Saloma Biopic

weekend lepas, ika habiskan masa kat rumah sahaja . so, bila dok rumah, for sure lah dah taktahu nak buat ape . rumah dah kemas segala bagai sampai dah takde benda nak dikemaskan . hahahaha . then, ika decide untuk tengok citer Saloma kat Astro First . maka, mulalah ika melanggan citer itu untuk 2hari  .



watak Saloma dalam citer nie dilakonkan oleh Nabila Huda yang mana bagi ika sangat bagus lakonannya . seriously . dan antara artis lain yang turut terlibat ialah Sazzy Falak, Azhan Rani, Lydiawati dan ramai lagilah . citer Saloma nie ada dua bahagian .  
 
Bhg 1 : Mencuri Guruh . bahagian nie mengisahkan tentang kehidupan Saloma dari kecil . apa yang ika nampak, Saloma nie memang suka menyanyi sejak dari kecil lagi . dan watak yang dilakonkan oleh adik Balqish tu memang sangat menjadi ! heeee




part yang Saloma dengan kakak dia lari ke Singapura tu memang mendebarkan . time tu ika dok fikir kot la jadi pape kat diorang . tapi semangat dan keberanian diorang tu memang superb . dari Tanjung Karang, Selangor boleh sampai ke Singapura walaupon masa tu diorang masih kecil :)


lagu yang dinyanyikan time dalam gambar kat atas nie adalah one of my favourite song . weee . besttt sangat bila dapat dengar .


Bhg 2 : Pandang Kaseh . untuk bahagian 2 nie pulak lebih berkisar mengenai perjalanan hidup Saloma sebagai penyanyi dan jugak ada terselit kisah Saloma dan P Ramlee . ika suka sangatttt dengar lagu-lagu dalam citer nie . best !



seriously tak rugi menonton citer Saloma Biopic nie . ika asyik dok ulang tengok je . hahahaha ! best . tak jemu tengok . pape pon, memang terbaik ! :)



7 comments:

  1. salam, anda dtag utk Liebster Award..
    jemput singgah ke blog Murni ^_^

    http://murnimohdyusof.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee . thanks ya .Inshaallah nnt ika buat entry nya :))

      Delete
  2. syokknya.. sy xsempat nk tgok dkt rumah ari 2.. huhuhuh kakak sy ckp pn best.. skrg tunggu sape2 yg dowlod dlm interner jerlah.. 2pun klu ada.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. dah tgk jgak..prjlnan hdup dia x semudah yg disgka.

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com