Sabotage | Movie 75

nak review filem . again . dah lama tengok tapi baru nak review . heeee . kekangan masa . dan malas nak update . itu hakikatnya . errr . so, kali nie nak review movie Sabotage :)

SABOTAGE


SINOPSIS ::

Filem Sabotage mengisahkan John Wharton atau Breacher lakonan Schwarzenegger yang mencari pembunuh sebenar isterinya . Breacher mengetuai skuad DEA yang menceroboh rumah kartel dan menghapuskan wang tunai yang tersimpan dalam sebuah bilik .



Tetapi, sebelum itu mereka mencuri RM 33 juta yang disumbat ke dalam lubang tandas sebelum meletupkan lebihannya . Namun, wang yang dicuri tiba-tiba lesap dan semua anggota skuad disiasat atas kehilangan wang berkenaan .


Selepas siasatan gagal menemui sebarang bukti, mereka kembali bersatu sebagai sebuah pasukan dan bertugas menumpaskan penjahat . Bagaimanapun dua rakan mereka mati dibunuh, menyebabkan masing-masing mula berwaspada . Kehilangan wang tunai itu dikatakan punca rakan mereka dibunuh .

credit sinopsis [LINK]


filem nie bagi ika seriously memang best . at the end kita tak sangka orang tu sebenarnya yang amik duit tu . punyalah ingat kawan-kawan diorang yang curi duit tu . hahaha ! last-last boss sendiri yang curi . tapi jalan cerita dia memang best . part kawan-kawan diorang kena bunuh sorang-sorang tu best sebab macam-macam cara diorang dibunuh . 

happy watching all ! ^^


No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com