Sumi

kali nie nak share dengan korang satu mainan ika penah main time kecik-kecik dulu . dah lama sangat sebenarnya tak main benda nie . haritu ade dapat hamper cabutan bertuah . kebetulan, dalam hamper tu ade sumi . korang mesti lah kenal sumi tu ape . kan ? :P

 

so, nak dijadikan cerita . malam tu ika dah bosan sangat kat rumah sambil makan sumi nie . ika pon terfikir la nak buat sumi nie jadi something . yang mana benda nie memang selalu buat time kecik . hahahaha ! punyalah takde keje ika hoiii .

barulah ade semangat sikit nak makan sumi tu sampai habis . punyalah gigih . hahahaha ! pastu pegi kat dapur . p bakar bontot sumi tu . ehhhh . pegi cairkan je sikit kat tapak sumi tu . pastu, tiup sampai jadi belon ! heeee . 

 


dah jadi belon tu, haruslah bukak kipas kuat-kuat . then, p dok mengadap depan kipas tu dengan belon tadi . hahahahahaha ! seronoknyaaaa rasa . nampak sangat masa kecik suka dok makan sumi nie . pastu buat sumi tu jadi belon . sape entah yang ajar . kikikiki



ika tahu korang mesti penah buat camni jugak kan ? baik mengaku cepat ! lalalalala . till then, daaaaaa :)


8 comments:

  1. haha ayah saya xbagi makan sumi so saya taktau lah nak wat benda2 mcm ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih . saya nie semua pon hentam . hahaha

      Delete
  2. fuh... xpernah plak tahu ... kanak2 betoi la Ika ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha . mainan tak mampu nak beli kak :P

      Delete
  3. Replies
    1. nampaknye ika sorang je yg main benda nie . hahahhaha

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com