O'oi & Comrades, Ipoh

excited sebenarnya nak share dengan korang satu tempat makan yang superbbbb best nie . hahahaha . kedai nie kat Ipoh, Perak . mula-mula ika tahu pasal kedai nie bila baca satu blog http://alwaystravelicious.com/2014/01/01/ooi-comrades-cafe-ipoh/ .

so, ika dgn cik abg tu pon usahalah dok cari kedai nie . dua-dua tak kenal jalan tu kat mana . hahaha . nak tak nak, kitorang pon pakailah waze untuk cari jalan kedai nie .

Alamat :

No 20,
Jalan Lapangan Terbang,
Kampung Melayu,
31350 Ipoh, Perak.

bila dah sampai kat Jalan Lapangan Terbang tu, kitorang dah lost . hahahaha ! sbb nye still tak nampak kedai nie kat mana . last-last ika try msj diorang kat page fb O'oi & Comrades . diorang reply dan bagitahu la kedai tu kat mana . so, kitorang pon teruskan misi mencari . Alhamdulillah ! finally jumpa jugak :))


kedai nie banglo sebijik besar gedabak habaq hang ! heeee . jangan risau sebab kat sini ruang parking memang besaq . boleh tahan nak parking . luas bebenor . hiks . meh la tengok dalam kedai makan nie pulak camno .









cool ! right ? barang-barang dalam kedai nie soooo vintage . bagi korang yang suka dengan barang-barang vintage tu mesti akan teruja ke kedai O'oi & Comrades nie . meh la ika share sikit waktu diorang bukak kedai . kang korang pegi, diorang tak bukak pulak . jenuh plak nak patah balik .

Sabtu - Khamis : 12pm - 2am
Jumaat : 3pm - 12am

suasana dalam kedai korang dah tengok kan ? so, meh la tengok menu apa pulak yang kitorang makan kat sana :)




nie yang kitorang makan kat kedai tu . seriously memang sedap . ika nie kalau bab spaghetti kurang la sikit . yang hantu spaghetti tu cik abg sorang tu . tapi haritu saje la kan nak try makan spaghetti . Alhamdulillah, boleh pulak tekak nie terima spaghetti kat situ sebab seriously memang superbbb sedap ! ^^

korang yang ade sekitar Ipoh tu boleh la try makan kat kedai nie . diorang punya servis memang cool dan sangat mesra . so, no tension ok ? heeeee

selamat menjamu selera ! ^^

2 comments:

  1. mahal tak makan dkt sini? Yang awak makan tu berapa harga dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mahal pon awak . harga dia affordable :))

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com