The Amazing Spider Man 2 | Movie 77

nak review movie . kali nie tengok wayang dengan kawan pulak . weeee . ingat malas nak tengok citer nie sbb ramai yang cakap tak berapa nak best . tapi dah terjebak la pulak pegi tengok . hahahahaha

The Amazing Spider Man 2


Sinopsis ::

Dalam kisah yang diambil dari komik karya Stan Lee dan Steve Ditko ini, diceritakan hubungan Peter dan Gwen (Emma Stone) masih terjalin dengan baik . Meski terkadang mesej terakhir ayah Gwen untuk menjauhi anaknya masih mengganggunya .

google :)

Ditengah kesibukannya, muncul masalah baru iaitu penjahat kuat yang mengancam keselamatan penduduk bandar New York . Penjahat itu bernama Maxwell "Max" Dillon atau yang juga dikenali sebagai Electro (Jamie Foxx) .


google :)

Electro mempunyai kekuatan mutan dan dapat mengawal medan elektrik, sebagai pertahanan diri sekaligus sebagai senjata . Di tengah pertempurannya, Peter Parker iaitu watak di sebalik Spider Man secara tidak sengaja bertemu dengan sahabat lamanya, Harry Osborn (Dane DeHaan) .


Pertemuan Peter Parker dan Harry Osborn adalah bukan pertemuan yang biasa . Melalui Harry, Peter mencari pelbagai penggunaan masa lalu yang berkaitan dengan penyelidikan dan kematian ibu bapanya .


ika tak penah pon tengok Spider Man yang part 1 tu . so, ika takde la tau sangat jalan cerita dia camne kan yang sebelum nie . bila tengok part 2 nie, ika layan je lah . tapi macam tak best sangat sebab yang nie lebih kepada hubungan Peter Parker dengan Gwen tu .

part yang Spider Man lawan Elctro tu memang best . sakit pulak hati tengok Electro tu . dah la Spider Man tu penah tolong dia . boleh pulak dia ingat Spider Man tu nak kenakan dia . haihhhh . 

pape pon, happy watching korang !


No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com