Rabbit Fun Land, Broga

jalan-jalan cuci mata . yes ! so, kali nie ika nak share satu tempat yang best untuk korang . baru-baru nie ika cuci mata tempat menarik kat sekitar Kajang . destinasi pertama ika ialah Rabbit Fun Land, Broga . tempat nie betol-betol depan Bukit Broga yang kemain ramai orang naik tu . ika je yang tak naik-naik lagi . one day . . hope so :P

sebenarnya nak sampai ke tempat nie, ika dengan kawan tu dah sesat pon . hahahaha ! gigih kau tak nak gunakan waze . last-last kitorang bukak je waze . kitorang dah jauh tersasar ke depan . terpaksa la patah balik . padahal dah lalu pon depan tempat nie . heeee




Opening Hours :
Wednesday to Sunday including of Public Holidays
9.30am to 6.30pm

Tel: +6012 636 2833 ( Jerry Wong )
Fax: +603 9173 6680

Address:
P.T. 133 & 134, Batu 26, 
Jalan Balau, Mukim Beranang, 
Selangor




ape yang best kat Rabbit Fun Land nie ? yang paling best sebab boleh bagi makan kat haiwan-haiwan kat situ . selain arnab, ade banyak lagi haiwan lain kat situ . tapi yang paling banyak, for sure la arnab . once korang tengok arnab yang gebu-gebu kat situ, korang akan rase sangat teruja untuk bagi diorang makan . 


Rabbit Fun Land located at Broga, Semenyih is the largest rabbit farm in Malaysia . It has been established for more than 20 years with total numbers of 30,000 rabbits, breed from different countries .

meh la ika bawak korang pusing satu kawasan nie walaupon ika rase tak semua kawasan dia ika pusing . hahahaha ! macam luas pulak ika rasa tempat nie .

 
 
kambing ?

 
pony :)



korang boleh masuk dalam arnab punya tempat nie . korang boleh pegang arnab-arnab kat dalam tu . ika haritu memang tak pegang pon sebab takut . heeeee . arnab tu hyper active . takut nak pegang . tapi ika tengok budak-budak lain steady je pegang . erm . teringin nak pegang jugakkk T_T
 

i'm the one who 'acah-acah' bagi makan kat pony . dan sebenarnya berjaya bagi makan sebanyak 2 ketul carrot yang dah dipotong kecik-kecik tu . ye . 2 ketul sahaja . itupon baru je si pony tu nak ngap, kau dah tarik cepat-cepat tangan kau tu ye ika . hahahahaha ! takut bebenor si pony tu makan tangan dia :P
 


satu lagi benda best bila korang masuk dalam nie ialah kebanyakan haiwan kat situ akan tengok korang . kakakakakaka . memang la . sebab diorang tahu korang bawak makanan . mulalah diorang buat macam-macam bunyi dengan harapan korang akan bagi makan kat diorang . makanan untuk haiwan dalam nie korang boleh beli kat kaunter masuk tadi . no outside food okey ? ika takut nak bagi makan . takut diorang gigit . so, ika tengok je kawan ika bagi makan . good kan ? errrr
 

 
banyak nye rabbit . wuwuwuwu

 
kambing gurun ke nie ? -_-



kalau pegi dengan budak-budak, memang best la . tapi kalau bawak ika sekali lagi best ! hahahaha . serius tempat nie best . dalam nie pon ade cafe . nak cuba daging arnab pon ade kat dalam nie . tapi ika tak singgah pon kat situ . kitorang terus gerak pegi tempat lain pulak :)

till then,
xoxo

5 comments:

  1. lorh..ingatkan ada arnab jer..upernye ade binatang lain jgk

    ReplyDelete
  2. wahh..best ni bwk bdk2..naikla broga pulak..hehe

    ReplyDelete
  3. Memang best bawa budak-budak kat sini.. Hehehe.

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com