Chocolate Museum @ Kota Damansara

destinasi seterusnya ! lepas jumpa si adik Syadada tu, ika dengan kawan terus gerak ke Chocolate Museum, Kota Damansara . serius ika taktahu pon sebenarnya ade muzium nie . sebelum gerak ke Kajang, ika google semua tempat best yang berdekatan Kajang tu . tibe-tibe ika terjumpa pasal Chocolate Museum nie . terus confirm pegi ! hahahahaha



Address: 
Jalan Teknologi 3/5, 
Kota Damansara, 
47810 Petaling Jaya, Selangor
Operating Hours:
10.00 am - 5.00 pm

dari Semenyih nak ke Kota Damansara nie makan masa dan makan 'jammed' jugak lah . bila dah masuk kawasan Kota Damansara nie, terus teruja . hahahaha ! nampak je signboard museum nie, lagilah excited ! masa ika sampai kat museum nie, hujan renyai-renyai . kalau ika tak silap masa tu dalam pukul 3 lebih kot .

jomlah tengok apa yang ade dalam muzium coklat nie :)


 
welcome to Chocolate Museum :)

jom mulakan pengembaraan ke dunia coklat !




segala bagai information mengenai coklat, korang boleh dapat kat muzium nie . nak tahu sape dia 'The Chocolate Fathers' pon ade kat sini . kalau korang nak tahu lagi banyak, boleh ke http://chocolatemuseum.my/the-museum.htm          





 
gambar nie mmg blur -_-

bila dah habis jelajah tu, korang boleh la ke Chocolate Kitchen . jangan nak masuk dapur diorang pulak udah la . hahahaha ! Chocolate Kitchen nie akan ajar pelbagai benda yang boleh dibuat dengan coklat nie . demonstrasi nie ade 2 masa kalau tak silap ika . so, kalau korang bernasib baik, korang akan dapat tengok la . ika haritu sempat la jugak tengok :)




then, korang boleh la singgah ke Chocolate Galleria . kat sini korang boleh shopping pelbagai jenis coklat kat sini . harga berpatutan dan sangat banyak pilihan . Daim pon hadooo . hehehehe
 



oh ya . lagi satu nak pesan . biasanya muzium coklat nie kebanyakan yang datang adalah dengan rombongan . macam budak-budak sekolah . time ika pegi haritu, ika sampai sekali dengan budak sekolah menengah *kot . pastu tengah jalan-jalan kejap, sampai pulak rombongan budak tadika . hehehe . makanya, korang kena bertabah ! sebab dalam tu akan penuh . kikiki
 

till then,
xoxo

4 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com