proper

i've nothing to do . errr . nampak beno menipunye . hahaha . sebenarnya ika boring . bila kau ade banyak keje tapi kau malas nak buat . itulah yang ika rase sekarang . blerghhh . so, bila dah mood malas datang, mulalah nak tukar itu ini kat meja ofis tu . hehehehe .

dalam masa 2 tahun ika keje kat Jabatan Kemajuan Orang Asli Negeri Perak dan Kedah nie, dah 3 kali ika tukar meja ofis . berpindah randah ika . mula-mula masuk, ika ditempatkan di Unit Kewangan . gambar meja ika pon dah takde . kihkih . tak dapat la nak tunjuk .

lepas tu, ika ditukarkan ke Unit Pembangunan . kat sana ika dok Bahagian Ekonomi . gambar meja ofis ika masa tu macam dalam gambar nie haaa . kemas kan ? hahahha . perasan sangat haih . ika dah tak kesah dengan symptom 'proper' nie haa . memang ade pon orang cakap ika nie proper sangat . but i'm okey . lalalala


lepas tu, dalam bulan 3 tahun nie, ika ditukarkan sekali lagi ke Unit Kewangan tapi kali nie dok Bahagian Perolehan pulak . so, turunlah ika ke tingkat bawah . keje ika turun naik tangga je tapi tak kurus-kurus pon . mencik lahhh :P

bila dah kena buat bahagian perolehan nie, ika dah tukar tempat la jugak . tempat baru, suasana baru dan jugak pelajaran baru . start with zero . mula-mula buat bahagian perolehan nie memang blur tapi tak tunjuk pon muka blur tu sebab takmau kalah dengan orang yang ajar tu . hahahaha ! tapi still lagi appreciate la setiap ape yang dia ajar sebab dialah sifu terbaik :)

disebabkan dah pindah ke tempat duduk yang baru, kenalah hias balik meja ofis tu . hias mestilah mengikut keselesaan masing-masing . tapi ika hias pon takde la amik masa yang singkat sebab ika buat berperingkat ataupon dalam erti kata lain, buat time rajin . hiks .

dan inilah hasilnya . . .




walaupon nampak agak serabut, tapi takpe la . yang penting selesa . selesa ke tengok benda-benda yang menyerabutkan ika hoii . hahahaha . selesa la jugak sebab semua yang serabut tu ika sayang . sayang nak buang . kenangan kot semua tu . so, why not kita simpan je kenangan tu elok-elok sementara masih ok . gantung je yang mane ade tu . janji boleh buat keje dan keje siap seperti apa yang kita nak :)

till then,
xoxo

4 comments:

  1. rajin betul menghias..... meja saya kosong...takde apa apa.... klu ada document kerja dibiar atas meja confirm kena 'sound'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa . pompuan mmg suka menghias . ehh

      Delete
  2. Ala comelnye meja die..suke tgk..hehe..saye keje kat mkmal je..hias mkmal blh r..ekeke

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com