The Surprise

cerita sebulan yang lepas . disebabkan banyak entry yang tertangguh, terpaksa la ika buat satu-satu walaupon entry tu dah lama . buat je lah . sekurang-kurangnya masih ade kenangan untuk disimpan .

so, pada 2 Julai yang lepas, genaplah usia ika 24 tahun . selama 24 tahun, apa yang ika dah capai ? apa yang ika dah buat ? ika pon tak pasti . yang ika pasti, on that day, i was a quiet girl . biasanya birthday girl akan sangatlah ceria pada hari lahirnya . ye lah . sape tak happy bila ramai orang dok wish . sana sini dok wish for her birthday . tapi ika haritu memang mood dah ke lautan dalam .

2,3 hari sebelum birthday ika, ika ade order barang dengan Cosmoderm . memang dah jadi kebiasaan ika akan order barang dari Cosmoderm nie . then, kebetulan pulak barang nie sampai pada hari lahir ika . dan ika pulak takde pon fikir ade benda tak kena atau ape la kan sebab dah biasa terima parcel . tapi barang yang nie ika bukak dah lewat petang sebab ika siapkan keje ika dulu .
 

nak dijadikan cerita, ika terkejut bila ika bukak kotak nie . sebab isi dalam nya tak sama dengan apa yang ika expect la . bila dah tengok tu, nak gelak atau nak marah pon dah bercampur aduk . sepatutnya benda nie jadi kelakar sebab kawan-kawan buat prank sempena birthday tapi disebabkan mood ika hari tu dah lain macam, ika tak tahu nak describe benda tu camne .

 

bagi ika, birthday ika tahun nie suasana dia lain sangat . tak macam tahun-tahun lepas yang mana ika adalah orang yang paling happy untuk sambut birthday . tahun nie ika adalah orang yang paling sedih bila sampai hari lahir ika . pape pon, syukur sangat kerana sampai saat nie pon ika masih lagi bernafas di dunia nie .

and, Happy Belated Birthday to Me :')
 

8 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com