Taman Foo Lin Kong @ Mini Tembok Besar China, Pulau Pangkor

lepas dari kitorang singgah kat Kota Belanda tu, PakCik tadi bawak pulak kitorang ke Mini Tembok Besar China ataupon nama dia Fu Lin Kong . seriously memang ika tak pernah tahu pulak ade tempat nie kat Pulau Pangkor . hehehe . so, memang excited la kan .


sampai je kat tempat tu, terus nampak betapa banyak nya fridge magnet yang dijual kat situ . dah la murah sangat hoiiii ! hahahaha . kakak dengan abang ipar ika ape lagi kan . diorang terus beli untuk kawan-kawan diorang . huhuhuhu

so, meh la ika share pasal tempat nie walaupon ika dah usaha untuk google pasal tempat nie tapi menghampakan . ewahhh . Taman Foo Lin Kong nie sebenarnya sebuah tokong . gambar tokong macam kat bawah nie ye . nama tokong tu Foo Lin Kong . 





so, apa yang menarik kat Taman Foo Lin Kong nie . yang menariknya kat sini, korang boleh rasa ala-ala kat Tembok Besar Cina . hehehe . sebab tempat nie lebih dikenali sebagai Mini Tembok Besar Cina . kat atas tu ade bukit . so, ade tangga yang akan korang lalui untuk sampai ke puncak . tapi ika tak naik sampai atas pon sebab cuaca yang hujan renyai-renyai time tu :'(





kawasan nie memang menarik untuk dikunjungi tapi kalau kena dengan cuaca yang elok, lagi cun ! huhuhu . nie pegi time musim hujan . hahahaha . takpe lah . lain kali Inshaallah nak panjat sampai atas . ehhh :P


2 comments:

  1. waaaa teringat tempat ni !!! huu sekali waktu ikut lawatan masa form 3..hee kenangan. :)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com