Love is too BLIND

entry nie sekadar peringatan untuk diri sendiri . takde kena mengena dengan orang lain . kalau ada yang terasa, maaf dipinta . ika suka baca status-status di fb, wechat dan banyak lagilah kan medium untuk kita ber'chatting' . fb ika pon dah jarang ika update status . banyaknya dok update kt wechat . wechat tak ramai kawan . lalalalala



ika ade terbaca kat status di Page Mr The All Shared .

Tak perlulah rsanya semua benda nak dishare atau diupdate dlm Fb ini. Kadang2 akibat krana suka share,update status atau gambar, terbuka pekung di dada... Buat malu diri sendiri je...
Share la benda-benda penting, contoh: info, maklumat, berita semasa, gambar ulama,jadual-jadual pengajian,nasihat-nasihat.. Boleh juga share lawak-lawak yang bersifat sederhana.. Atau apa-apa yang menghiburkan diri sndri atau orang lain, selagi tidak mengaibkan orang lain atau diri sendiri.
Bukan semua benda kita perlu zahirkan. kadang-kadang memendam perasaan lebih baik daripada menzahirkannya

ika setuju dengan status tu . kadang kita rase seronok update status kat fb sampai segala bagai benda kita update . sebab ape kita rase seronok ? pernah tak kita fikir yang ade orang yang tak suka dengan ape yang kita update .

lebih-lebih lagi sekarang nie ika tengok budak-budak muda dok couple, dok bermesra-mesra dekat fb tu . fb tu umum dik . semua orang boleh baca . couple, tak menghalalkan benda yang haram . dok muah-muah bagai kat fb, tak rasa malu ke ? kalau tak rase malu kat diri sendiri, sekurang-kurangnya rase lah malu kat kawan-kawan, malu pada keluarga .

bila rasa nak bermesra dengan pasangan, carilah medium lain . sms je lah . whatsapp ke . bukan susah pon . daripada dok bermesra kat fb . orang baca pon, boleh fikir tak elok pasal diri kita . nak bercinta, bercinta lah . tapi bercinta lah dengan cara yang betul . jangan sampai putus ditengah jalan hanya kerana status di fb . ika yang baca nie pon geli geleman rasa . haihhh laaa .

tak salah nak bagitahu kat semua orang yang kita tengah bahagia . tapi kalau bahagia sampai nak kena update fb cakap kau sayang dia ketat-ketat, dengan harapan orang lain like status tu, memang salah . cukuplah sekadar kau luahkan secara berdua pada dia . ini tidak, tiap-tiap hari update cakap kau sayang dia, kau cinta dia, kau rindu dia dekat fb . kenape tak terus jumpa mak ayah dia, pinang terus dia . kahwin .

itulah ragam sebelum kahwin . bila dah ade bf/gf, rase macam happy sangat . tak dinafikan la ika pon macam tu . tapi, once kita sedar yang buat ape nak tunjuk benda yang belum pasti lagi menjadi hak kita, kita akan rasa menyesalnyaaaaa share gambar couple dengan mamat tuuu dulu . sekarang dah clash . malu pon dapat bila orang asyik dok tanya . 'jadi ke dengan yang dalam gambar haritu?' . masa tu kau nak jawab ape selain senyum .

banyak lagi benda yang boleh update kt fb tu selain ayat-ayat sweet untuk couple korang . cer update ayat-ayat sweet untuk mak ayah . kalau mak ayah baca, tak ke terharu mak ayah tu . mesti senyum je memanjang diorang . itupon kalau mak ayah ade fb la . hehehe

tiba-tiba emo hari nie . nie kes dok baca status budak-budak dok couple laa nie . ayat kemain lagi sweet sampai tak ingat dunia . hahahahahahaha ! 

till then,
xoxo


6 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com