Sumi

kali nie nak share dengan korang satu mainan ika penah main time kecik-kecik dulu . dah lama sangat sebenarnya tak main benda nie . haritu ade dapat hamper cabutan bertuah . kebetulan, dalam hamper tu ade sumi . korang mesti lah kenal sumi tu ape . kan ? :P

 

so, nak dijadikan cerita . malam tu ika dah bosan sangat kat rumah sambil makan sumi nie . ika pon terfikir la nak buat sumi nie jadi something . yang mana benda nie memang selalu buat time kecik . hahahaha ! punyalah takde keje ika hoiii .

barulah ade semangat sikit nak makan sumi tu sampai habis . punyalah gigih . hahahaha ! pastu pegi kat dapur . p bakar bontot sumi tu . ehhhh . pegi cairkan je sikit kat tapak sumi tu . pastu, tiup sampai jadi belon ! heeee . 

 


dah jadi belon tu, haruslah bukak kipas kuat-kuat . then, p dok mengadap depan kipas tu dengan belon tadi . hahahahahaha ! seronoknyaaaa rasa . nampak sangat masa kecik suka dok makan sumi nie . pastu buat sumi tu jadi belon . sape entah yang ajar . kikikiki



ika tahu korang mesti penah buat camni jugak kan ? baik mengaku cepat ! lalalalala . till then, daaaaaa :)


8 comments:

  1. haha ayah saya xbagi makan sumi so saya taktau lah nak wat benda2 mcm ni hehehe

    ReplyDelete
  2. fuh... xpernah plak tahu ... kanak2 betoi la Ika ni

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. nampaknye ika sorang je yg main benda nie . hahahhaha

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com