Zoo Taiping & Night Safari, Taiping, Perak

weekend lepas ika berjimba-jimba di Taiping pulak . so, untuk destinasi pertama kitorang ialah Zoo Taiping ! heeee . last ika pegi sana setahun yang lepas . dan sekarang, kembali semula . kali nie pegi dengan orang lain pulak .

tiket masuk dalam zoo nie ialah RM16 untuk dewasa . dan kitorang pilih untuk naik tram sepanjang perjalanan dalam zoo tu . bukan ape . kitorang malas nak berjalan . hahahaha ! lagi pulak zoo tu besar hoiii . 


bermulalah perjalanan kami dengan menaiki tram . . sebenarnya kan tak banyak gambar yang ika sempat amik memandangkan bila naik tram nie, dia takkan berhenti . ada certain place yang dia akan stop kejap tapi mostly memang dia takkan berhenti . kalau korang jenis yang ada camera canggih yang boleh snap time gerak, kira untung la untuk korang . hehehehe


boyo ! hahahaha




gajoh !


zebra :)

itu sahaja gambar haiwan dalam zoo tu yang ika sempat amik . maklum la . pakai enset biasa saje . tak mampu nak amik gambar time moving . ewahhh . cukup la sekadar gambar tu melekat dalam memori ika nie . sadis jugak rasa tapi padan la dengan muka kan sebab malas nak jalan . hahahaha .

seriously kat Zoo Taiping nie memang banyak haiwan dan sangatlah sesuai untuk korang yang ade anak tu . boleh la bawak anak-anak korang melawat Zoo Taiping nie . for sure diorang akan teruja sebagaimana pukpuk nie teruja . ehhh

next destination ? . . .

3 comments:

  1. kita pun pena dtg cnie ujung thn lepas .. tiket lbih murah klau mmg asal dr Taiping .. huhu .. kitorang jln kaki ja .. mmg penattttt oiii tp brbaloi laa .. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg penat kalau berjalan sbb tu ika malas . hahahaha .

      Delete
  2. lama dah x bawak anak2 jalan g zoo..hehehe

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com