Hentian Rehat Titiwangsa, Gerik

baru-baru nie ika dan family ada pegi jalan-jalan . kebetulan masa tu cuti sekolah baru start . so, kak long dapatlah cuti . kak ngah pulak awal-awal lagi dah apply cuti sbb kitorang memang dah plan dari awal nak pegi jalan-jalan nie . 

tahun lepas, kitorang jalan-jalan ke Kuantan, Pahang . so, tahun nie kitorang pegi Perak pulak memandangkan ika baru je pindah rumah, so memang family nak pegi tengok la rumah ika tu camne .

kitorang gerak dari Kota Bharu awal pagi . sebab nak sampai kt Perak tu, kalau boleh tengahari la kan . sempatlah singgah mana-mana nanti untuk jalan-jalan .

masa dalam perjalanan ke Perak tu, kitorang singgah kejap kat Hentian Rehat Titiwangsa . sebelum nie baru je sekali ika penah singgah sekali je kat sini . itupon masa teman kawan ika balik Kota Bharu . ika selalunya balik kampung naik bas . bas tak singgah kat Hentian Rehat Titiwangsa nie .


bila dah singgah kat situ dengan family, sempatlah menikmati udara sejukkk sangat kat puncak tu . pemandangan pon Subhanallah sangat cantik :)



kitorang ke Perak tu dengan 2 buah kereta . konvoi . errr . konvoi apa 2 buah kete . hahahaha ! tapi seriously best bila jalan-jalan dengan family . mood jalan-jalan dengan family nie lain macam sikit . heeee . jarang-jarang sekali kan dapat berkumpul dan jalan sama-sama . bila semua orang dah sibuk, mana sempatnya nak berjalan camni .


lepas berhenti rehat kejap kat Hentian Rehat Titiwangsa nie, kitorang terus gerak ke Zoo Taiping, Perak .

to be continued . . .


2 comments:

  1. mmg nampk menarik.
    kalau ada sunrise atau sunset mmg best nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah . tp masa pulak yg tak sesuai . hehe

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com