Liebster Award

morninglicious . pagi hari nie ku gagahkan jugak menaip entry untuk budak comey nama Murni nie . sebenarnya agak terkejut sebab ditagged . hahaha ! dah lama kot tak kena tagged nie


so, antara perkara yang ika kena buat bila dah kena tagged nie adalah macam kat bawah nie haaaa :

  • nyatakan blogger yang telah mencalonkan anda untuk menerima Liebster Awar dengan back link ke blog mereka
  • jawab 11 soalan yang ditanya
  • calonkan 11 blogger lain
  • hasilkan 11 soalan untuk dijawab oleh 11 blogger yang terpilih
  • maklumkan rakan blogger bahawa dia menerima Liebster Award nie

meh la ika jawab satu-satu ye cik adik Murni . blogger yang mencalonkan ika untuk Liebster Award nie ialah Murni . ehh . btw, terima kasih ye Murni sebab sudi calonkan ika . macam terkejut . macam segan . macam-macam ika rasa . hehehehe . kalau korang nak berkenalan dengan Murni, bolehla ke blog Murni nie : http://murnimohdyusof.blogspot.com/ :) so, here we go . masa untuk jawab 11 soalan dari cik adik nie .

perkenalkan diri anda secara ringkas (nama, asal, dan umur) . kalau nak tambah pun boleh


nama ika, Noor Atikah bt Ramli . family panggil Qah . kawan-kawan panggil ika nie Ika, PukPuk, Rongoks . anak buah panggil ika, Aunty . hahahaha ! umur ika 24 tahun . birthday ika 2 Julai 1990 . *tu pon nak gtau ke ika ?* . ika berasal dari Kota Bharu, Kelantan . keje kat Ipoh, Perak .


apa pendapat anda terhadap blog Murni ? 
pendapat ika tentang blog Murni . . erm . ika nie tak pandai sangat nak bagi pendapat tentang blog orang nie sebab lain orang, lain citarasanya . tapi pape pon blog Murni simple dan menarik . as nice as the owner . ewahhhh :)

siapakah 3 blogger perempuan dan 3 blogger lelaki yang menjadi pilihan anda ?

yang nie sebenarnya terlalu ramai . tapi ika listkan diorang punya link blog je lah ye dik . hiksss

 http://zyraroxx.blogspot.com/ 
       http://www.azhafizah.com/
       http://barelysupermommy.com/          
     http://catatan-abg-jonni.blogspot.com/
     http://blogserius.blogspot.com/    
     http://www.mawardiyunus.com/   

andai kata masa boleh diputarkan, apakah perkara yang ingin perbetulkan dalam hidup anda ?

soalan nie agak mencabar jiwa dan perasaan ika . hahahahaha ! perkara yang ingin diperbetulkan ? ika rasa, ika nak kembali ke tahun 2011 di mana waktu tu ika amik keputusan untuk stop blaja dan berhijrah ke Kuantan . apa yang jadi masa tu, biarlah rahsia kami sekeluarga . hehehe

apakah gadget yang menjadi impian anda dan ingin dimiliki suatu hari nanti ?

yang sebetulnya, ika tak suka sangat gadget-gadget nie . cukuplah fon samsung galaxy note II ika tu . itupon dah memadai . gadget-gadget nie kurang menarik minat ika . ika pon tak pasti kenapa . hahahaha ! minat ika lebih kepada 'art' .

  apakah kenangan paling berharga yang anda tidak boleh lupakan sehingga saat ni ?

 
kenangan dapat Anugerah Pekerja Cemerlang . hahahaha ! apa yang membuatkan ika tak boleh lupakan kenangan nie ? sebab masa ika dapat anugerah tu, ika baru kerja 1 tahun 5 bulan camtu laa . tapi yang nie peringkat negeri je lah . masa tu memang tak sangka sangat sebab bagi ika, ika baru setahun jagung keje tapi dah dapat anugerah tu . pape pon, syukur sangat . Alhamdulillah ^^

apakah barang wajib yang ada di dalam beg anda bila keluar pergi jalan-jalan/kuliah ?

