Taman Jepun, Ipoh, Perak

balik dari Taiping, kitorang singgah pulak ke Taman Jepun . Taman Jepun nie sebenarnya dalam Taman D.R Seevanisagam . ika pon baru tahu sebenarnya . hahaha ! setahu ika, Taman Jepun nie ade jugak kat Ipoh tapi kat depan KPJ Specialist . yang tu pon ika belum pegi lagi . next time pulak yang tu .

so, masa kitorang sampai nie, dah petang . ramai la jugak orang yang dok jalan-jalan kat situ . memang best sebab kawasan dia menarik . seriously . lagi pulak kat situ ade gerai makanan bagai . dan ade jugak yang buat photoshoot kat taman tu .

meh la ika share gambar sekitar taman tu :)









see . . ada la kan ala-ala jepun gitu . kan ? then, sebelah malam pulak, kitorang pegi buat aktiviti giler-giler . hahahahaha ! dok tengok orang naik basikal malam-malam tu, teringin jugak nak naik . apa lagi kitorang pon pegi lah usha . 


kitorang naik basikal yang kat atas nie . bayar RM10 untuk setengah jam . memang rasa macam, "alaaa..setengah jam je ?" tapi bila korang naik je, setengah jam tu rasa macam 1jam . hahahahaha ! sebenarnya banyak jenis basikal ade kat sana . ade yang untuk sorang, untuk kapel, untuk bertiga dan jugak basikal untuk berdua cam kat atas tu tp ade seat special untuk kanak-kanak . cool . kan ?

kalau korang nak try, boleh la ke Kinta Riverfront . nanti korang cari la kat situ . ika pon dah lupa nama kedai nie . hehehe


6 comments:

  1. cantek n bersih lorh tmpt die.. *blogwalking dr arepnakbebel.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah . pemandangan kat situ pon cantik sgt :))

      Delete
  2. macam tak ada orang pun... sbb gambar tak ada org... gagagaga pettakkk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha . kitorang pegi dh petang . tp ade jugak org kat situ . heeeee

      Delete
  3. best lagi taman sakura kat kedah...huhuhuhuhu

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com