Hentian Rehat Titiwangsa, Gerik

baru-baru nie ika dan family ada pegi jalan-jalan . kebetulan masa tu cuti sekolah baru start . so, kak long dapatlah cuti . kak ngah pulak awal-awal lagi dah apply cuti sbb kitorang memang dah plan dari awal nak pegi jalan-jalan nie . 

tahun lepas, kitorang jalan-jalan ke Kuantan, Pahang . so, tahun nie kitorang pegi Perak pulak memandangkan ika baru je pindah rumah, so memang family nak pegi tengok la rumah ika tu camne .

kitorang gerak dari Kota Bharu awal pagi . sebab nak sampai kt Perak tu, kalau boleh tengahari la kan . sempatlah singgah mana-mana nanti untuk jalan-jalan .

masa dalam perjalanan ke Perak tu, kitorang singgah kejap kat Hentian Rehat Titiwangsa . sebelum nie baru je sekali ika penah singgah sekali je kat sini . itupon masa teman kawan ika balik Kota Bharu . ika selalunya balik kampung naik bas . bas tak singgah kat Hentian Rehat Titiwangsa nie .


bila dah singgah kat situ dengan family, sempatlah menikmati udara sejukkk sangat kat puncak tu . pemandangan pon Subhanallah sangat cantik :)



kitorang ke Perak tu dengan 2 buah kereta . konvoi . errr . konvoi apa 2 buah kete . hahahaha ! tapi seriously best bila jalan-jalan dengan family . mood jalan-jalan dengan family nie lain macam sikit . heeee . jarang-jarang sekali kan dapat berkumpul dan jalan sama-sama . bila semua orang dah sibuk, mana sempatnya nak berjalan camni .

lepas berhenti rehat kejap kat Hentian Rehat Titiwangsa nie, kitorang terus gerak ke Zoo Taiping, Perak .

to be continued . . .

2 comments:

  1. mmg nampk menarik.
    kalau ada sunrise atau sunset mmg best nie.

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com