tulisan Luna sama seperti tulisan dalam muka surat 7 novel yang dibaca Putra.

credit sinopsis SINI :)


bagi ika filem nie best . jalan cerita dia lain daripada filem lain . ika suka dengan watak Luna . walaupon dia tak banyak bercakap, tapi ika suka cara dia . dia terima baik buruk suami dia . walaupon suami dia nak tak nak je sembang dengan dia, tapi dia tetap jugak usaha untuk rapat dengan suami dia .

seriously bagi ika filem nie memang best . kalau korang suka jalan cerita yang santai, sweet, boleh la tengok filem nie :)


2 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com