barang yang wajib ade dalam beg ika ialah power bank, usb cable, purse, inhaler untuk asthma, tissue dan pen . hahahaha ! power bank ngn usb cable tu memang wajib memandangkan ika suka sangat main game . errrr . inhaler pon sangatlah wajib . kang tak pasal-pasal k.o kat mana-mana kan . tissue tu memang ika sentiasa topup dalam beg . habis je terus masuk yang baru . kadang tu sampai 2, 3 tissue yang kecik tu ika letak dalam beg . purse pulak for sure la kena bawak . segala bagai lesen ade dalam tu . hiks .

adakah anda seorang yang sukakan kucing ? kalau ada bela kucing please nyatakan nama kucing dan berapa ekor yang dibela .

Murni, ika sebenarnya bukanlah tak suka kucing . cuma ika takut dengan kucing . memang diorang comel . tapi ika takut T_T 

haiwan apa yang anda tidak suka ?

haiwan yang ika tidak suka ? entah laa . hahahaha . taktahu la haiwan apa yang ika tak suka sebab ika suka pegi zoo . suka tengok haiwan-haiwan kat zoo tu . hiks . so, memang taktahu la haiwan apa yang ika tak suka . kalau pegi zoo, memang teruja sangat-sangat laa . hahahahahaha ! 

apakah tajuk lagu kegemaran anda dan nyatakan sebab mengapa lagu tersebut menjadi pilihan hati anda ? 

buat masa sekarang ika suka dengar lagu Hijrah Cinta yang dinyanyikan oleh Rossa . lirik lagu tu sangat best dan mendalam . errr .



  siapakah yang anda fikirkan di saat ni ?


saat nie ika tengah teringatkan dekat mama ika . dah lama tak balik kg . last balik raya puasa yang lepas . Inshaallah raya haji nanti ika akan balik kampung . yeayyyy ! eksaited hoi :P

done with 11 questions . hahahaha . penat jugak jawab soalan banyak-banyak nie . mungkin sebab dah lama tak main tagged nie . perghhhh ! boleh tahan panjang entry kali nie . hehehehe . so, ika nak tagged pulak Liebster Award nie kat blogger-blogger kesayangans kat bawah nie . lalalalalala :P
 

soalan untuk korang jawab pulak ialah :

nama penuh | umur | asal
korang start blogging bila ? dan pengalaman blogging yang tersangatlahhhh best bagi korang sepanjang dalam dunia blog nie.
5 fakta menarik tentang anda :)
syorkan satu tempat menarik untuk ika p jalan-jalan . 
tak kesah la mana-mana pon .
5 favourite blog
perkara tak senonoh yang korang penah buat ? hahahaha . contohnya korek hidung kat public . ehhh
selain seorang blogger, korang adalah seorang . .?
blogger yang korang nak sangat jumpa ? kenape ?
pendapat korang tentang blog yang tumbuh bagai cendawan selepas hujan sekarang nie . heeee
tempat yang korang teringin sangat nak pegi dan nak pegi dengan sape ?
ucapan untuk ika . bagilah ucapan sikit untuk ika nie . hahahaha . sebab ika dah taktahu nak bagi soalan ape -_-


 good luck ! :)

12 comments:

  1. seronok baca jawapan sis ika..hihi
    btw tq sis sebab sudi jawab pertanyaan murni :)
    first time murni dengar lagu Hijrah Cinta ni, best pulak bila dengar stp bait2 lirik

    ReplyDelete
  2. rajin buat tag² ni, sib baik akak x kena, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin la sangat kak . hahahahhaa . dah lama kot tak kena camnie T_T

      Delete
  3. wah.. inshaALLAH ada masa yui balas naa =)

    ReplyDelete
  4. Alamak.. 11 soklan. 11 blog to be tag...

    ReplyDelete
  5. dah kna tag..tunggu jawapan cik nor yer ika..:)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Ika..
    Akak dah jawab soalan Ika dalam entri LIEBSTER AWARD ni.. Jemput baca.. Hehe..

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com